SW = LW?

nirstein

New member
SW = LW?

שלום לכולם... שאלה לי: לחבר שלי ישנו רדיו ובו התחומים FM; MW; LW. אני אני מעוניין לקלוט את תחנות המספרים המדוברות (שכידוע משדרות ב- SW). שאלתי היא: האם ה-(LW (Low Wave הוא שם נרדף ל-(SW(Short Wave? ומהו ה-MW (אולי AM? ואם MW הוא בעצם AM, הרי ידוע שגם SW פועל באפנון AM, אז למה אין אחידות - לדוגמא: מתג ובו המצבים AM=LW / AM=SW / AM=MW וכו'?) אני מקווה שההודעה הזו לא תתהפך בגלל הבעיות הטפשיות בשילוב עברית ואנגלית...

עוז מ

New member
למה החלטת ש LW

זה LOW LW - LONG WAVE וזה בדיוק ההפך מ SW. פרט לכך אין קשר בין MW ל AM. AM,FM,SSB- אלו צורות שידור SW,MW,LW,VHF,UHF - אלו תדרי השידור כלומר ניתן לשדר AM גם בMW וגם ב SW וגם בUHF בדיוק כמו שניתן לשדר FM גם ב MW וגם ב SW. עוז

nirstein

New member
SW?

תודה רבה ידידי... מכאן - שהרדיו של החבר לא יוכל לקלוט את תחנות המספרים? ואם לא - מהיכן נית להשיג מכשירים עם בורר SW?

Juvenalis

New member
הוא לא יוכל.

כדי להמחיש את ההבדלים בין התדרים השונים צריך להשתמש דווקא במינוחים הרווחים לגבי FM, וAM ולאו דווקא בהגדרות הנכונות לגבי אפנון וכו': בטרנזיסטור סטנדרטי, כאשר תעביר אותו לAM, תוכל לכוון לתדרים שבין 530-1600 קילוהרץ. כשתעביר אותו לFM תוכל לכוון לתדרים שבין 87.5-108 מגה-הרץ. LW הם התדרים הנמוכים מ530 קילוהרץ. SW ("גלים קצרים", HF) הם התדרים שבין 1.7 מגה-הרץ (1700 קילוהרץ) ל30 מגה-הרץ (30000 קילוהרץ) באפנון AM. תחנות מספרים פועלות רק בטווח התדרים הזה, כנראה בגלל שמטרת ההודעות המוצפנות היא להגיע למרחק רב. מכשירי רדיו עם SW ניתן למצוא במגוון של רמות ומחירים, בחנויות חשמל ואלקטרוניקה או באינטרנט, באתרים כמו zap.co.il וכו'.

למעלה