Surrealistic Pillow

פנגו

New member
Surrealistic Pillow

אני יודע שזה יהיה קצת צולע או משהו, וזה לא משתווה למה שכותבים פה (במאמרים למשל) וזה גם יכול להיות שיש כמה אי דיוקים...מצטער מראש ותקנו אותי. ג'פרסון אירפליין מביא אלבום רוק נ רול משובח, ונותן לנום על הכרית הסוריאליסטית ולהיות מלא הזיות מתוקות ,שלווה, וכמויות מסחריות של אהבה חופשית. בזכות קולה המדהים של גרייס סליק,וחיה הפרועים של סליק והלהקה בכלל, הם הפכו לסמל של הסיקסטיז העליזות ולהיות דגל התרבות של ההיפים בארה"ב, גם בזכותם של שני שיריה הגדולים והמצליחים. ("משהו לאהוב" ו"ארנב לבן")
ג'פרסון איירפלין מתכוננים להמראה :
או קי אז תחזיקו חזק, וכדי שתיקחו כמה שאכטות מאיזה ג'וינט שמן (אני ? מעודד שימוש בסמים ? מה פתאום !) והכינו לטיסה נעימה, והפעם על בטוח בלי שקיות הקאה, בלי שעמום, ובלי חדרת-טיסה, זה הולך להיות נעים : she has funny cars
המראה כול כך נפלאה ! צלילים ושירה חלקה וכפית ממש, ומגעיה הודעה שהקברניט גריס סליק מאחלת לכם טיסה נעימה, ומוסרת שמומלץ לפזר הרבה אהבה באוויר ! שילוב של גיטרות ופזמון יש צליל שמזכיר לי מאוד את המקצב של שירי רגאיי למרות שאז זה לא היה ממש...אבל אולי היה את השימוש בכלי הזה . Somebody to love
אהבה חופשית אמרנו ? בטח ! שיר שהפך לסמל של הלקה, ולקלאסיקה...שיר חובה בשביל להרגיש לפחות מה היה שם אז, יש בו שימוש חי כמעט במוטו "רק אהבה תביא אהבה וטוב לעולם" שפועלה אז והיא אכן הייתה דגל המחאה של ההיפים ודור הפרחים שיר עם כול כך הרבה אהבה (בכלל כל האלבום מלא בו) שזה אפילו נראה טיפה תמים. My best friend
אח איזה שיר מלאה שלווה ומתחיל את הקטע היותר רגוע של האלבום וכך אפשר לשקוע בשינה נעימה שיר שקצת מזכיר מדבר ונסיעה בנוודה (לי לפחות) או משהו אולי בגלל "פחד ותיעוב בלאס וגאס ?" ג'פרסון איפליין ממריאה לעננים :
Today
והנה המטוס הסוריאליסטי שלנו עולה מעל העננים הלבנים והצמרירים למעלה למעלה לשמים ויותר ממולץ להוריד את חגורות הבטיחות ולרחף לכם בין העננים עם שיר כזה מלאה-שלווה ורוגע שגורמים ל"היי" אמיתי עם שירה צלולה וזכה כזאת ...שיר מקסים ושקט....אחד האהובים עליי באלבום. Coming back to me
הדיילות החינניות שלנו מגישים לכם ממיטב המשקאות הלא קלים של חברת-התעופה הזויה שלנו, כל סוגי משקאות האלכוהול מהבר הנייד של הצוות, על הרקע השיר הזה שחצי ממנו מדוקלם כזה או על הגבול שיר שמתאים למשקה טוב...כמו הקודם הוא גם רגוע ושקט מלאה שלווה נעימה רק שפה היא טיפה מדכאת יותר ועצובה (וגם ארוך קצת) זהירות כיסי אוויר
Of a mile in 10 secand
הסערה (נו טוב בערך) שלנו הגיעה שיר קצבי בהרבה מהקודם וגם השירD.C.B.A הם די דומים אחד לשני ויחדה אחת בערך, מביא טלטלה ו2 שירים מקפיצים שגורמים לך לפצוח בריקוד, למרות שגם פה את אתה מרגיש את ההשפעה של הסמים יש בקטעים כאלה משהו שאין בקטעים שמחים רגילים אין אן לי כול כך איך להסביר. How do you feel?
הרבה האהבה יש באלבום הזה ללא ספק, אהבה פעם הייתה מוטו לחיים,זה הי רעיון חברתי מאוחרי זה, השיר רגועה יותר ויש הארבה כלים חדשים בשיר,אהבה באוויר בכול המובנים,ואין לי עוד מה להגיד על הקטע הזה. ספר תשפוך הכל ,איך את מרגיש (?) Embryonic journey
קטע האינסטרומנטאלי מביא צלילים של גיטרות אקוסטיות קטע לא ארוך אבל מוסיקת רקע נעימה לטיסה-רגע לפני השיא הגדול. White rabbit
גברתי ורבותיי-גולת הכותרת של האלבום (או הטיסה איך שתרצו) יצרת המופת ואחד משירי הסמים הכי טובים שנכתבו, ויותר מזה, זה אולי השיר הכי הזוי שנכתב על ידי האדם -הקול המדהים של סליק,האווירה המיוחדת כול כך שיש בשיר והמילים המבריקות (של גרייס סליק המוכשרת בעצמה !) נותנים לך שיר שבאמת לא צריך שום דבר מרחיב תודעה בשביל זה- זה טריפ מיטבו ! על מה השיר ? על אליס בארץ הפלאות כמובן ! על ארנבים לבנים,פטריות,ומלכת הלבבות שצועקת "ערפו את ראשה"....אבל כמו שאמרו כבר : לכו תשאלו את אליס אני חושב שהיא יודעת... (היא תסביר הכי טוב) Plastic fantastic lover
באהבה זו מגיעה הנחיתה די רכה והנה מחיאות הכפים (בראבו ! בראבו !)...דווקא בשיר שהכי פחות אהבתי באלבום, הוא קצת נופל זה מקודמו, ולדעתי היה טוב עם ארנב לבן היה סוגר את האלבום אבל זה לא כול כך משנה אם בכלל, זה שיר לא רע בסך הכל אולי צריך להתרגל אליו עוד קצת...
זהו,אני מקווה שנהנתם בטיסה כי הגעה הזמן לרדת אם אתם לא מעונינים בבונוסים שצרפו (יש שם שירים לא רעים תסלחו לי שאני לא מסקר אבל זה לא ממש חלק מאלבום) אבל נהנתי מהטיסה באמת, השרות, הנחות, האוכל, והסרטים שראינו בדרך
! אז אם אתם נוסעים לחו"ל, אז רק דרך נתבי ג'פריסון איירפליין !

