sweet lord of ג´ימלים...

leeloo

New member
sweet lord of ג´ימלים...

סופרייז סופרייז i´m home sweet home והפעם יהיה לכם דו"ח אמצע שבועי.. (כולם: "יששששש!"
) אז מה היה? שבוע ראשון שיש לי שביזות. ולא סתם. פשוט הייתי גמורה מעייפות, אחרי שהלכתי לישון ב-3:30 בבוקר, אחרי "שטיפה" ארוכה מאבא על משמעות האחריות בבית משפחת X. היה נורא מוזר, כי אבא שלי כל-כך כעס עליי ואמר לי דברים ממש קשים על הידידים שלי ועל טאז, למרות שזה ממש לא מגיע להם, ואז לפתע הצלחתי להצחיק אותו, אבל לא לפני שאמרתי לו בדיוק את מה שאני חושבת, שהגיע הזמן שיגיעו להבנה שאני כבר לא באחריותם, אני רכוש של צה"ל, והגיע הזמן שאני אדאג לעצמי ואלמד מטעויות שאני עושה, וגם שהוא חייב לרדת ממידת הקיצוניות שלו, כי צעקות אצלי לא מתקבלות בברכה, ובטח שלקרוא בשמות גנאי גם לא תורם הרבה. אבל לא שמתי אותו לגמרי על "הספסל". אמרתי לו שהוא עדיין אבא שלי, שדעתו מוערכת במידה ניכרת במיוחד עבורי, אז אם הוא מעוניין אני תמיד אשמח לקבל ממנו עצות, ביקורת, דרכי פעולה, אבל שזה יבוא בתור ייעוץ בלבד ולעולם לא בתור - "תלכי, תעשי", וכמובן שלא בצעקות. אם אני עושה משהו לא בסדר, בעיה שלי. לא שלהם. אני אסבול ממנה, ואני אלמד ממנה. לדוגמא, מארועי יום שבת למדתי המון, הפקתי לקחים לגביי השבתות הבאות, ואני יודעת שמה שקרה היה לא בסדר מבחינתי ומבחינת אנשים נוספים, אבל זה היה וזה עבר ומה שחשוב שזה הוסיף לנסיון שלי. לבסוף הוא נרגע. כנראה הבין שאם הוא רב איתי ודואג לאגו שלו יותר ממה שהוא דואג ליחסים בינינו יהיה לו ולי רק רע מזה, שכן אני נוסעת לצבא ביום ראשון, ואז כל השבוע לא נדבר, ואם כל השבוע לא נדבר, אז גם בסוף שבוע, וזה מעגל בלתי נגמר והוא הבין שיש דברים יותר חשובים מלהוכיח אותי. אז מה היה לנו יום ראשון מלבד העייפות הנוראית? הקפצה כבר אמרתי? לאן? לבסיס תל השומר, לאזור החיל הרפואי, לארוז כ-ל היום תרופות. להגיד לי שהקפצה כזו זה מתנה? מי? מי רוצה לראות כמה "נהנתי"? הרגשנו כמו בסווט שופ, כמו באיזה סרט על אירגון פועלים.. עובדים בשביל הארוחות, שבאות כאילו בתור צ´ופר על עבודה טובה.. זה היה מפחיד.. בהתחלה לא הייתה לנו מוסיקה אז כל פעם שרנו שיר מוכר אחר, וכולן הצטרפו. אח"כ, לקראת ארוחת הערב הביאו לנו רדיו, והיה כל-כך כיף לשמוע מוסיקה.. אחד הדברים שהכי חסרים בצבא זה המוסיקה.. השירים האלה שאנחנו מתים עליהם.. פשוט הפכנו למחלקת להקה צבאית.. בנות מפגינות כשרונות לא רעים בכלל, ידע במילים של שירים מכל הסוגים והמינים.. יום למחרת, סיים אול סיים אול. משעמם ב-ט-י-ר-ו-ף! הרגשתי כמו בסרט של צ´אפלין.. כל אחת עושה פעולה אחרת.. אחת מקפלת עלון, אחת גוזרת תרופות, אחת מכניסה תרופות ועלונים לשקית, אחת שמה מדבקה, אחת אורזת שקיות ביחד.. מזעזע.. כמובן שהתחלפנו מידי פעם.. אבל מצאתי לי זמן להוציא גימלים.. על