Tenenbaum

Tenenbaum

שלום לכולם.

כתבתי לפני כמה שנים כאן בפורום על החיפוש שלי . מאז, לא חלו שינויים, כתבתי לארכיונים שונים בפולין, אך אבוי, שום דבר ...
אולי מישהו בפורום יכול לעזור לי איך להמשיך את החיפוש שלי.
הנה הסיפור שלנו.
אימא חורגת של בעלי היא בת של יהודי פולני מוורשה משה טננבאום ז"ל ( MOWSZA TENENBAUM).
הוא נולד בשנת 1917 בוורשה במשפחה דתית (למרות שהוא לא היה דתי). אבא שלו היה שר בבית הכנסת בוורשה (לפי סיפור של חמתי).
שמות ההורים :
אמא : טננבאום Riwa הבת Berka , נולדה ב- 1890, Kamienka, Lubartów,
אבא : טננבאום אברם, בנו של החיים , נולד ב- 1888, Chełm
אחים ואחיות :
אח : TENENBAUM Giersz, נולד ב- 1912, Warszawa,
אח : TENENBAUM Jakow, נולד ב- 1914, Warszawa ,
אח : Benjamin Tenenbaum נולד ב- ?, Warszawa,
אחות: TENENBAUM Sara , נולדה ב- 1916 , Warszawa,
אחות: LEJZERZON Leja,מבית Tenenbaum ,נולדה ב-1910 , Warszawa.
בשנת 1939-1940 משה טננבאום יחד עם חברים שלו , בלילה החליטו לברוח מפולין, עברו עת הגבול , ו 19-06-1940 הוא נעצר פינסק, בבלרוס.
היה במחנות שונים בברית המועצות. כמה פעמים ברך ,אך שוב היה במחנה.
היה צריך להתגייס לצבא פולנית בברית המועצות,
אפילו קיבל מדים (מהסיפורים של חמתי מדים של צבא אנגלית), אבל משום מה בשלב מסוים, דברים השתנו והם נשארו בקירגיסטן
עבד ככורך ספרים. בקירגיסטאן הכיר את אשתו לעתיד.
אחרי המלחמה בשנתי ה -50, הוא נסע לפולין, לוורשה, לגלות מה קרה למשפחה שלו, אבל לא מצא דבר.
בשנת 1971, משה כתב לצלב האדום בקשה לביצוע חיפוש. אבל לא הייתה תשובה.
רק לפני שנה, אני קיבלתי תשובה מהצלב האדום הפולני. הם מצאו אותה בקשה משנות השבעים, שמשה שלח אז.
ככה אני גיליתי את הפרטים על שנות הלידה של הורים, האחים ואחיות.
ביד ושם חיפשתי בין כל הדפי עד ולא מצאתי שום מידע רלוונטית.
ב גיויש גן כתבתי לכל החוקרים גם לא מצאתי.
אולי למישהו יש רעיון? או שמות מוכרים???
תודה מראש,
לובה.

כמה הצעות

לפנות פיזית ליד ושם, לתאם פגישה עם מישהו שמתמצא במערכת ITS אולי תמצאי תוצאות.

למעט המקומות בהם היו רציחות המוניות, משפחה שלמה לא יכולה להיעלם.
צריך לבדוק מה התאריכים האחרונים הידועים לו על בני המשפחה כולל מיקומים.

זה נראה שכל האחים היו רווקים, למעט לאה, האם אכן ?

אם יש את הכתובת בורשא בו התגוררה המשפחה, לברר עם הגרים בבית ועם שכנים מבוגרים האם במשך השנים הגיעו בני משפחה לבדוק משהו...

תודה רבה!

לגבי ITS. כמובן שפניתי לשם. אני קיבלתי תשובה שהם לא מצאו נתונים מדויקים לגבי טננבאום שלי.
אנחנו לא יודעים את הכתובת שבו התגוררה המשפחה לפני המלחמה. אין את מי לשאול, משה טננבאום מת מזמן, בשנות השמונים.. עם הייתי יודעת... זה היה עוזר לי מאוד , כי בכמה מקומות שכתבתי קיבלתי תשובה שחיפוש אפשרי רק עם ידוע את הכתובת.
חמותי זוכרת שאבא שלה סיפר שאחים שלו כולם היו נשואים מלבד אחות אחת.

תודה,
לובה.

mahaian

New member
משפחת סבתה של אשתי הם טננבאום מוורשה

מקור משפחת טננבאום הזה הוא מהעיירה פולאבי בפולין ומשם עברו לגור בוורשה.
הרב סבא של אשתי שמואל טננבאום היה יערן ובעבר כתבתי על הקשר של משפחת טננבאום הזאת למשפחת האצולה הפולנית רדזיוויל, קשר אשר הוא מהות השם טננבאום (עץ אשוח).
האם הם קשורים גם לטננבאום שלך מוורשה (?)
על כל פנים, הם ניספו מאוחר יותר בשואה בגטו וורשה אבל יש להם צאצאים ששרדו. בת אחת אווה הייתה פרטיזנית ובת אחרת רות הייתה ממקימי קיבוץ משמר העמק.
לשמואל טננבאום היו גם אחים ובני דודים שלהם יש צאצאים בארצות הברית ובארץ...

תודה על התגובה.

