The Dark Thane

PdLrAaTgIoNnUM

New member
The Dark Thane

אוקיי... אז אתמול סיימתי סופסוף לקרוא את הספר הזה, והייתי חייב להמליץ לכם עליו. כן, אני יודע שהוא היה ברשימת ה- 10 הספרים הטובים ביותר של צפריר (STRHD), אבל אני פשוט אני לא חושב שהבנתם עד כמה. אז קצת על הספר (אני אנסה בלי ספויילרים אבל בגלל מיקומו של הספר בקו הזמן של קרין, זה קצת קשה, אז כל מי שלא עבר את האמצע של טרילוגיית מלחמת הנשמות - הקריאה על אחריותו בלבד!) THE DARK THANE מאת ג'ף קרוק (שכתב, בין השאר את THE THEIVES GUILD, עוד ספר מצויין שגם עליו כתבתי כאן המלצה פעם) הספר שייך לסדרת "עידן בני התמותה" - שמתאר סיפורים שונים שקורים בזמן מלחמת הנשמות. למי שלא הבין - הספר מדבר על גזע שדיי נטו להזניח אותו - גמדי ההרים! לאחר שמלך הגמדים טארן עזר לאלפי קלינסטי לברוח ממולדתם, ובדרך גם מצליח לאבד את כל צבאו בקרב נגד בריל הדרקונית הירוקה המגעילה. טארן חוזר למולדתו - כשהוא צריך לעמוד מול עמו ולספר להם על האסון שקרה להם. משם מתחילה סאגה של מאבקי שלטון, הפיכות ומלחמות פנימיות בתוך הממלכה לשליטה בכס, שברקע עומד איום גדול עוד יותר... הספר מלא בתיאורים ציוריים ביותר של ממלכת הגמדים, השבטים השונים, המסורת הגמדית ועוד פרטים על הגמדים שתמיד רצינו לדעת ולא העזנו לשאול. הסופר יורד לפרטים מאוד קטנים ומצייר לנו את גמדי ההרים בתורבדין כפי שמעולם לא תוארו. כמו כן, ישנה סקירה היסטורית קצרה לגבי מה עבר ממלכת תורבדין מאז מלחמת הרומח, דרך מלחמת הכאוס ונטישת האלים (והרבה עבר עליהם!). פן של מלחמת הכאוס שמעולם לא הובא לכתב עד כה (למיטב ידיעתי). כפי שאמרתי, העלילה מאוד מושכת ולא בנאלית. הכתיבה העשירה של ג'ף גורמת לכך שאתה לא יכול להניך את הספר לשניה. נדמה שבכל משפט ישנו פרט חדש, דילמה חדשה שמושכת אותך לקרוא עליה עוד. כמו כן, בניגוד להרבה ספרי רומח אחרים, העלילה מתאימה באופן מושלם לעלילה הכללית של העולם, ואין שום סתירות או עובדות מוטעות, ומי שמכיר אותי יודע שנושא הסתירות הוא אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי ברומח (ואני דיי פנאט בנושא). נראה כי הסופר הוא חובב רומח אמיתי שמכיר טוב את עולם קרין ומצליח להרחיב אותו ולפרט עליו עוד גם בעולם התת קרקעי של תורבדין. נסכם את הספר בדרכו של חברנו המנוח Strhd: הטוב: ספר מעולה על גמדי ההרים וממלכת תורבדין. הרבה פרטים על ההיסטוריה והתרבות של גמדי ההרים כפי שלא תוארו מעולם. עלילה עשירה הכוללת חתרנות, מרד וקונספירציה. סיום מפתיע ולא צפוי (אם כי עצוב). הרע: הדמות הראשית, טארן - מלך הגמדים הוא דמות קצת שטוחה וחסרת חוליות. למרות שלפי ההיסטוריה הוא כלל לא כזה. לקראת הסוף הוא מקבל קצת 'ביצים' אבל מאכזב שוב. המכוער: תיאור מפורט וארוך על חייהם של גמדי המחילות בסימטאות העיר נורבאדין. לא מומלץ אחרי האוכל.

למעלה