gilgamesh

New member
Remember what the doorknob said

Feed your head!Feed your head כן,כן,אני יודע,העתקתי מהחתימה של אריק חייט so what?

ווואווו!!! איזה אלבום יפההההה!!!

אחד מהאהובים עליי ביותר... אין צורך להרחיב אפילו! *מי שמכיר את הסרט "פלאטון" של אוליבר סטון אז "ארנב לבן" משמש שם כפסקול בכמה קטעים... אז השיר מקבל קונטציות חזקות אף יותר מבאלבום בלבד! מומלץ! (גם האלבום וגם הסרט!)

noosh

New member
איזו טלפתיה ../images/Emo12.gif

בדיוק היום הבטתי באלבום הזה בחיפושיי אחר דיסק שילווה אותי בהסעת האחים לרכבת, ועיניי נחו על האלבום הזה.. אז החלטתי להעיר אותו משנת החורף שלו, ובעודי מאזינה לו, חשבתי לעצמי שאולי הגיע הזמן לכתוב עליו ביקורת (מה שתכננתי לעשות שנה שעברה, אך לא עשיתי משום מה) אז טוב שמישהו עשה את זה במקומי, כי אני לא הייתי מצליחה
לדעתי - פשוט אלבום נפלא. באמת, פשוט מקשיבים לו, עוצמים עיניים, ומדמיינים שאנחנו על איזו מדשאה ענקית בפארק בארה"ב, עם כמה גיטריסטים ובריזה קלילה. אני ממש אוהבת את האווירה של האלבום, ואני ממש, ממש אוהבת את הארנב הלבן

פנגו

New member
יו איזה כבוד !

שההודעה הפכה וצורפה לפינת המאמרים (אני גאה בעצמי ייהיי!) למרות שהייתי שמח לערוך אות שוב (כדי לתקן כמה שגיאות כתיב אדיוטיות)...זה ממש מחמיא,תודה !

נצל"ש קשור - חדש על המדף!!!

לקחתי לי הפסקה היום, כבכל יום, והלכתי לי לעזריאלי, שלא כבכל יום. חברה שלי שתחיה נכנסה למשביר (החדש) לצרכן, לקנות איזה פריט לבוש ש... איך נגיד את זה? מעניין אותי במיוחד כשלא לובשים אותו, ואני... אני נותרתי להעביר את זמני... חשבתי ללכת לסטימצקי, יש שם מלא דיסקים של מוזיקה קלאסית, ג'אז ובלוז ב-20, 30, 40 שקל. בדרך ראיתי את טאוור, ונכנסתי... יש להם שם סקשן שנקרא "חובה בכל בית". דיסקים לועזיים "קלאסיים", ב-50 ש"ח. הרבה דרים-ת'יאטר משומה (אבל את הכל יש לי כבר...), ולא מעט לד-זפ\ דורז, פרפל וכאלה... ואז הוא צץ שם - הכרית הורודה הזו. מעולם לא שמעתי את הג'פרסון כראויי, ולא את האלבום המהולל הזה. עכשיו כבר ערב. שמעתי אותו פעמיים. יחד עם הסקירה החמודה הזו שלוותה אותי. עכשיו אני חובב מוזיקה שלם יותר.

