The Best Of - האמנם?

Another Girl

New member
The Best Of - האמנם?

נראה לי שכולנו מכירים את האוסף מ-2003, "The Best Of Depeche Mode - Vol. 1", שמרכז בתוכו את המיטב של היצירה של דפש לאורך השנים. תזכורת לרשימת השירים: Personal Jesus, Just Can't Get Enough, Everything Counts, Enjoy The Silence, Shake The Disease, See You, It's No Good, Strangelove, Suffer Well, Dream On, People Are People, Martyr, Walking In My Shoes, I Feel You, Precious, Master And Servant, New Life, Never Let Me Down Again אקדים ואומר שתחילת ההיכרות שלי עם דפש הייתה דרך האלבום הזה וטחינתו מספר לא מועט בכלל (בכלל!) של פעמים, ככה שהוא כנראה די מוצלח, לפחות למטרה הזו. יחד עם זאת, אני לא יכולה להמנע מהמחשבה שיש שירים שהיו יכולים להישאר בחוץ לטובת שירים אחרים. נכון, יש כמות מוגבלת של שירים שאפשר לדחוף לאלבום אוסף אחד, במיוחד בהתחשב בכמות השירים המוצלחים שהלהקה צברה לאורך שנים רבות ונכון ש-"Vol. 1" מרמז על זה שאולי יהיה גם "Vol. 2", אבל... האם שירים כמו Suffer Well באמת היה צריכים להכנס לאלבום, במקום, נניח, In Your Room? מה לגבי, Leave In Silence, שהיה יכול להכנס בכיף במשבצת של New Life? והאם See You לא היה יכול להיות מוחלף בקלות על ידי A Question Of Time? ואיפה Home בכל הסיפור הזה? מה דעתכם? האם אתם שלמים עם הבחירות של האלבום? איזה שירים הייתם מחליפים עם אילו שירים, אם בכלל?

westend girl

New member
the best of...

אני חושבת שאוספים מהסוג הז לא פונים למעריצים הכבדים. להם כבר יש את כל הדיסקים (לפעמים גם בכמה הוצאות שונות), אלא באמת ל"מתחילים" ולכן הם אמורים לייצג כמה שיותר סגנונות ותקופות, לתת טעימה וחשק לחפור עוד (אצלך זה הצליח
). מן הסתם לכל אחד יש את ה"בטס" שלו ואין מצב לקלוע לטעם של כולם. אין לי מושג על סמך מה נבחרו השירים, אולי כל אחד בחר 5 שירים ואולי אלו השירים שהכי הצליחו במצעדים. ברור שאם אני הייתי צריכה לבחור 20 שירים הרשימה הייתה נראית אחרת לגמרי, אבל שוין... אולי דווקא עדיף שאת הפנינים האמיתיות אנשים יגלו לבד אחרי further listening במקום שיאכילו אותם בכפית ויתנו להם את הכל כבר באוסף. אחרת איזה סיבה תהיה לקנות את האלבומים? חוץ מזה - לא יותר כיף לגלות לבד איזה שירים הכי טובים בעינייך (ושהם דווקא לא יהיו אלו שב"בסט אוף")?

Another Girl

New member
בהחלט, כיף מאוד, אבל...

אני מסתכלת על זה פחות מנקודה של חובב חדש, אלא נניח יותר מנקודת מבט של מי שצריך לרכז אוסף שכזה ורוצה לרכז באמת באמת את המיטב. אגב, שלא תביני אותי לא נכון. אם אני הייתי מרכיבה את האוסף מנקודת מבט אישית שלי האוסף היה נראה אחרת לגמרי גם. אני מנסה להסתכל על זה מנקודת מבט קצת יותר "אוניברסלית", כלומר מה שהקונצנזוס מחשיב, פחות או יותר, ליצירות מופת (ו-Suffer Well, נראה לי, לא נכלל בקטגוריה הזו). מהבחינה הזו האוסף בגדול טוב ומוצלח, אבל כן הייתי מכניסה לתוכו כמה שינויים קטנים. חוץ מזה, גם אפשר להסתכל על זה נטו בתור נושא מעניין לדיון ולתת רעיונות לשיפור מנקודת המבט של המשתתפים (אהמ!) בדיון
.

