temporal arteritis

talush51

New member
temporal arteritis

לדר אלקיים אורי שלום רב. אבקש לקרוא מאמר על דלקת בעורק הרקה. אני בן 62 וחליתי במחלה זו לפני שנה וחצי. אני מטופל היום עם 8 מג, פרדניזון. ו15 מג מטהוטרקסט פעם בשבוע, חומצה פולית יומיים לפני המטהוטרקסט, ויטמין b12 ו e200, והראומטולוג ואני חוששים מהתפרצות נוספת עקב הירידה במינון (1 מג בחודש ובדיקות דם חודשית. יש לציין שהתחלתי עם 60 מג פרדניזון והיו שני התפרצויות בזמן הורדת המינון,והמטהוטוקסט בא במקום אימורן שפגע בתפקודי הכבד. מצבי היום לא טוב עם כאבים בכל המיפרקים ראש צוואר, גב, כמו כן עייפות כללית ותופעות לואי שונות שזה לא המקום לפרט. אבקש לדעת האם זה הטיפול היחיד והאם אפשר טיפול נוסף או שונה למחלה?. האם יש סיכוי שאני אחלים? . בתודה מראש : משה ו.

TEMPORAL ARTERITIS

אני ממליצה לפנות לאתר של האיגוד הישראלי לראומטולוגי rheumatology.org.il -באתר לציבור, תמצא מאמר על המחלה הטיפול שאתה מקבל הוא בסיס הטיפול בארטריטיס טמפורלית- קצת מפתיעה אותי העובדה שאתה סובל מכאבי מפרקים למרות טיפול ב8 מג פרדניזון- כדאי לבדוק האם אין סיבה אחרת לכאבים כגון שחיקת הסחוס או אחר - אולי קיים מאכיב של רגישות בשרירים ( פיברומיאלגיה ) -כדאי לשאול את הרופא שלך- במקרה זה, אפשר יהיה להמשיך בתכנית זהירה של הורדת מינון הפרדניזון יש בהחלט סיכוי להחלים אם כי חלק מן החולים נזקקים לאורך שנים למינונים נמוכים של פרדניזון

sara היחיד

New member
בקשר לטמפורל ארטיטיס

אימי קיבלה במקום מטהוטרסט שלא עזר תרופה בשם ערבה וכמובן פרנדיזון אולי זה יעזור שרה

למעלה