T_SQL

GayA2007

New member
T_SQL

אני בא מעולם ה- VBA של ACCESS ורציתי ללמוד בצורה מעמיקה את Transact-SQL.

האם משהו יכול להמליץ של ספר?

YoavLevin

New member
יש אתרים מצויינים באינטרנט

ראה מה מתאים לך והמשך איתם

pitoach

New member
אתה רוצה ללמוד T-SQL או על השרת SQL?

T-SQL היא השפה בה כותבים פרוצדורות ושאילתות עבור השרת SQL.

בשלב ראשון אני חושב שכדאי ללמוד על השרת עצמו. להתקין גרסה חינמית בבית (גרסה 2012 מומלצת כבר וחיה ובועטת).

אחרי שתרגיש נוח עם השרת עצמו וניהול מסדי נתונים תוכל להתמקד ב T-SQL שזו הרחבה של שפת SQL שאתה כבר מכיר אם עבדת עם אקסס ושאילתות ולא רק בגרירה של אלמנטים עם העכבר

גרי רשף

New member
הספר היחיד בעברית שאני מכיר - של איציק בן גן

הספר טוב מאוד, אם כי אינו מיועד למי שמתחיל ממש מאפס.
ספרים באנגלית יש בלי סוף..

יש ספר מעולה בעברית

הוא מתעסק בעיקר בניב sql של אורקל אבל כולל גם מדריך בסיסי לשפת sql.

Shalom107

New member
נראה ספר טוב

אבל דורש קצת יידע מוקדם.
Oracle SQL יכולות מתקדמות
http://www.hod-ami.co.il/index.php?module=shop;submodule=products;task=view;id=119

מה שכן אני רואה שיש פה ספר ממש למתחילים, וחסרי כל יידע. הייתם ממליצים?
בסיסי נתונים טבלאיים ושפת SQL
http://www.hod-ami.co.il/index.php?module=shop;submodule=products;task=view;id=94;design=main

עוד ספר שראיתי:
למד SQL ב-24 שיעורים
http://www.focus.co.il/sg_product~239-248~3~0.htm

יש מישהו שיכול להמליץ על "למד SQL ב-24 שיעורים" מול "בסיסי נתונים טבלאיים ושפת SQL" היות ש"Oracle SQL יכולות מתקדמות" נראה לאנשים בעלי רקע ואני מחפש לחסרי כל רקע.

בתודה :)

אני יכול לענות רק על מה שאני מכיר...

"יכולות מתקדמות", הוא ספר טוב ומעמיק, שכולל בתוכו גם נספח די ארוך על SQL בסיסי. מה שטוב/רע בו, זה שהוא מתמקד באורקל.
"בסיסי נתונים טבלאיים..." הוא ספר ותיק וטוב, של רז הייפרמן, שלא מדבר אך ורק על יצרן אחד, אבל מצד שני לא יכול (ואפשר להבין את זה) להתעמק בכל ניואנס של כל יצרן.

ככה ש:

אם אתה בעניין של אורקל, - לך על "יכולות מתקדמות"
אם אתה בעניין כללי של מסדי נתונים (סטודט למשל למד"ח) - לך על "בסיסי נתונים..."

את "למד SQL..." אני לא מכיר, אבל לפחות ברמת הכותרת, הוא לא נראה כמו ספר, אלא יותר כמו קורס באינטרנט שהפך ל- soft copy.

Shalom107

New member
חחח

אהבתי. אם אתה אומר וגם הפורום הזה על בסיסי נתונים. אז בהחלט אני חושב שאני יילך על האורקל. לא שאני נעול על זה אלא אני עכשיו לומד בניית אתרים עם PHP5 ואני רוצה פעם אחת ולתמיד לקחת בסיס נתונים אחד ולשלוט בו כמו שנהג מירוץ שולט על הרכב שלו אישית.

כמובן שבאמצע אני אנסה גם להכיר ברמה בסיסית/בינונית על מסדי נתונים אחרים (או שפות תיכנות).

אגב פתחתי בפורומים השונים של תפוז את הנושא של הספרים האלו חוץ מהספר של SQL. אבל מישהו פה אמר לי שכבר יש שירשור. ואכן הספר נראה אחלה.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=193&messageid=161397255

פה אתה יכול לראות את הרשימה שלי. וכמובן לענות לי בשירשור הזה אם באמת אתה בכלל מכיר ספרים ואם בכלל גם היית ממליץ עליהם או על הוצאה מסויימת פוקוס/תפוז/הוד-עמי.

אני מאוד מודה לך על העזרה :)

כלליים

New member
אם אני זוכר נכונה

אז הספר "בסיסי נתונים טבלאיים", הוא בעיקרו ספר תיאוריה מעמיק, ולא ספר פרקטיקה, חוץ מפרק תמציתי וטוב על SQL.

לדעתי הוא מתאים יותר לבעלי נסיון מעשי בניהול מסדי נתונים, המעוניינים להעמיק חקר במה שהם עושים.

Shalom107

New member
הבנתי

אז אני בעצם צריך ללכת על Oracle SQL יכולות מתקדמות. נכון?

בא נגיד ככה שאני עכשיו בחיתולים ממש של SQL. בקושי יודע איך ליצור Foreign Key שזה לדעתי הדבר הכי פשוט לקשרי גומלין.

ב-"יכולות מתקדמות" יש נספח (יש כמה נספחים)

ואחד מהם מכיל יותר מ- 100 עמודים על SQL בסיסי שמתאים למי שעדיין נמצא בחיתולים (;

כמה פוסטים מעלינו, אחד מאנשי ה- SQL-SERVER הטובים, איתן בינימין, צירף לינק שמראה את התפלגות היצרנים בשוק ה- DWH.

מה שאיתי, לא ציין בפוסט שלו, זה שאורקל מובילה בשוק. חברת המחקר שערכה את הסקר, אומרת שלאורקל יש 43% מכל השוק של ה- DWH בעולם כולו.

Shalom107

New member
אוקי

הלוואי שהייתי מבין רק 10% ממה שאמרת.
וואוו :) חחח ה DWH נשמע מאוד מעניין הרגע עיינתי על זה קצת בוויקיפדיה.

ומה שכן זה בטוח שאני חייב דחוףףףף לשפר את האנגלית שלי.

אוווו וסוף סוף אני רואה שגם הכתב שלי עכשיו השתפר (כותב מהר יותר)
(כנראה אני משקיע לאחרונה )
ותודה על הטיפ/העצה. בהחלט בהזדמנות הראשונה שלי אני קונה את הספר הזה. פשוט המכללה לא קונה ספרים חיצוניים או שזה מה שהם מכסים למכור לי. אאחח

למעלה