The Batmobile - ביקורת

The Batmobile - ביקורת

בכל הזדמנות שיש לי אני משתדל להרחיב את האוסף לפריטים שונים ומגוונים מעבר ל-AF. בין אם זה Props, GK, Scale Models ועוד... לשבור את המונוטוניות, וליצור אוסף מעניין ואינדוידואלי. אז מה יש לנו הפעם? הפריט: The 1989 Batmobile 1/25 Scale Model החברה: ERTL/AMT http://www.ertltoys.com/brand/amt/2005/index.shtml מחיר: רק בין 10$-15$ ה-Batmobile הוצגה בהמון גירסאות שונות ומגוונות שהתפתחו במהלך השנים במספר מדיומים שונים. הוצגו עשרות גירסאות בקומיקסים השונים במהל השנים, וכמו כן גירסאות הטלויזיה הקדומות השונות (ב-Serial של 1943, והשני של 1949), גירסאת סידרת הטלויזיה הנוסטלגית מ-1966 (שהציגה את אחת המכוניות היפות ביותר לטעמי) ועד לגירסאות הקולנוע. ה-Batmobile היפה ביותר, לדעתי, היא זו שעוצבה לצורך האדפטציה הראשונה של באטמן לקולנוע (אם לא נחשיב לרגע את גירסת הקולנוע של הסדרה) בבימויו של טים ברטון. הרכב עוצב ע"י Anton Furst. עוד על ההיסטוריה ואבולוציה של ה-Batmobile: http://www.batmobilehistory.com כמו כל Scale model הרכב מגיע בתצורת קיט שדורשת הרכבה וצביעה (לעומת Die-Cast Models). רוב החלקים יצוקים בשחור כולל הגוף המרכזי (מה שאומר שגם ללא צביעה הדגם נראה לא רע...), ובנוסף ישנו "עץ" חלקים מצופה צבע כרום, עץ לחלקים שקופים ואחד קטן שקוף-אדום לפנסים האחוריים ו-4 צמיגי ויניל רך. פנים הרכב מפורט מאוד, ומכיל את לוח השעונים הגדול ומלא הפרטים, ההגה ומוטות ההילוכים והגז השונים. איכות כל החלקים טובה מאוד, והיציקה נקייה. ההרכבה מאוד פשוטה, וגם מי שאין לו נסיון בכלל בהרכבת דגמים ימצא שהוא מצליח לעשות זאת ללא קושי. חלק הגוף המרכזי הוא חתיכה אחת שכמעט ולא דורשת הרכבה, דבר שמאוד מקל לצבוע אותה לפני תחילת הרכבת הדגם (בין אם זה באיירבראש, תרסיס או מכחול). הדבר היחידי שדורש קצת מיומנות זו הרכבת ה-Fins האחוריים ("כנפי העטלף האנכיים שמעל הגלגלים האחוריים) הפנימיים, שכן הדבר יוצר חריצים שדורשים מילוי בחומר מילוי. בכל מקרה, גם אם תחליטו לא למלא את החריצים, הדבר לא פוגע באסטתיות של הרכב. בנוסף, בשביל לבנות את הרכב בצורה שתואמת לסרט יש לקלף את הכרום מחלקי הכרום ולצבוע אותם בצבעים הנכונים. קילוף הכרום נעשה ע"י השרייה של החלקים באקנומיקה, ואינו דורש כל מיומנות. לסיכום: הדגם מאוד פשוט להרכבה, הוא כמעט "בונה את עצמו" בהשקעה מעטה יחסית... והתוצאה מרשימה מאוד, ומוסיפה המון לכל אספני פרטי הקולנוע והקומיקס השונים. זהו דגם מעולה למתחילים שאספו עד היום רק AF, ורוצים לגוון את האוסף שלהם ולהפוך אותו למיוחד יותר. גם המחיר מאוד זול לעומת התוצאה הסופית. את הדגם שלי, קניתי ובניתי לפני 11 (!) שנים, ולאחרונה עשיתי לו מייק-אובר מקצועי יותר (עד כמה שיכולתי מבלי לפרקו לגמרי). בשנה האחרונה החזירה AMT את הדגם הנ"ל לייצור סדיר. לכל שאלה לגבי קניית הדגם, הרכבתו וכו' ניתן לפנות אליי בפרטי. הדגם שלי נבנה כפי שהוא נראה בסרט "באטמן חוזר"... להלן התמונות:

psychojr

New member
../images/Emo13.gif Groovy man !

יש את הדברים האלו גם בחנויות בארץ במחיר הגון או רק ברשת ?

עטלפוני

New member
מרשים!

יחסית למחיר וסוג מוצר, נראה מרשים מאוד! (ואני מאמין שמלאכת היד שלך שידרגה רבות...) אין מה לומר, זו אכן המכונית היפה ביותר! אני אישית לא מתחבר לבניה של הדגמים האלו, זה תמיד יוצא לי מכוער.. מעדיף להוסיף 10$ ולרכוש Die Cast, גם אם זה פחות "אישי" :) יצא לך יפה! יש עוד ?

דווקא יש פה מלאכת יד מאוד

מאוד בסיסית... בכל זאת, זה דגם שבניתי לפני 11 שנה ועכשיו רק שיפצתי מה שיכולתי בלי לפרק יותר מידי. עדיין ניתן לראות כמה "תקלות" של בונה בן 11... בלי קשר ל"אישי", דגמי הפלסטיק הבנויים לבד נראים הרבה יותר טוב, והרבה יותר מציאותיים מה-Die Cast. שווה לנסות לבנות, גם סתם בתור פרויקט כייפי... אגב, לדעתי המכונית השנייה ביופיה היא ה-1966 Batmobile מהסדרה. מכונית שמבוססת כמעט לגמרי על Ford Futura. אין עוד מוכנים כרגע, אבל בדרך ישנם ה-Delorian מ"בחזרה לעתיד" וה-Ecto 1A מ"מכסחי השדים"...

עטלפוני

New member
אולי אנסה באמת...

תוצאה יותר גרועה מהמטוסים שהרכבתי בכיתה ז' לא יכולה להיות...

AlphonseElric

New member
בניה של דגמי מטוסים...

וכל השאר הדגמים האילו משתפרת מאוד עם השנים.. אתה יכול לשאול אפילו את קיין- המלצתי לו על שני פורומים של בוני דגמים ויש שם דברים מדהימים.. דגמים של אנשים שבונים כבר מעל ל10 שנים..

AlphonseElric

New member
אוקי קיין.. עכשיו אני שונא אותך..

חחח סתם.. תגיד, מאיפה הדולוריאן?! אני חייב להשיג אחת כזאת!!!!!!!!!!! אגב, יש קומונה בתפוז של הסדרה.. כדאי לך להצטרף..

למעלה