the art of bonsai

minigan

New member
בונסאי וטבע

בוקר טוב. עבורי בונסאי הוא "נגיעה בטבע" או "תמצית טבע". היות והעץ דומיננטי בטבע אנחנו ,מתמצתים" (לא מעתיקים) אותו כבונסאי. לטעמי, בונסאי מוצלח מעורר התפעלות אבל "משדר פשטות וטבעיות" למרות שיצירתו לעיתים מאד מורכבת. העבודות בקישור מבוצעות בכשרון רב מאד אבל מערבות טבע עם אלמנטים מאד לא טבעיים (טנק למשל). מעניין ויצירתי אבל לא טבע. אמנות מודרנית איכותית ומעניינת? בהחלט כן. בונסאי? לא עבורי. יוסי
 

kfirik

New member
פרובוקציה...

מעבר לכך שאני מצטרף לדעתם של יוסי ואיתן אני חושב שבאתר הזה ישנו ניסיון לעורר הרבה פרובוקציה והתנגדות אני לא מוצא בטנק ליד עץ בונסאי שום טעם אומנותי...להיפך תחושה של אמן ילדותי מאחורי הקומפוזיציה שמנסה לצייר בהחבא את השפם על המונה ליזה.
 

dharani

New member
מיצטער על הגסות שלי אבל אין ברירה

הגיע הזמן שבפורום הזה קצת יפרגנו אחד לשני, עוד לא ראיתי יצירה אחת ולא משנה של מי שהיא שלא ירדו יקטלו(קונפידור זה ליקר לעומתכם) פעם זו קופסת קולה ,הוא צילום עכשיו זה הטנק,והיתר חוץ מהטנק אני ממש עצוב וחבל לי ,סהכ אני מכיר את רובכם , הגיע הזמן לישמוע מילה טובה יום טוב לכולם אריה
 
אני חושב...

שהיצירות הן שילוב 50-50 אם לא יותר אחוזים לכיוון הבונסאי (המושקע יותר), והמנייטורות ושילוב האומנות הוא תורם, (אולם מוציא את אפקט ה"בונסאי" וגם זה בקושי כי הוא יותר משתלב ) השילוב ממש יפה, לדעתי המגדל (האומן) רצה להוסיף אומנות מסוג פחות טבעי ולראות את השילוב, ולדעתי זה יפה ומקורי, ונכון זה פ-ח-ו-ת מדגיש את ההתבוננות בעצים שלדעתי כבר אפשר לקרוא להם בונסאי והם יהיו מדהימים לתצוגה ללא האומנות המשתלבת. א-ב-ל..... השילוב הוא מאוד אומנותי לדעתי ומאוד יפה, ובכלל השילוב של המעיין מבנים עתיקים משתלב כמו סלע בבונסאי לדעתי, (ממש כחלק מהייצירה) וזה מדגיש את ה"נינוס" של העץ. ואמנם יש הרואים את השילוב לרע ויש הרואים לטובה אני אישית חושב שהשילוב (בחלקם לא ברובם) מאוד תורם גם אם יש היסחפות יתר (בעייני) עם המנייטורות, חלקן בכל זאת מאוד תורמות לאפקט ה"בונסאי" או הנינוס של האומנות, תמונה, עץ.
 

BP2

New member
צודק!

ההתייחסות פה לעיתים קרובות לא תואמת את "רוח הבונסאי" אנחנו עוסקים באמנות - תנסו להשאיר את האגו מחוץ לפורום..
 
לדעתי העץ הזה (ספציפי)

יכול להיות הרבה יותר יפה ללא העציץ הזה, אלא עם כלי בונסאי מקצועי \ מהנהוגים והמוכרים יותר... הייתי בוחר באחד כחול. ודווקא בתמונה זו אני חושב ששילוב האומנות הכלי יותר נכון מכער את העץ. (כל אחד וטעמו האישי זה ברור)
 
למעלה