tcp/ip מול ipx/spx בנובל 5.1 /6

• פותח הנושא erz1
  • פורסם בתאריך

erz1

New member
tcp/ip מול ipx/spx בנובל 5.1 /6

האם למי שניסה,מומלץ לחבר תחנות עם WIN98 לשרת נובל 5.1 או 6 בפרוטוקול TCP/IP יותר מאשר IPX/SPX האם מורגשת בדרך כלל עלייה משמעותית בביצועים (performance (? האם אפליקציות שה DATABASE יודב בשרת עובדות מהר יותר משמעותית? האם ישנן בעיות רבות עם TCP/IP כגון תחנה שלא "רואה" שרת? תודה ארז

dadi99

New member
שימוש ב- TCP/IP

היי. אני ממליץ אך ורק על עבודה הפרוטוקול TCP/IP במיוחד בגירסאות עליהן אתה כותב, כל השירותים בגירסאות הללו נתמכים בצורה מלאה ע"י TCP/IP . מומלץ להשתמש ב - IPX רק במידה וישנן אפליקציות (ישנות בד"כ) אשר עובדות על פרוטוקול זה , מג'יק ו- BTRRIVE למשל... בכל מקרה לפני החלטה על שימוש באי אילו פרוטוקולים יש לבצע סקירה של המערכות האמורות לעבוד על שרת זה. לגבי שאלת המהירות בהחלט מומלץ שהתחנות והשרתים יעבדו עם מינימום פרוטוקולים כלומר רק עם TCP/IP , העבודה תהיה יותר מהירה וכן ניטור פרוטוקול זה בהחלט נוח יותר . dadi99

erz1

New member
בקשר ל tcp/ip

היי האם אוכל לקבל בקצרה עזרה בהגדרת TCP/IP בשרת ? (התקנתי נובל 6 ובחרתי בהתקנה רק IPC ולכן לא מוגדר לי כלל TCP/IP / האם ניתן להגדיר TCP/IP בשרת בו קיים רק כרטיס רשת אחד או חובה להגדיר לפחות כרטיס רשת אחד ים IPX ובכרטיס נוסף TCP/IP ? האם פורמט הפקודות הבא ב AUTOEXEC.NCF ב NWCONFIG נכון בכל הקשור בהגדרת TCP/IP ? load tcpip load e100b slot=xxx name=e100b_1_ii frame=ETHERNET_II bind ip to e100b_1_ii addr=192.168.0.1 mask=255.255.255.0 dhcpsrvr name=e100b_1_ii האם חסר משהו?האם יש להקפיד על עוד משהו בתחנות?האם עובד גם ב win98? האם יש לשנות הגדרות ברירות מחדל של CLIENT NOVELL בתחנה אם עוברים מ IPX ל TCP/IP ?האם צריך/כדאי להסיר קליינט ולהתקין מחדש אחרת? האם אני משאיר בתחנה IP ללא הגדרות סטטיותכך שהשרת "מחלק" כתובות? תודה רבה ארז

dadi99

New member
הגדרות

ההגדרות שהקלדת בהחלט נכונות. דבר שהוא חשוב להגדרה בתחנות הוא במידה ומורידים את אחד הפרוטוקולים הוא רק לוודא כי אכן הם מוסרים ובמידה ולא יש להגדיר בהגדרות התחנה את - Binding שפרוטוקול Tcp/IP יהיה קודם. בכל מקרה אין בעייה להשאיר את הכתובות הסטטיות אך בכל מקרה מומלץ להשתמש ב- DHCP בתור מחלק הכתובות על מנת לנצל טוב יותר את מלאי הכתובות .... dadi99

meorero

New member
Tcp/IP-האם זה רק מגרסא 5.1 ומעלה../images/Emo35.gif

או שניתן ליישום גם בגרסאות קודמות
[נגיד 4.11] (|קר
כי אם לא, אשקול לשדרג את המערכת בארגון שלי...
)

dadi99

New member
לא רק....

קיים מגירסה 4.12 ומעלה. אך מומלץ להסתמך על גירסה זו על פי נסיוני מגירסה 5 ומעלה. dadi99

למעלה