t/t payment מה זה ?

Kfirkoo

New member
t/t payment מה זה ?

נרשמתי לאתר Alibaba שלחתי למישהוא שמה הודעה . אחרי שעתיים התקשרו אליי מהונג קונג דיברו איתי בפלאפון וסגרנו מחיר + משלוח . הוא אמר לי שהעברת הכסף תתבצע ע"י T\T . באתר ALIBABA אני מקבל את המוצר לדואר כמו שאני מקבל את המוצר מה EBAY ? .. תודה רבה

hoplaebay

New member
T/T Payment

הי, העברת הTT משמעה - telegraphic transfer או במונח מוכר יותר - העברה בנקאית. בנוגע למשלוח - האם בדקת עם איזה חברת משלוחים הוא משלח? כך תוכל לדעת איך ומתי תגיע ההזמנה. וסתם מתוך דאגה - האם וידאת כי הוא פעיל באתר מעל שנתיים ואת כל יתר הבדיקות שנדרש לודא לפני שקונים ממוכרים באליבבה? יש לא מעט הונאות דרך אתר זה. בהצלחה יעל גלזר

Kfirkoo

New member
העברה בנקאית ? . .

העברה בנקאית דרך חשבון הבנק הפרטי שלי ? . . האמת שאני חדש באתר הזה ולא יודע כל כך לבדוק . אני קונה פריטים דרך הבן אדם שהדף הזה שלו : http://sunrise-dave.en.alibaba.com/ מה את יכולה להגיד לי עליו ? . . אמין ? . .פעיל ? . . תודה לך .

noam weissman

New member
העברה בנקאית אינה בטוחה

זה מסלול חד כיווני בד"כ.. מבחינת האתר.. בדקתי טיפה את החשבון שלהם באליבאבא ונראה שזאת חברה רצינית. שנתיים גולד ממבר, יש פרטי התקשרות מלאים ובדיקה של מישהו חיצוני... הם מוכרים מוצרים שלהם ולא מותגים. כלומר מעייון ראשוני לא זייפנים אלה מוכרים תוצרת שלהם, נראה מעניין. בנוסף הם רשומים בהונג קונג כלומר יש שמה דוברי אנגלית לא רעה... היה זהיר וקנה כמויות קטנות. תבנה את האמון מולם בשלבים. בהצלחה.

Kfirkoo

New member
האמתי ש ..

אני קונה 1000 יחידות של פאצ'ים ( טלאים ) לחולצה . מחיר כולל משלוח 200 דולר . נראה איך זה יגיע .. מקסימום ניקח סיכון קטנטן . אשמח לשאול אותך כמה שאלות בפרטי תודה .

noam weissman

New member
200 לא כולל מכס מע"מ וכו

כלומר בגדול זה יכול להגיע ל 25 סנט ליחידה כלומר כשקל.. אי אפשר להשיג בארץ במחיר כזה אם קונים 1000 יחידות ?

Kfirkoo

New member
כאן בארץ אף אחד לא מוכר לך . . .

המוצר הזה הוא מוצר שאסור למכור כאן בארץ . לוגו של חברה מסוימת. גם אם תמצא אף אחד לא ירצה לקחת את "הסיכון" ולמכור לך בתור מישהוא זר . מה שמצחיק שדיברתי עם הבן אדם מאליבאבא , הזמנתי ממנו וקיבלתי אישור שזה עומד בסטנדרט המכס ואין סיבה שזה לא יגיע . נקווה לטוב . . [=

boltrade

New member
T/T מעט ביתר פירוט...

TT= Telegraph Transfer הינה צורת התשלום הנוחה ביותר לספק. פירושה: העברת כסף מחשבון לחשבון כמו במזומן בין הקונה לבין המוכר בדרך כלל בעת ההזמנה. דרך הפעולה: המוכר מידע את הקונה בפרטי חשבונו לזיכוי ואת קוד פרטי הבנק בו מתנהל חשבונו (swift code). הקונה מבקש בסניף הבנק שלו להעביר למוכר את התשלום עפ"י פרטים אלה. הכסף עובר מחשבון הקונה לחשבון המוכר כמו במזומן אך המוכר יראה זאת בחשבונו תוך 2-3 ימי עסקים. למדינות רבות שאין לישראל עימן הסכמים מונטריים לדוגמא סין, הכסף עובר דרך סניף מתווך בדרך כלל דרך סניף בנק אמריקאי בניו-יורק. צורת תשלום זו שכיחה כשאין היכרות בין הספק לקונה והיא אינה מבוטחת. כל אחד יעשה לעצמו חושבים עד כמה הוא מוכן לשלוח בדרך הזאת. טיפ נוסף: במילוי הטופס בבנק יש סעיף קטן הנקרא FEE / עמלה. כדאי מאד לתייג בריבוע X או אם זה מלבן ריק לכתוב בו את המילה OUR: לכם זה יוסיף אמנם כמה שקלים עמלה, אבל אם לא תעשו כן העמלה שתילקח מהספק תהיה גדולה יותר ותגרום לעצבנות אצל הספק שלא קבל את הסכום שביקש במלואו. (ספקים שכאלה במיוחד בסין שולחים לעיתים כנקמה דוגמא משומשת או אריזה פתוחה או קרועה וכו'...).

