The Dark Side of the Sun

Rincewind

New member
The Dark Side of the Sun

למי שתהה היכן הייתי בשבועיים האחרונים- אז הייתי באבט"ש, והיה לי טונות של זמן פנוי לקרוא, כך שסיימתי את צדה האפל של השמש, ואפילו התחלתי את הפיל החמישי. להלן מבחר אנקדוטות שאספתי מהספר.
בכריכה האחורית של הספר כתוב דום סלבוס במקום דום סבלוס. חה!
זה רק אני, או שג'וש קירבי ממש ממש היה לא מתאים לאיור הכריכה של הספר הזה? במקום ספר מד"ב הוא נראה כמו ספר פנטזיה מעוות.
מדובר בספר מתקופה מאוד קדומה של פראצ'ט, ורואים את זה. העלילה מתפתחת בצורה לא מאוד מתוחכמת, על אף שהסגנון הפראצ'טי מאוד בולט.
בעמוד 58 מוזכר Hogswatchnight!!! מה קשור?! זה לא חג שחוגגים בלאנקר?!
עוד קישור מזעזע: בספר מוזכר משהו שנקרא The eve of SMALL GODS.
וההוכחה הניצחת שכל תמצית סדרת עולם הדיסק מצויה בספר הזה: "the billion to one chance crops up nine times out of ten", שזהו, כידוע, העיקרון הפיסיקלי העיקרי והיחיד בעולם הדיסק.
ואולי מישהו יואיל בטובו להסביר לי איך סוף הספר קשור לצדה האפל של השמש? שבת שלום לכולם!!!

Rincewind

New member
הו, ואיך שכחתי את האנקדוטה

החשובה ביותר!!
איך לכל הרוחות קוראים את השם של Hrsh-Hgn?!

ויימס

New member
וואי, זה כל כך עולם הדיסק,

גם שמות שבלתי אפשרי לבטא (Astfgl, מישהו? או למשל, ליו!רט) גם חגים של עולם הדיסק, גם ציטוטים של עולם הדיסק- מתי הוא כתב את זה? ועל מה זה בכלל?

Rincewind

New member
1976

וזה ספר מד"ב שמספר בעיקרון על מסע של צעיר בשם דום סלבוס, בן אנוש יליד הפלנטה ווידרשינס, שיוצא לחפש את כוכב הבית של גזע גלקטי קדום ומסתורי בשם הג'וקרס. ספר ממש חמוד. העלילה עוברת הילוך מאוחר מדי, אבל עדיין שווה קריאה.

ויימס

New member
וגם ווידרשינס מופיע בעולם הדיסק!

ווינדרשינס- זה בכיוון הסיבוב! או שמא בכיוון הנגד? בקיצור, זה כיוון בעולם הדיסק!

Rincewind

New member
אמממם...

אולי את מתכוונת למילה שקשורה ל-Rim או ל-Hub, שזה השפה ומרכז הדיסק? כי לדעתי פראצ'י לפעמים משתמש ב-Rimwards או Hubwards.

ויימס

New member
לא, יש בכיוון הציר, בכיוון השפה,

בכיוון הסיבוב, ו- Widdershins, שזה בכיוון הנגד.

למעלה