The day the music died

• פותח הנושא LadyG
  • פורסם בתאריך

LadyG

New member
The day the music died

היום ה- 3 בפברואר, יום מותו של באדי הולי, שנהרג בתאונת מטוס ב- 1957. הולי שנולד ב- 1936, לא חי מספיק שנים אבל הוא ללא ספק אחת מאגדות הרוק החשובות של שנות ה- 50. נכון היה ביל היילי, אלביס המלך, צ'אק ברי ועוד רבים וטובים אבל באדי הולי בתקופת יצירה כל כך קצרה, הצליח להיות אחד ממשפיעי הרוקנרול שעיצבו את הרוק וגרמו לו להיראות, כפי שהוא נראה.

הגאון מטקסס ../images/Emo16.gif

באדי הולי, היה אחד האבות המייסדים של הרוק אנד רול, יחד עם צ'אק ברי, בו דידלי, ביל היילי, ג'רי לי לואיס ואלוויס, מכל אלא הולי היה הרציני ואולי המוכשר ביותר, בתקופת חיים מאוד קצרה, הוא הצליח (יחד עם הצרצרים שלו) לשנות במשהו את הגישה לרוק, אין לי שום ספק שאם הולי היה חיי יותר מ 23 שנותיו, עולם הרוק היה נראה אחרת. כמו שאמר קית' ריצ'רדס: "Buddy Holly was the start of everything" החל מהשבוע, באדי הולי נכנס לרשימת הגדולים, ואני עובד עכשיו על דף קישורים שיוקדש לו. ואגב חידה קטנה, מי יודע מי היו השניים האחרים שנהרגו יחד איתו, באותה תאונת מטוס קטלנית?

LadyG

New member
אני שמחה לשמוע שבאדי

יכנס לרשימת הגדולים. מגיע לו. מותר לענות על החידה? אתה יודע מה, נשאיר אותה לאחרים.

Chocoholic

New member
Soi Capitan, soi capitan!

שני האחרים היו ריצ'י ואלנס (בן 17!) שהספיק להכניס 2 להיטים גדולים למצעד האמריקאי. כעשור לפני סנטנה, הוא היה הראשון לשלב רוק ומוזיקה לאטינית. הוא הקליט עוד כמה שירים בודדים עד למותו; השני היה The Big Boppper ג'יילס פרי ריצ'ארדסון, הקריירה שלו הסתכמה בשני להיטים ב 58' ועוד שירים ספורים שהסתכמו באלבום אחד. היום חשיבותם של הזמרים הללו נראית מזערית אך בשנותיו הראשונות, הרוק לא היה מיינסטרים והרבה ניסו לחסלו. כל להיט שיצא ביסס את הרוק והביא יותר קהל ויותר שעות שידור.

Grimble Grumble

New member
גם אני בינתיים אשמור על שתיקה

ורק ארמוז שבלי אחד מה2 הנוספים שנהרגו איתו חצי מהפסקול של אסקימו לימון היה שונה...

TheFly

New member
לה במבה ../images/Emo13.gif גם אני שומר על זכות...

השתיקה ויפה שעה אחת קודם

האם השתיקה...

מעידה על חוסר ידיעה, כולנו ידענו את האיש מאסיקימו לימון אני חייב להודות שבאיש השלישי לקח לי המון זמן להזכר

TheFly

New member
ו........ ניזכרת ?

או ששוב הממו שלך אצלי , אם לא אתן לך את הכינוי בינתיים "The Big Bopper"

זה בסדר נזכרתי

לא הייתי שואל אם לא הייתי יודע את התשובה, כשקראתי את ההודעה שהגבת אליה, נראה היה לי שלא את הזכרון שכחתי אלא את העברית...
ולגבי ה big bopper כנראה שבן אדם צריך לדעת עם מי למות בשביל שיזכרו אותו

למעלה