TENNIS ELBOW

מיה 48

New member
TENNIS ELBOW

שלום, אובחנתי כסובלת מ הנ"ל ע"י אורטופד שהמליץ על חבק מרפק וטיפולי פיזיוטרפיה. החבק אינו עוזר ואפילו מגביר את הכאב טיפול לפיזיו נקבע לי בקופת חולים רק לעוד חודשיים האם יש משהוא תרגילים או עיסויים שאני יכולה לעשות בינתיים כדי להקל על הכאב? תודה

פרפרזה

New member
פרוטוקול תרגילי חיזוק ומתיחה

פרוטוקול תרגילי חיזוק ומתיחה לטיפול בChronic Lateral Epicondylitis - - "Tennis Elbow" סט ראשון (4-6 פעמים ביום) 1. לאגרף את היד בחוזקה 2. התנגדות ליישור. (שורש כף היד מורם, אצבעות לכיוון הכתף) במשך 8 שניות 3. התנגדות לכיפוף (שורש כף היד, מוטה מטה, לכיוון הרגליים) במשך 8 שניות 4. אחיזת מקל, האמה תמוכה וביצוע סיבוב של כל האמה לכיוון הזרת בטווח מלא, במשך 8 שניות 5. אחיזת מקל, האמה תמוכה וביצוע סיבוב של כל האמה, לכיוון האגודל, במשך 8 שניות סיום: - מתיחה של שורש כף היד לכיוון כיפוף (אמה תמוכה על השולחן, כף היד "באוויר" בקצה השולחן) - מתיחה של שורש כף היד לכיוון ישור. סט שני (4-6 פעמים ביום) (בעזרת Terra-band- גומיה) - 1. התנגדות ל- יישור שורש כף יד, למשך 8 שניות 2. התנגדות ל- כיפוף שורש כף יד, למשך 8 שניות סיום: - מתיחה של שורש כף היד לכיוון כיפוף (אמה תמוכה על השולחן, כף היד "באוויר" בקצה השולחן) - מתיחה של שורש כף היד לכיוון ישור. (את המתיחות בסט זה יש לבצע 3 פעמים לאחר ביצוע סטים: 1, ו-2) סט שלישי (4-6 פעמים ביום) 1. אחיזת מגבת מגולגלת ובתנועת "סחיטה" - עד 5 פעמים לכל כיוון, ולהישאר 8 שניות 2. הישענות עם כפות הידיים על קיר, מרפק ישר ו"דחיפת הקיר" במשך 8 שניות סיום: - מתיחה של שורש כף היד לכיוון כיפוף (אמה תמוכה על השולחן, כף היד "באוויר" בקצה השולחן) - מתיחה של שורש כף היד לכיוון ישור. (את המתיחות בסט זה יש לבצע 3 פעמים לאחר ביצוע סטים: 1, 2 ו-3) ניתן לעבור מסט לסט לאחר כ-7-10 ימים במקרה אקוטי, לבצע רק את הסט הראשון, מבליל היכנס לטווח כואב. שלי קנר - פיזיותרפיסטית.

למעלה