sweets paradise!

EmilyNeko

New member
sweets paradise!

קצת עידכונים...

- אז באחד מהמפגשים החודשים שהיו דיברו על המקום של אכול כפי יכולתך ביפן.. ביום שישי הלכתי לשם וזה פשוט חלום!!!
באמת שיש שם כול כך מלא עוגות טעימים ושתיה כמה שרוצים, וגם אוכל רגיל כמה שרוצים חח בהחלט מקום להשמנה ;)
למי שואהב מתוק, בהחלט ממליצה ללכת לשם.. מאוד זול, 50 שקל ל80 דקות (אני הלכתי לזה שבאיקבוקורו וזה קרוב לתחנת רכבת).

- ביום ראשון הלכתי לחוף הים של טוקיו.. ועכשיו גם הבנתי למה הרבה יפנים אומרים שהוא מלוכלך.. מלא בוץ וזה.. לא ליכלוך של בני אדם אבל הוא כהה מאוד ..
גם החוף לא משהו בכלל!!! בקיצור לא שווה בכלל :(

- אמרו לי שיפנים לא נוהגים להכניס הביתה חברים וזה.. אבל ניראה לי שבדור של גילי זה משתנה חח הכרתי 3 ידידים שבאתי עליהם הביתה, אחד הכיר לי את אבא שלו והשני הכיר לי את אחותו והילד שלה חחח ואחותו אמרה לי "בואי הרבה !" חחח אה ואחד אומנם לא באתי עליו הביתה אבל הוא הכיר לי את אבא שלו גם חחחח

- בעוד שבוע אני יכולה להתחיל לעבוד!! והיום כתבתי טיוטה ראשונה של קורות החיים שלי ביפנית חח ידיד שלי עזר לי.. ניראה מאוד שונה מבארץ. צריך לקנות דפים מיוחדים מהקומביני ולמלא, וגם להכניס תמונת פספורט לקורות חיים, מה שבארץ לא צריך ופשוט כותבים במחשב.

נ.ב.
לא קשור, אבל אני בארץ מה6 עד ל18 לאוגוסט. אז אשמח להבוא למפגש החודשי של אוגוסט :)

tachiwakare

New member
איזה יופי!

אשמח להרחבה בנוגע לשתי הנקודות הראשונות. באיזה מקום מדובר? נשמע מאוד מעניין:)
בנוגע לנקודה השנייה - האם תוכלי להרחיב לגבי חופים מומלצים ומצבם בטוקיו? אני אבלה את הקיץ הקרוב בעיר, והייתי שמח לקפוץ לים פעם או פעמיים כדי לא לפספס את אחת החוויות האהובות עליי מהעונה, חברים כבר המליצו לי לנסוע לחוף בקאמאקורה, יצא לך לבקר בו?

herouth

New member
החוף בטוקיו לא משהו כי אין שם חול

אנחנו רגילים לחופים של הים התיכון, המשופעים בחול. כלומר, בינתיים. מאז שפתחו את תעלת סואץ לא מגיע חול לישראל בדרך הטבעית והחופים כאן נסוגים.

יש בטוקיו חוף מלאכותי - עם חול, מים וגלים - שבכלל לא נמצא על שפת הים.

EmilyNeko

New member
12 שעות מטוקיו חח

במפות של גוגל זה כותב לי שזה מאוד רחוק חח מעניין אם אצליח להגיע לשם מתישהו ..

וחרות, יש לך לינק של החוף מלאכותי? נשמע מעניין לנסות שם חחח

Manty

New member
באמת? 12 שעות??

לא זכור לי כמה זמן לקח, אבל בטח ובטח לא 12 שעות
(לקיושו לוקח כ 10 שעות).
בכל מקרה, באתר שצרפתי כתוב שעה על השינקאנסן, אז ברכבת רגילה זה בטח לוקח משהו כמו שעתיים וחצי? ממה שזכור לי הרכבת (הרגילה) היא מהסוג הלימיטד אקספרס שעוצרת מעט ומאד נוחה. והנה פה מצאתי זמנים ומחירים (לתחנת שימודה): http://www.japan-guide.com/e/e6305.html

ושאלה קטנה: אני כל הזמן רואה בהודעות שלך "חחחח". מה הכוונה? צחוקים? (כי זה מופיע גם אחרי משפטים לא מצחיקים
)..

