Telerik vs DevExpress

כלליים

New member
Telerik vs DevExpress

אני כותב בwpf, והדטהגריד המובנה, עצבן אותי. כי עשיתי grouping, וזה שבש את הגלילה [verticalScrolling]
חוץ מזה, אני צריך summeryRow, שאין לדטהגריד הזה.

אז החלטתי לקנות חבילת פקדים, ומשיטוט מהיר הסתבר לי שהקרב הוא בין Telerik לבין DevExpress, שלכל אחד יש את יתרונותיו.

שאלתי:
נראה לי ששתי החבילות מציעות הרבה מעבר למה שאני זקוק. ולכן, היתרון המשמעותי בעיני, היא לחבילה הקלה ביותר ללמידה, שעקומת הלמידה שלה היא התלולה ביותר.
כמו כן, אני אוהב [כמו כולם] קוד מינימלי ונקי, ואשמח לדעת האם לחבילה מסוימת יש יתרון בנקודה זו.

האם תוכלו להחכימני מנסיונכם, מהי הבחירה המתאימה ביותר לדרישותי?

תודה רבה ושבוע טוב

לצערנו,

במשמרת הלילה אנחנו לא מחזיקים אנשי wpf, מטעמי חיסכון. גם שאלות ווב, רק דחופות ביותר.
תצטרך לחכות עם השאלה הזו לזיו, והוא מגיע קצת יותר מאוחר.

כלליים

New member
זיו אולי יתרשם מזה

https://community.devexpress.com/bl...ramework-introduction-to-poco-viewmodels.aspx

יותר לא צריך לעשות PropertyChanged לכל פרופרטי בMVVM!
במקום לכתוב:
public override string UserName {
get { return base.UserName; }
set {
if(base.UserName == value) return;
base.UserName = value;
RaisePropertyChanged("UserName");
}
}

כותבים בפשטות:

[BindableProperty(isBindable: true)]
public virtual string UserName { get; set; }

הרבה יותר יפה ונקי!
ובכלל, יש להם את הכלי הזה, שבונה אפליקצית MVVM בכמה לחיצות כפתור!
https://community.devexpress.com/bl...spx?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

ziv1f

New member
כמה דברים חשובים

1. זה חמוד, לא נפלתי מהכסא
2. מי שעובד עם PostSharp אז #היה_כבר
3. יש לי סינפט שעושה את זה גם אם זה יוצא יותר קוד
4. שזה יהיה הבעיות הכי גדולות שלנו
5. אני עובד השנה על פרוייקט גדול של Ubuntu+MySql+NodeJs ככה ש.... אמממ...
6. ראיתם את הסדר השוודית\דנית "הגשר"? סדרת מתח עשויה היטב

שיהיה שבוע נפלא ואביבי במיוחד לכולנו,
זיו

כלליים

New member
:) ובענין השאלה הפותחת את האשכול?

בינתיים הורדתי את טלריק. נקווה שהבחירה היתה נכונה.

ziv1f

New member
בעיקר תלוי כמה תמיכה אתה צריך בעברית

הפקדים של טלריק ב-ר-ו-ב-ם תומכים ב-Layout מימין לשמאל, דארג-אנד-דרופ ממה שאני זוכר בסילברלייט הייתה להם בעיה שאפילו כשהורדתי את הקוד שלהם ודיבגתי אותו (דראג-אנד-דרופ אחד הפיצ'רים היותר מורכבים לדיבוג, דרך אגב)

מבחינת יכולת הקיסטום של הפקדים, לדעתי האישית הפקדים שלהם בנויים ככה שאפשר לקסטם כל חלק מהם, אני למשל ביצעתי בקיץ האחרון קיסטום של DataFilter שזה פקד אולטרה-מורכב שבנוי בתוכו ממשהו כמו 20 פקדים שונים, הצלחתי לקסטם את כולם על הפיקסל, אבל ירקתי דם עד שהגעתי לכל הפינות.

השנה קיסטמתי את פקד הדיאגרמה שלהם, וגם את פקדי הגראפים שלהם לסילברלייט, שתי העבודות לא פשוטות אבל אני בהחלט יכול לומר שבסופו של דבר בדרכים ובאמצעים הסטנדרטיים הצלחתי בהכל.

