Tecfidera - חובת הדיווח ושאלה

דומיק

New member
Tecfidera - חובת הדיווח ושאלה

קןדם כל דיווח. אני לוקחת כבר 6 חודשים את התרופה Tecfidera. זו התרופה שהיתה ידועה עד לפני חצי שנה בזמן הניסוי הקליני כ BG12. זו תרופה אורלית, לוקחים אותה פעמיים ביום, בוקר וערב. עלי היא משפיעה בסדר גמור. אין תופעות לואי, והכי חשוב לא היו לי התקפים. אני כן יותר עייפה, לא יודעת אם זה קשור לתרופה. מאד קל לקחת, כמו אקמול. מעקב מאד פשוט, כי אין לזה תופעות לואי ידועות שצריך לנטר בעקביות. הולכת לנוירולוג פעם בשלושה חודשים. הוא עושה בדיקה קלינית ובדרך כלל גם בדיקות דם והביתה. לפני שהתחלתי לקחת את התרופה קצת חששתי כי זו תרופה חדשה, הרופא המליץ באופן חד משמעי. הסיבה היתה שההתקפים שהיו לי היו מאד אגרסיביים. הוא מאמין שההשפעה של התרופה הזו לאור המחקרים והניסויים הקליניים משמעותית יותר טובה מאשר כל תרופות ההזרקות לסוגיהן. הגיליניה והטייסברי נמצאות באותה קטגוריה של תרופות יותר משפיעות אבל לא רלוונטיות לי מסיבות בריאותיות שונות.
ברור שכל זה דיווח סובייקטיבי לחלוטין ולא סטטיסטיקה.
והשאלה - אני חיה בארה"ב. האם מישהו לוקח Tecfidera בארץ, או יודע מה המדיניות? האם נוירולוג יכול להחליט על מתן התרופה הזו? למשל כמו שנוירולוג יכול להחליט לבד לרשום קופקסון או תרופה אחרת בהזרקה. זה שיקול דעת רפואי שלו, והוא לא צריך אישור ממשרד הבריאות. האם גם זה באותה קטגוריה, או שצריך אישור מיוחד ולעמוד בתנאים מסוימים? אם יש מי שיודע ויסכים לשתף אשמח מאד לשמוע.
תודה ורק בריאות.

bali

New member
מנהל
היי

קודם כל, אני שמחה שהתרופה עוזרת לך, זה הכי חשוב.

פה בארץ הטכפידרה עדיין לא בסל התרופות, אבל אני חושבת שמשרד הבריאות כן אישר אותה לשימוש בארץ. מקווים שהיא תיכנס לסל של 2014. לכן גם אין לנו עדיין מושג מה יהיו התנאים לקבלתה.

מניחה שיהיו תנאים כלשהם. גם על מנת לקבל תרופות מהקו הראשון ומהדור הקודם צריך אישור של קופות החולים, ותמיד יש פרמטרים מסויימים שמקנים את האישור הזה עבור כל חולה. מתחילים תמיד בהמלצה של הנוירולוג המטפל למתן התרופה, אבל אז שולחים את ההמלצה שלו והמרשם לאישור במוקד של קופת החולים אליה שייך המטופל, ממתינים לאישור ואז אפשר לקבל אותה בבתי המרקחת ללא עלות כלשהי למטופל עצמו (כל התרופות המונעות לטרשת מסובסדות לגמרי ע"י משרד הבריאות כשהן בסל. תרופות לסימפטומים כמו פמפירה, פרוויג'ל וכיו"ב כן עולות כסף, אבל המחיר מסובסד חלקית).

מקווה שעניתי על שאלותייך. כמובן שכשיגיע הזמן לסל התרופות 2014 נעדכן פה מה נכנס ולא נכנס אליו ובאילו תנאים.

למעלה