the bizboozim: fart police

scrp666

New member
the bizboozim: fart police

קומיקס קומי שאני עושה.. הצביע החראית בכוונה...

scrp666

New member
טוב אם היית מסתכל על הדברים

הקדומים לזה שעשית היית רואה שיש צביעה יותר טובה. אני רציתי כזה משהו, לא יכול להסביר, בסגנון זה לצביע כדי לעשות את זה יותר מיוחד בערך. אני חושב שזה בסדר גמור...

comicsim

New member
גיא היקר, אתה לא צריך להתנצל

להוכיח או להסביר למה החלטת ככה לעשות את היצירה שלך. זה הרעיון, זה הציור והצביעה, נקודה! אל תתן לאחרים כאן להוריד אותך. לקבל ביקרות זה טוב, לענות לשאלה למה צבעת ככה אולי. אבל אל תנסה להתגונן או לנסות ולהסביר את עצמך בכל תגובה. גם לא לענות לפעמים זה כוח. כל אחד יוצר בצורה שלו וזה טוב מאוד שאתה מגוון ומשנה את צורת היצירה. כאחד שמכיר טוב את הדברים שאתה עושה (היה בעבר לקוח שלי) אני יכול להגיד שאתה רק משתפר מפעם לפעם. בעניין האישי שלך כאדם אל תתן לאף אחד הסברים אלא אם שאלו אותך שאלה בנושא. תראה את היצירה שלך כמו שהיא עם ראש מורם ותיהיה גהה בה אחת אחת.

scrp666

New member
שאלה מסקרנות....

אני תהיתי... פעם ראשונה שהראתי לך ציור שלי כוונת אותי לפה בתקווה של שיפור יכולותי. אני השתפרתי כמובן, אח רציתי לדעת עם לדעתך השתפרתי כדי "לעלות עוד שלב"... בערך... עם יש משהו יותר חזק שאני יוכל לעשות. חוץ מלצייר, ליצור ולשתף.

comicsim

New member
תשובה לסקרן

יש המון דברים שאפשר לעשות בתור יוצר. שוב אני אומר לך שלדעתי אין דבר כזה לעלות עוד שלב. יש להתקדם ולהרגיש שחל שינוי ממה שציירת בעבר והיום, כל אחד מרגיש את זה עם עצמו. ראיתי כאלה שמוצאים קומקיס בלונדון והם מציירים לדעתי איום ונורא ואחרים אומרים שזו היא יצירה מדהימה. (נושא מעניין שאולי כדאי לפתוח כאן דיון - האם יש דבר כזה יוצר רע?) אני למשל כותב מגיל 12 וכשאני קורא היום את הדברים שכתבתי בגיל 12 אני צוחק כי הרמה, איכות הכתיבה, צורת ההגשה שונה מאוד ממה שאני יוצר היום. אבל מעולם לא חשבתי שמה שכתבתי בגיל 12 לא היה טוב או נקרא לה בשם יצירה. אם הייתי לוקח סיפור מאז כנראה שהייתי עושה אותו היום שונה ואולי טוב יותר לטעמי ויש כאלה שעדיין יגידו שאת הסיפור שכתבתי בגיל 12 נראה יותר טוב כי זו היא יצירה. אם אתה מרגיש שאתה יכול לקחת את הדברים שלך למקום אחר חוץ מהפורום הזה אז קדימה תעשה את זה. יש מספר לא קטן של אנשים שמוצאים חוברות קומקיס עצמאיות ומוכרים אותם בחניות ומקימים דוכנים בפסטיבלים. האם אתה חושב שאתה מוכן ומוסגל לבנות, לערוך ולשלוח לדפוס חוברת שלמה של קומקיס שמכילה נגיד מספר של סיפורים קצרים שלך? או למשל לנסות לשלוח למגזינים או אתרי אינטרנט אחרים שיש שם קומקיס, אולי הם יציגו את הקומקיס שלך. עוד דבר שאתה יוכל לעשות זה אולי לא רק כציור קומיקס, אלא כיצירה ממש. ותחשוב לבד על איך אתה יכול לשווק את עצמך בנושא, תשאל גם בני משפחה. אני בטוח שזה חייב להיות הרבה שנים כתחביב ומשהו מהצד ורק לאחר מודעות גדולה אפשר להגיע רחוק ולהתמקד רק בזה. בכל מקרה אתה תמיד מוזמן ליוצר עוד ובכל דרך אחרת שתבחר גם לעלות את זה לכאן בכדאי לקבל ביקרות גם מימני. זה מה שאני מנסה להגיד לך..אל תפחד ואל תחשוש לנסות, להראות. אם לא הצליח או לא היה טוב רק תוכל ללמוד מזה. ואם זה טוב, מעולה וכו' אז הנה לך עוד התקדמות. הפורום הזה הוא מקום מעולה לקבל דעות, העצות ולממוד מה בעצם קורה ונעשה בתחום הקוקמיס בארץ. גם אני בתור מנהל עסק למדתי כאן לא מעט ולכן אני כאן עד היום למרות שאני כבר חיי בארץ אחרת. ועוד משהו קטן. תקרא יותר על תחום היצירה יש המון מידע באינטרנט ומגזינים. חשוב לקרוא כי כמה שיותר תכנס בפנים ככה תבין יותר ותוכל "לשחות" בתחום. ולכל שאלה נוספת אשמח לענות כאן כמו תמיד. נראה שאתה בכיוון הנכון וטוב שיש בך את הרצון להתקדם. רק אם אתה מרגיש מידי פעם אתה צריך חיזוקים ודחיפה קלה, תכתוב כאן. בהצלחה!

למעלה