ozitex

New member
התכוונת צורת תשלום זו אינה שכיחה כשאין היכרות

boltrade

New member
טעות בידך... אסביר

ראשית כדאי שתבינו כי מונח זה מגיע מהתחום המסחרי הבינלאומי טרם הומצאו פייפאל או WU ודומיהם ומונחים שונים בתחום המסחרי אינם תמיד מתאימים לאנשי איביי. T/T הינה צורת התשלום הבסיסית הראשונית בה המוכר מבקש לקבל את כל הכסף לידיו בטרם ישלח את הסחורה. צורת תשלום זו היא הנוחה ביותר לספק כאשר אינו מכיר את הקונה. הספק אינו שולח דבר בטרם יקבל את מלוא התשלום לחשבונו. הקונה שבמצב תשלום זה אין ברירה בידו, מבצע את העברה הכספית ומקווה לטוב. עלות העמלה בהעברה בנקאית כזו לקונה היא בין 150-190 ש"ח להעברה ולכן לא משתמשים ב T/T בהעברות של סכומים קטנים מאד. אם יש לכם שאלות בנושא אשמח לסייע.

ozitex

New member
אין בידי שום טעות

אני בקיא בהליכי מסחר בינלאומי עוד משנות השמונים ותשלומים מסוג זה דומים לתשלומים כדוגמת ווסטרן יוניון או העברות בנקאיות. כשאתה עושה דבר כזה , בעיקר מול ספק שאתה לא מכיר, אתה לוקח סיכון שהסחורה או לא תגיע, או תגיע שלא על פי המתואר או כל בעיה אחרת שאתה לא יכול לצפות ולכן, לשם יחסים פיננסיים בין שני גורמים מסחריים אשר אינם מכירים אחד את השני המציאו מונחים בנקאיים כדוגמת CAD (cash against document או LC (letter of credit) וכן הלאה. נכון שאמצעים אלו גם אינם נחשבים בטוחים 100% אבל הם משמשים סוג של הגנה ל פ ח ו ת כנגד אי הגעת סחורה לפחות. יש מצבים שבהם היבואן מגיש לבנק ערר על התשלום לאחר שבבדיקה שערך התברר לו שמכתב האשראי הבנקאי אינו תואם למציאות.

boltrade

New member
שירשור מנופח ומיותר...

אם תקרא שוב, כתבתי: "צורת תשלום זו שכיחה כשאין היכרות בין הספק לקונה" משום שהדרישה לתשלום T/T מקורה תמיד מהספק ומשרתת את האינטרסים של הספק לקבל את התמורה הכספית טרם המשלוח, לעיתים טרם הייצור. לקונה זה בודאי מסוכן להעביר כך את מלוא הכסף מראש. מה שאתה הבנת לא היה מה שאני כתבתי !

ozitex

New member
אני לא ממש מבין אותך

למה אתה מתכוון "שרשור מנופח ומיותר"? אתה חלק ממנו לא? אז אם הוא לדעתך מנופח ומיותר אתה יכול גם לא להגיב ואם כבר אתה מגיב אז תגיב עניינית! אני הבנתי מצויין את כ ל מה שכתבת והגבתי להערותיך באופן ענייני ולא מנופפח בכלל. לעטנתך שהשירות תשלומים זהה שכיח (נפוץ) בין שני גורמים שאין ביניהם היכרות מוקדמת, אני יכול לומר ראשית שאין בזה שום הגיון. אם אין היכרות בינך לבין מישהו בחו"ל שקנית ממנו משהו באיביי, אתה משלם לו באמצעות ווסטרן יוניון? התשובה היא לא, אני מקווה שאתה מסכים איתי, אז איזה הגיון יש בצורת תשלום שמיטיבה ר ק עם המוכר ואין בה שום יתרון עבור הקונה? אולי עבור מהמרים זוהי שיטת תשלום נפוצה אבל הדגשתי את הנסיון שלי משנים רבות , צורת תשלום זו א י נ ה נפוצה ומעולם לא היתה נפוצה בקרב גורמים עסקיים שאין היכרות ביניהם, מכורח ההגיון בלבד אבל גם מידע המציאות שלי בעבר. עכשיו, אם אתה מעוניין להגיב הגב באופן רלוונטי ואם השרשור מנופח לטעמך, אתה לא חייב להגיב כלל. זוהי מדינה חופשית ידידי.

למעלה