שלום.
למרות שאני לא רואה את הקשר בנתיים, אבל אני יכולה להניח שאולי כשאני אתקדם בחיפוש שלי, יכול להיות איזשהו קשר עם טננבאום שלך.
רשמתי לי את הפרטים.
אני יודעת ש לאברם טננבאום (אבא של משה ) היו קרובים בצרפת ובארצות הברית , ובמכתבים שכתבו הם ביקשו שהוא אברח מפולין יחד עם משפחתו והם יקבלו אותם בשימחה. אבל הוא אמר , "האל ישמור עלינו..."
וקרה מה שקרה.
תודה רבה.

שלחתי מסר. כל האחים גם כן גרו בוורשא ?

אני מבין שמשה טננבאום לא כתב זיכרונות וכדומה.
חבל.

בלי שום קשר, דפי עד צריך למלא, גם אם לא נספו, אולי בעתיד זה יוביל לחיבור כלשהוא.

כן כולם גרו בוורשה

דפי עד אני ימלא,חושבת שאתה צודק.
לגבי מסר קודם כל תודה רבה,
אני אבדוק את זה.

שרי סילבר

Active member
לובה, האם ניסית לבדוק בגנאלוגי אינדקסר? למיטב זכרוני יש שם מדריכי-כתובות של וורשה משנות ה-30 ותחילת שנות ה-40. אולי יהיה לך מזל, ותוכלי לאתר כתובות רלוונטיות של בני-המשפחה.

שימי לב, אם מעולם לא השתמשת באתר, יש צורך להתקין תחילה (באופן חינמי) איזו תוכנה, שתאפשר לך לצפות במדריכים השונים. חשוב לקרוא את ההנחיות בדף-השער של האתר.

את יכולה לצמצם את החיפוש (בשורה מתחת לזו בה את מקלידה את השם שאת מחפשת, ניתן לשנות הגדרות), כי טננבאום שם נפוץ:

1. אפשר לבחור רק במדריכים (Directories) באופציה של סוג הפרסום (Collection).

2. תחת המקום (Place) את יכולה לבחור בפולין, ואף לצמצם את האפשרויות במסגרת פולין עצמה.

שרי סילבר, דונקישוט1 וכל החברי הפורום שהמליצו

לי לבדוק בגנאלוגי אינדקסר.
מעניין שהרבה פעמים אני משתמשת באתר הזה עבור אנשים אחרים ולחיפושים שלי לא...
אוקי.
סיימתי לעבור על רוב הרשימות.
מצתי שתי דברים.
1.
1930 Warsaw Address and Business Directory (תודה רבה ל דונקישוט 1) Tanenbaum Abram, handlujący, Elektoralna 26 (כתוב Tanenbaum לא Tenebaum שזה לא משנה כי שם משפחה בשפות בעברית וביידיש אין הבדל ).

2. ספר טלפונים וכתובות 1938/1939 וורשה:
Tenenbaum Jacob, uezedn, Elektoralna 26

כמו שאתם יכולים ליראות זה אותו כתובת .. לאח של משה טננבום קראו JAKUB .
יכול להות שזה ציקוב מקרים ...אבל אני חייבת לבדוק.
רציתי למצוע מקום שבו אפשר לחפש תושבים (דיירים) לפי רחוב ומס' בית.
באתר של גטו וורשה אין.
מישהו מקיר עוד אתר??
תודה מראש,
לובה.

Ayana KimRon

New member
גוגל לא יודע פולנית

לפי רשימת המקצועות הפולנים ב-JEWISHGEN המשמעות היא - פקיד. לדעתי הצנועה, יכול להיות שמדובר בפקיד בשירות הציבורי ולא בפקידות משרדית גרידא.
אני גוזרת את הרעיון שלי מהתרגום של גוגל - המושג 'רשמי' נעוץ בסמנטיקה של המלה הזו, ופקיד בשירות הציבורי יש בו משהו רשמי.

פגי1

New member
urzednik-תוספת

polish noun-a person who works in a bureau,an administrative unit of government
פקיד ממשלתי

Ayana KimRon

New member
לובה - זו פשוט מצווה לעזור לך

את שעוזרת פה כל כך הרבה - ראויה לכל מאמץ.
כשראיתי את הפוסט שלך לפני כמה ימים התיישבתי על ה-GENEALOGYINDEXER ומצאתי רשימה ארוכה של טננבאום. לי יהיה קשה לזהות אבל כדאי שאת תבדקי שם.
בדקתי בעוד כמה מקומות, והשאלה שצפה לנגד עיני לאורך הדרך היתה - האם ידוע לך במה עסק מי מבני טננבאום בוורשה של לפני המלחמה.
טננבאום זה שם די שכיח וצריך עוד סוג של זיהוי כדי להבדיל את משפחתך מהאחרים.
טוב, אז ניסיתי ולא הצלחתי, אבל ניסיתי. אם יהיו לך עוד פרטים, אנסה עוד.

בינתיים איחולי לשנה טובה ומבורכת.
עיינה

תודה רבה רבה!

תודה לכולם.
מאתמול אני מחפשת באתר GENEALOGY INDEXER . ברגע שאני יודע משהו, אני כמובן אודיע לכם אנשים יקרים .
שנה טובה לכולם!

פגי1

New member
tenenbaum-בבית הקברות היהודי בורשה אם עדיין

לא חפשת שם,וגם tenenboiem

למעלה