אני עובד כבר כמה שנים טובות עם הפקדים שלהם, ואני חושב שאין הרבה אנשים שעבדו עם יותר מחבילה אחת בסביבה מסויימת, זה גם ככה פריימוורקים עצומים בגודלם עם עשרות פקדים ראשיים שמכילים מאות ואלפי חלקים, ולכן זה בעיקר תלוי מה אתה צריך להשיג, אם זה רק צ'קבוקסים וקומבואים וכמה רשימות שצריך לקסטם, החדשות הטובות ב-WPF הן שלא צריך בשביל זה חבילת פקדים שעולה כסף, אפשר לבנות בעצמך בקלות רבה פקדים כאלה. פקדים כמו צ'ארטים דיאגרמות ושינויי Theme גורפים זה פיצ'רים יותר מורכבים שדורשים המון עבודה, ולכן אלה המקומות שבהם לקנות חבילה עוזר לך וחוסך לך כסף, כי אם יש לך עיצוב ואתה צריך להחיל אותו על קומבו ככה שהפינות שלו יהיו ברדיוס הנכון והפופאפ שלו יהיה חצי שקוף, אז גם את טלריק ואינפרג'יסטיקס תצטרך לקסטם, ועדיף כבר לקסטם את הקומבו הדיפולטי

דבר אחרון (שוב יצא לי ספר....) יש את SyncFusion שהם חברה לא רעה, מפרסמים המון ספרים בחינם עם הדרכות בסיסיות על כל מיני דברים, ויש להם גם כן ערכת פקדים. הם לא ותיקים כמו הגדולים, אבל יכול להיות שתוכל להשיג מהם מחיר טוב.

בהצלחה,
זיו

כלליים

New member
צריך עברית, אבל אינני מקסטם כלום

זו אפליקצית BI, והלקוח, בכלל לא מעניין אותו הצבעים והעיצובים, ולא מוכן לשלם פרוטה בשביל זה.
בעבר כמה פעמים ניכוויתי, כי השקעתי מאמצים אדירים, בעיצובים ותרשימים וכו', וכל ההשקעה היתה לריק.
מספרים. נתונים. טבלאות. זה מה שהלקוח רוצה.

אבל, יש התנהגויות שחשובות מאד, כמו למשל summery row לדטה-גריד, וגרופינג שיתנהג בצורה סבירה.
ואכן, אני יודע שתיאורטי אפשר בWPF לבנות הכל מאפס, אבל אני לא עד כדי כך מומחה, וזה ייקח לי את כל הזמן, רק להכין את הפקדים הבסיסיים.

הנה, אתמול נתקעתי עם בעיה בגרופינג של הדטהגריד הדיפולטי, [הגלילה משתבשת] והפתרון שמופיע ברשת מחזיר שגיאה [כנראה בגלל גירסה/סביבה שונה]
יכולתי לשבור את הראש ולנסות להבין למה זה לא עובד, אבל זה כבר היה אמצע הלילה, ומרוב תסכול החלטתי ששווה לשלם את המחיר תמורת פקד שיעשה לי את העבודה.

ziv1f

New member
גרופינג ושורת סיכום בהחלט מצדיק קניה

במיוחד אם אתה לא מתכוון לקסטם אותו וצריך משהו שיעבוד אאוט-אף-דה-בוקס

מה שאתה יכול לעשות זה ככה (זה לפחות מה שאני הייתי עושה במקומך):

- עושים רשימה ארוכה מפורטת ומקיפה ככל שניתן של כל המאפיינים שחשובים בערכת הפקדים. אחרי שתקנה ערכה ותתקין ותתחיל לעבוד זה יהיה הרבה הרבה יותר מדי מאוחר להיזכר שיש איזה פיצ'ר קטן שעליו יפול או יקום דבר, ואין אותו בחבילה שקנית. לבצע קיסטום של רכיב אצל מישהו חיצוני יעלה לך כנראה כמו החבילה כולה