שום מה ולמה לא אפרט, פשוט הרגשתי רע מאוד, וכנראה שזה שיכנע את הרופאה בביה"ח שהייתה נדיבה ונתנה לי גימלים (איפה היית שבוע שעבר, איפה?). ועכשיו קלטו איזה יופי: קיבלתי שני גימלים. וגימל הרי מתחיל מהרגע שאותו קיבלת. כלומר, יום וחצי גימל כבר, לא שניים. עכשיו אני מביאה את הגימלים למפקדת ומסבירה לה, והיא אומרת לי שאין אפשרות שאני אצא כי אין רכב שיקפיץ אותי מתל השומר לבה"ד. זה היה בשעה 1. אחרי שעה באתי אליה שוב להתעניין, היא אמרה לי שהם עדיין מנסות לארגן לי הסעה. שאלתי אותה מה יהיה עם הגימל? הרי הייתי אמורה לפני שעתיים לצאת, וכבר להיות בבית. היא אמרה שאין מה לעשות בינתיים, שאני אנוח בצד. מיותר לציין שאני פשוט יושבת שם על כיסא בצד, משתעממת, והראש כואב. אחרי שעה שוב חזרתי אליה והפעם בשביל למחות על העניין שבסוף יהיה לי רק גימל אחד. היא ירדה עליי, שאני לא בוגרת, שהכובע שלי לא מסודר, ושאני לא מצדיעה לה בצורה ישרה. טוב לפחות היא שמה לב לכך שהיד שלי לא ישרה כשאין לי כוח לעמוד מולה בכלל, ואני צריכה לנדד לה על הנשמה בשביל שימצאו רכב רק בשביל נסיעה של רבע שעה לבסיס (אפשר לחשוב שבאמת חסרים רכבים..). אחרי חצי שעה היא מציבה בפניי שתי אפשרויות: א. או שאני מחכה עם כל המחלקה עד 20:30, ואז שמישהו יבוא לאסוף אותי ב. אני יוצאת הביתה בכוחות עצמי ישר אחרי ארוחת בוקר לאופצייה השנייה הגבתי בשאלה - "האם זה ייחשב לגימל אחד ויהיה לי עוד יום או שזה מחר וזהו?" היא ענתה שאין דבר כזה ויום רביעי בבוקר אני חוזרת ויהי מה. התחלתי ממש להתעצבן עליה. כל הזמן אני חושבת על מה היה קורה אם המצב שלי היה יותר גרוע, כמו של בת אחרת, שעשו לה אינפוזיה, מה אז היה? הייתי מתייבשת שם עם כאבי תופת עד שהם ימצאו רכב שיקח אותי? אמרתי שזה לא ניראה לי כל העניין הזה, ושזה לא בסדר. רופאה בבית חולים אמרה שאני אמורה לשכב לנוח ולא לזוז, זו הוראת רופא, והיא לא נותנת לי אפילו לשכב על איזה ספסל מסכן ולנוח. ומה היא אומרת - "את חיילת בצה"ל, את מייצגת את הבה"ד, את לא עושה פעילות מאומצת, פשוט תשבי בצד על כיסא ואל תעשי כלום". כן, עוזר לי המון לשבת כל היום על כיסא. ומה פתאום, אין בכלל הבדל בין לשבת על כיסא לבין לשכב על מיטה.. בכלל לא... שאלתי אותה אם יש אפשרות שיאספו אותי מתל השומר, היא אומרת לי שאסור שיראו אותי על ב´. אח"כ היא באה אליי עם אישור שמותר לי להסתובב על ב´ מחוץ לבסיס. אבל יש תנאי לאישור הזה. אני יוצאת מתל השומר ישר הביתה. בלי לקחת את הדברים שלי (פלאפון, מפתחות ועוד כמה דברים) אלא ישר משם הביתה, על ב´, בתחבורה ציבורית. האופצייה הזו פשוט לא ניראתה לי. דיברתי עם אמא שלי והיא אמרה לי שחבר שלהם שנמצא באזור ישמח לבוא לאסוף אותי מהבה"ד. אז הגעתי, החלפתי מהר את המדים לא´, לקחתי את הדברים החיוניים (שהיה לי רק 10 דקות לארגן + להתלבש), ונסעתי איתו הביתה. !