EmilyNeko

New member
אה באמת.. מוזר למה המפות של גוגל כתבו 12~

כניראה תקלה בבדיקה שלי ^^"
אה וכן, אני רגילה משום מה להוסיף "חחח" כאילו צחוקים זה כבר אוטומטי אצלי XD
אז עם שעתיים אז סבבה! אני בהחלט אבקר שם!! תודה רבה !! :))

tachiwakare

New member
יש שני שיראהאמה

הוא מדבר על שיראהאמה באיזו, זה לא צריך להיות כל כך רחוק בטוקיו.
יש גם עיר וחוף מאוד מפורסמים בשם שיראהאמה באזור וואקאיאמה (קומאנו) שכמובן הרבה יותר רחוק מטוקיו. אני מתכנן לבלות שם יומיים, אולי זה ירווה את צמאוני לים אם אכן בטוקיו אין יותר מדי מה לחפש... נסיעה עד קאמאקורה רק בשביל רחצה בים נשמעת לי מוגזמת קצת גם מבחינת מחיר וגם זמן:)

EmilyNeko

New member
אה בגלל זה!

יא מאגניב! כשאתה נמצא שם ספר חוויות! מעניין עם זה באמת דומה לים של הארץ.
הים הכי יפה ששמעתי זה הים של אוקינאה אז חופים אחרים פחות מומלצים עפ''י מה ששמעתי. אז יש מצב שבגלל שזה באמת רחוק מהעיר המרכזית אז אולי זה גם חוף והים יפים.
ובאמת להגיע לקאמאקורה מטוקיו עולה יקר באמת אבל זה לא כזה רחוק ברכבת וגם לא צריך להחליף רכבות אז זה נוח.

herouth

New member
בדקתי עכשיו, ומסתבר שהוא נסגר ב־2007...

די באסה כי הוא היה די מרשים. יש חופים מלאכותיים יותר קטנים ביפן - למשל באיבאראקי. אבל זה לא ממש גדול שם.

EmilyNeko

New member
הייתי בינתיים רק בחוף אחד

לגבי המקום של הsweet paradise אז זה הלינק:
http://www.sweets-paradise.jp/shop/kanto/ikebukuro.html
באתר יש גם כול מיני מקומות. התקווה שלי לבקר בכולם חחחח
לחרות - טעם של עוגות רגילות. אבל אכלתי רק את העוגות שוקולד שם. היו עוד עוגות כמו עוגה עם מאצ'ה (שזה אני מאמינה בטעם היפני). הגלידה היה לה טעם של פרווה חח קצת מוזר מהגלידת שוקולד של הארץ אבל סבבה חחח

בינתיים ביקרתי רק בחוף אחד. החוף של ליד תחנה בשם kasairinkai kouen . לא ממליצה ללכת לשם.. אבל זה מקום טוב לעשות פיקניק שם! יש שם שולחנות ודשא יפה באמת מקום יפה לעשות פיקניק.
אמרו לי שקאמאקורה באמת יותר טוב אבל עדיין לא ביקרתי שם. מקווה שבקרוב אהיה שם. אם תבקר באיזה חוף אז תכתוב איך שם וזה :)

Tenguy

New member
נו.. מתי תסעי כבר ליפן? ותראי שמתוק שם כמו פה

חרות, כל האוכל המערבי המתוק שאת מכירה בארץ (וגם בשאר העולם) מתוק ביפן כמו פה בארץ, למעט האוכל היפני עצמו

לא ממליץ לכל אלה ששומרים על דיאטה לעצור בבתי הקפה של תחנות הרכבת כדי לשתות קפה עם עוגיות מאפה (מתוקים להחריד!!!)

herouth

New member
כולם אומרים לי אחרת.

במפגש הדיבור, ריוג'י העיר שהיפנים לא אוהבים מתוק, כי המתוק "מכסה" את כל הטעמים האחרים. גם אמילי בעצמה לא התלהבה עד כה מהארטיקים היפניים, שלא היו לה טעימים כמו הישראלים.

אני, אגב, מתכננת לנסוע לשם ב־2015, אבל במצב הכלכלי הנוכחי... לך תדע.

Manty

New member
במיוחד בשבילך: הלכתי היום למסעדת 食べ放題

והנה צלחת המתוקים שלי: מקדימה שני קינוחים יפנים (אנינדופו ושיראטאמה עם אזוקי) ומאחור שלוש חתיכות עוגה מערביות; גבינה, שוקולד, וטירמיסו. היה מתוק just enough אבל לא כזה טעים

לדעתי העוגות בארץ טעימות פי אלף, אבל פה הן יפות להפליא והגודל שלהן הרבה יותר הגיוני ממה שמגישים בארץ.

johnny d

New member

אוי זה פשוט גאוני, חבל שלא היה טעים מספיק.
לי דווקא הייתה חוויה מרעננת בענייני קינוחים ביפן, ואני ממש אוהב מתוק :)

בארץ יש בעיה קשה שלא יודעים לתמחר ושאוהבים לראות קינוחים גדולים מידי ללא כל סיבה...

למעלה