- מרימים מכונה וירטואלית באחד העננים (אני משתמש ב-EC2 של אמאזון ומרוצה מאד כבר שנים רבות). זה עולה בערך חצי דולר לשעה למכונה חזקה ועם הרבה זכרון. אתה תזדקק למכונה עם לפחות 4 ג"ב זכרון, לאמאזון יש אינסטנסים עם 7.5 שזה סבבה ולא יעכב את המכונה בגלל בעיות זכרון. לא לשכוח לעשות בסוף השימוש Terminate שזה יכבה את המכונה וימחוק אותה, אחרת כל שעה נוספת עולה כסף ואתה עלול לגלות בתחילת חודש שאתה חייב להם המון כסף על כלום.

- מתקינים על המכונה ויז'ואל סטודיו, לא את האקספרס אלא את אחת מגרסאות הניסיון ל-90 יום (כי ממילא זורקים את המכונה בסוף הבדיקה עם כל מה שיש בה). זו התקנה ענקית אבל המכונות של אמאזון יושבות על פס רחב מאד וזה מתרחש יחסית בזריזות. אפשר להפעיל את ה-Web-Installer ואפשר להוריד את הכל ולהתקין מקומית, שאני חושב שזה האחרון הוא הפתרון הכי מהיר.

- עכשיו עומדת בפניך האפשרות או לעשות סנאפ-שוט על המכונה ואז אחרי כל בדיקה לחזור לסנאפשוט הזה, או פשוט להתקין את הכל ערכות-הרכיבים על אותה המכונה

- מורידים גרסאות-בדיקה של ערכות הרכיבים ומתקינים, ועושים טסט-קייס לכל חבילת פקדים ומסמנים "וי" על כל פיצ'ר שמוצאים ו"איקס" בכל מקום שחסר משהו

- מעיפים את המכונה ועושים הערכת מצב לאור התוצאות שקיבלת, כמובן שאפשר לשתף את הלקוח בממצאים במקרה שאין חבילה אחת שעונה על כל הדרישות, וכן הלאה

זהו בערך, לי באופן אישים גם קרה מספר פעמים שעשיתי ככה פיתוח של פרוייקטים בגלל בעיות שונות במחשבים המקומיים שלי ו\או מחסור ברשיונות ו\או אלף בעיות אחרות שהגיעו לביקור באופן בלתי צפוי.
יעלה לך במקסימום 10 דולר, יחסוך לך אלפי דולרים בשעות עבודה, וכמובן החסכון בתסכולים מול הלקוח - priceless

מי שאין לו עדיין חשבון ב-AWS - ממליץ בחום לפתוח חשבון, זה לוקח כמה ימים עד שהכל עובר אישורים, וזה לא עולה כלום בשוטף, ויום אחד שיגיע המצב שתגידו "אוף אם היו לי כמה מכונות וירטואליות לשעה-שעתיים בהישג יד" ועדיף שבמקום זה תגידו באותו המצב "כמה שזה קל ופשוט ונוח, להקים, להשתמש, ולזרוק".

בהצלחה,
זיו

כלליים

New member
כרגיל, החכמתי

קניתי את הרעיון העקרוני, להשתמש במכונות וירטואליות, כי באמת הייתי כבר בסיטואציה שאמרתי "אוף אם היו לי כמה מכונות וירטואליות לשעה-שעתיים בהישג יד", ואף פעם לא היה כח לקום ולעשות מעשה...
אמנם במקרה שלפנינו, אני משער שכל החברות מספקות את הצרכים הבסיסיים שלי. חפשתי עקומת למידה תלולה, וקוד בהיר ונהיר. אם אשקיע כמה ימים בשביל זה., אז עקומת הלמידה לא תהיה משהו...

אגב: החבילה שהצעת, עולה 995$, לעומת 999$ שעולה טלריק..

shlomo500

New member
לגבי הוירטואלי בשביל בדיקות

מה רע ב - Hyper-V על המחשב שלך ?

odansky

New member
יש גם את הסידרה האנגלית/צרפתית

הבנתי שהוא מתבססת על הסידרה השבדית.

בכל מקרה לסידרה קוראים "התעלה" (TUNNEL). סידרה חזקה במיוחד.

עמרUK

למעלה