leeloo

New member
המשך

בסופו של דבר הגעתי ברבע ל-10 הביתה. ואני צריכה לחזור ב-9 בבוקר יום רביעי, למרות שמבחינת אוטובוסים זה כמעט בלתי אפשרי, אבל לא ממש אכפת לה. העקשנות תנצח. והמילה שלה יותר חזקה משלי, וכמה שניסיתי להתנגד לה, היא רק צרחה עליי שאני מתווכחת איתה ושאני לא מתנהגת בהתאם.. באמת, בושה שחיילת עומדת על העקרונות שלה ועל הדברים המגיעים לה, אחרי שהיא עשתה כל-כך הרבה שגיאות במסגרת התפקיד שלה מולי, שלא אתחיל לפרט, ואני לא עושה כלום כי זה בסך הכל חודש. כמה שהמ"מ הזו מזכירה לי את הבוס שלי לשעבר.. שני סתומים-אטומים שדואגים לתחת של עצמם לפני כל דבר אחר.. ובאמת שנמאס לראות שכל ההתנהגות שלהם סובבת אחרי - "אל תתבעו אותנו, אל תקבלו אותנו".. תתחילו להתנהג כמו בני אדם.. קצת הומניות לא הזיקה לאף אחד. ואני לא מדברת דווקא על עצמי. לילדה מהחדר שלי קרה דבר שלא הייתי מאחלת לאף אחד בחיים. אחד מידידיה הקרובים ביותר נהרג בפיגוע בחברון. היא הלכה ביום ראשון ללוויה, והמצב שלה היה ממש רע, וידיד שלה התקשר לסמ"חית על מנת לידע אותה שהיא לא מסוגלת לתפקד כמו בן אדם (מי כן?). הסמ"חית הייתה בסדר בקטע הזה. למ"מ עוד הייתה את החוצפה להגיד לו שהיא לא מוכנה ושהיא תחזור לבסיס. הוא אמר לה שאין סיכוי שהיא חוזרת. אז המ"מ אמרה לה לחזור ביום למחרת. אני הייתי בהלם כשהיא סיפרה לי את זה. מילא זה לא היה מישהו קרוב, מילא היא לא הייתה מרגישה כל-כך רע.. אבל הבחורה כל היום, כל היום בכתה, אמרה שהיא זקוקה למשפחה ולחברים. ומה נאמר לה בתגובה- "אני מבינה, אבל אין לי אפשרות לשחרר אותך". אני פשוט לא מבינה. אני מצידי בכלל לא הייתי שואלת אותה. מודיעה לה חד משמעית שאני לא חוזרת לעוד יומיים-שלושה לפחות, שאני ארגע קצת, בכל זאת, אדם קרוב אליה מת, איך אפשר לבקש מאדם כזה להגיע לבסיס, ועוד בשביל מה? בשביל לארוז תרופות. יש כאלה דברים שיכולים פשוט להטריף, ולתת כזה חוסר אמון בדרגים שמעלייך ובמערכת בכלל, וזה חבל שזה קורה בשלב כה מוקדם, באמת שחבל, דווקא הייתה התחלה טובה, עכשיו הדברים האלה מדהימים אותי שהם קורים ומדהימה אותי מידת האטימות וחוסר הומניות של מפקדות וקצינות בצה"ל. בוודאי שתגידו לי שככה זה. אבל אני לא מוכנה לקבל את זה. למה שאנשים מעליי יזכו להתנהג אליי כאילו אני לא שווה כלום? כאילו המילה שלי היא אפס, ורק אם אני אתעלף לה מול הפרצוף, אולי, רק אולי היא תשקול להוציא אותי מהבסיס הביתה. ובאמת שחבל שזה ככה. ואני רואה בנות מסכנות שסובלות מכאבים, ומכריחים אותן לעבוד.. פשוט מדכא.. אבל נו מילא. אני מקווה לטוב. אולי בסדיר אני לא אתקל בכאלה מטומטמים. לפחות אני בבית! באמצע השבוע! איזה כיף!