../images/Emo11.gif

טוב אז ככה...אני בהחלט מסכימה ש Suffer Well בהחלט לא נכלל בקטגוריה של יצירת מופת,אבל מנקודת המבט של הלהקה אני מאוד יכולה להבין למה הם בחרו שכן לכלול אותו באוסף.בכל זאת,מדובר בסינגל הראשון(אם אני לא טועה),שנכתב ע"י דייב,ודפש של היום,היא דפש של דייב לא רק כפרונטמן ממגנט וסקסי מאין כמותו(
),אלא כחלק פעיל מהיצירה.הסינגל הוא לא רע,ואפילו די מוצלח בעיניי.המילים שלו מיוחדות,ומתאימות מאוד לאפלוליות של הלהקה(בכל זאת,שיר שמנסה להיות אופטימי,אבל הסבל הוא חלק בלתי נפרד ממנו).אני משוכנעת שגם האגו הקטן והחמוד של דייב שיחק תפקיד:) גם אני הייתי מכניסה את IN YOUR ROOM.וגם חסרים לי מאוד ,world in my eyes condemnation,black celebration בעיניי כל אחד מדהים,ומביא כל כך הרבה צדדים שונים מתקופות שונות של הלהקה.הם גם ממצים בגדול את הנושאים הכי מדוברים בלהקה.שליטה,מיניות,תלות וכו'

piegirl1

New member
מסכימה עם music לגבי suffer well

אין ספק שהרצון של דייב להפוך לגורם משמעותי יותר ולהשפיע על הקו המוזיקלי מעבר לחלקו כמבצע, היא שהובילה לצירופו של השיר לאלבום (בעיני זה שיר חביב, אולי בגלל שזה מזכיר לי את הקליפ המוצלח). ולעניין השירים באלבום האוסף, לדעתי הוא מכוון דווקא למי שאינו מעריץ ומקבץ השירים בו, שרובם מוכרים, אמור לכבוש את השומע ולגרום לו לרצות להכיר עוד שירים. לדעתי חסרים באוסף הזה לא מעט שירים דפשיים "קלאסיים" דוגמת in your room (שיש קונצנזוס לגביו בקרב המעריצים),behind the wheel (שבעיני הוא סתמי אבל הוא אהוד, בעיקר כאן בפורום..), policy of truth, stripped. האוסף לא מכיל הרבה שירים שאני אוהבת דוגמת questuion of time, black celebration, useless, halo, rush, wftn וסובל באופן חשוד ממחסור בשירים של מרטין דוגמת home, one caress, a question of lust. מעניין אם זה בשל שיקולי אגו, גם כן.. ממש מוזר אגב ש-free love לא נכלל.

מסכימה בהחלט עם כל הדברים שנאמרו.

בתור אחת שאוהבת את דפש. כמו שכתבתי בעבר התחלתי בעבר עם VIOLATOR ו SOFAD וא"כ מסקרנות עברתי לאוספים. האהוב עלי ביותר זה האוסף 86-98 אולי בגלל שיש שם חלק לא מבוטל של SOFAD. אני עוד נחשבת שרופה "לייט" אין לי אוספים כבדים בבית ושלל דברים של דפש לצערי... אולי מתישהו נתחיל
לגבי האוסף המדובר, זה אכן נראה לי מכוון למשוך עוד אנשים לאהבה של דפש, דרך שלל יצירות שלהם במהלך השנים ( ובוודאי בדגש על "יצירות דייב"- הרי היה סיפור שלם סביב זה לא ?). מן הסתם מעריצים ( ותלוי באיזו דרגת הערצה ) יבחרו אחרת.

למעלה