ואמא שלי היתה אומרת

"במקום לספר לי את כל הסיפור הארוך הזה, לא יכולת פשוט להגיד שאת בבית וצריכה כסף?".

shellyland

New member
אוי, איזו נוסטלגיה למרים קוץ

הבאת לי עכשיו. מה שמזכיר לי שהספר הדגול שלה הושאל לחברה כבר לפני מספר חודשים ועוד לא חזר אלי. כבר מתקשרת לצעוק עליה.

אז אם כבר אנחנו מדברות

בזמנו, לפני יותר מ-10 שנים, יצא ספר "האמא הפולניה" שכמדומני דניאלה שמי היתה אחת ממחברותיו. זוכרת את זה?

shellyland

New member
לדעתי קראו לספר הזה

"שלא תגידי שלא אמרתי לך", שזה שם גאוני בעיניי, אלא אם אנחנו מדברות על ספרים שונים.

leeloo

New member
אפי, זה רציני

כל פעם שאני רואה אותה בא לי לדפוק לה כיסא בראש אני מתווכחת איתה המון, בייחוד אתמול, אבל התשובות שלה אליי ניראו לי יותר אינפנטיליות מהגיוניות וזה רק העצים את החוסר סבלנות שלי כלפיה, ואני מרגישה כזאת חסרת אונים כי אין דבר שאני יכולה לעשות לה, וזה לא כאילו שאני יכולה "להתפטר" או ממשהו, אני חייבת להישאר כפופה אליה במשך חודש ולשמוע את השטויות שלה.. אבל, כפי שכבר אמרה לי מיטל, אני אשתדל לספוג את הכל ופשוט לחייך לעצמי בלב, לשתוק ולדעת לעצמי שהיא מפגרת ושגם אם אנסה בכל כוחי לגרום לה להבין את זה, היא לא תבין וזה רק יעשה לי רע אח"כ בסדיר, בגלל שהיא לא תתחשב בבקשה שלי.. אז אני אנסה להתרחק ממנה, להרגיע, ולהבין שיש גם אנשים כאלה בעולם.. אבל שתפסיק לעשות מעצמה צחוק.. בחיים שלי לא ראיתי כזה זילזול כלפיי איש צבא מכל-כך הרבה אנשים סביבי..

../images/Emo163.gif את תתרגלי

בשלב מסוים תביני שהכל מגולומניות לשמה אבל שזה שטויות ושזה עובר. אם אני אתחיל לספר לך סיפורים על אטימות צבאית, זה לא יגמר טוב... פשוט תני לזה לעבור מעליך. בכל מקרה, אני שמח שאת בבית ועושה חיים ואני מקווה שתוציאי כמה שיותר גימלים (שלא תהיה חולה, חלילה, אלא שתצליחי לתחמן את המערכת). עוד 23 חודשים למנייק!!!!

dana2909

New member
קודם כל תרשי לי לברך אותך

אחרי כמה שבועות בצבא הצלחת לעשות משהו שאני לא הצלחתי לעשות במשך שנה שלמה ותשעה חודשים... גימלים!! כל הכבוד לך. ותני לי גם להרגיע אותך, את הולכת לראות הרבה יצורים בצבא... זאת רק ההתחלה.. מי אמר כור היתוך? בקיצור, המדריכות האלה, פשוט צריכות לשמור על דיסטנס בשביל לקבל משמעת, העיקר שעכשיו את בבית (היום לפחות) ואת לא צריכה לשון עם עוד מלא בנות בחדר.. יש אנשים שאחר כך עוד מתגעגעים לצבא. היית מאמינה?

למעלה