פנגו

New member
תגידו

יש לג'פסון אירפליין עוד דיסקים חוץ מכרית סוריאליסטית ? קראתי את הסיקרה, אבל איזה כדאי ?

guymaor

New member
אמממ...

Crown Of Creation אלבום ממש טוב אבל לא כמו הכרית הסוריאליסטית...

Tidal

New member
תופסת טרמפ../images/Emo9.gif

זכרתי הודעה מסוימת על חנות דיסקים טובה ברחובות, אז תפסתי את הזקן שלי וגררתי אותו לחיפוש אותה חנות מופלאה. תחנה מרכזית אמרתם? קומה ראשונה-סריקה. מוות קליני. קומה שניה-כלום. יש שלישית? לאזוכרת - נאדה. חוץ מטאוואר רקורדס שמהווה נחמה חלקית ומצועצעת, אך הוא היה סגור, בשביל המלח על הפצעים שלי. אז הלכתי להתנחם בקפה ארומה, והרבה מזה והתקשרתי לאיש טוב שגר באיזור וגילה לי היכן אותה חנות. [סתמי כבר!
מה קנית??] קומה ראשונה מסתבר, והיא אפילו היתה פתוחה בשעת לילה זו
אוי. על 5 הדקות הראשונות אספתי ארבעה דיסקים: ג'נסיס - פוקסטרוט, ג'ף באקלי- גרייס
, פינק פלויד [!] -אנימלס ומוחבא היטב היטב - סנו גוס היפיפה. אובדת עצות הסתובבתי בחנות [שאיימה בסגירה!] בפאניקה. וכמובן, הלכתי למוכר, חייכתי אליו עם כל השיניים ועשיתי מה שאני עושה תמיד [דרך נפלאה להתחיל עם מוכרים חמודים, סתם סתם] תבחר! גם האיש המקסים לא ידע מה לבחור, והוא המליץ על קאמל או על פינק פלויד. בסוף [אחרי לחץ חברתי מתון, או סתם מוכרות עצבניות שרצו לסגור] לקחתי את קאמל ,שילמתי וברחתי לפני שהעטיפה של אנימלס תעשה לי עיינים. אני מודיעה בזאת שאנימלס זאת הקניה הבאה. אבל אני מרוצה. אגב, המחירים שם לא משהו, רגילים לחלוטין, אבל יש כמה דברים מעניינים. [תמוה היה העניין של ג'טרו טאל שהכיל דיסקים שמעולם לא שמעתי עליהם, אך לא את אקווהלאנג[שנמצא לבסוף, בודד ומוזנח] או ת'יק אז א בריק.] טוב. עכשיו אני מרוששת לחלוטין. אבל ממש.

noosh

New member
את ת'יק קשה למצוא ../images/Emo4.gif

לי לקח זמן אבל שווה

Tidal

New member
אני לקחתי ממישהו שהיו לו 2 עותקים

מואהאהא [רק שלא יזכר בזה שאני חייבת לו כסף...ששש]

סתם חנויות יש בקניון רחובות...

1- מוכרים פלצניים, מבחר דל, מציאות קשה למצוא. 2- אני לא אוהב אותם. 3- תתחדשי!

האירי

New member
utah היקר,קשה לי מאד עם זה שאתה

לא אוהב אותנו.אני מנהל את טאואר ברחובות,אני לא חושב שהעובדים או אני פלצניים,יכול להיות ששאלת על עבודה ודחינו אותך?אם אתה אוהב פסיכאדליה ופרוג תמצא אצלנו חומר שלא תמצא בשום חנות רשת מצועצעת אחרת כמו לדוגמא כל דבר של גפרסון איירפליין בהם עסקתם {כולל את שתי הקופסאות}.אבל תמצא גם חומר נדיר הרבה יותר אם תגיע בגישה מעט יותר חיובית.מקווה שתשנה את דעתך על החנות

לא יודעת איך זה ברחובות...

אבל החנות באשדוד פשוט בדיחה... המוכרים לא יודעים לומר אם דיסק הוא אוסף או לא...יש עוד כמה דוגמאות... אבל לא ככה אני אוהבת את החנות ממנה אני קונה מוסיקה... יש אחלה מבצעים אבל אני מניחה שהם בכל חנויות הרשת...

לעבוד? בחנות דיסקים?

רעיון חמוד, לא חשבתי על זה... ובחייאת - טיפל'ה יותר ריספקט - אני לא אכתוב דברים כאלה רק בגלל משהו אישי. ואני דיברתי יותר על שלושה מוכרים ספציפיים בחנות למטה... סופר-זאוס אני חושב. שונא להכנס לשם. אצלכם קניתי לא מעט פעמים, ואני זוכר מוכר אחד שהציק לי נורא. אני חושב שהוא כבר לא עובד אצלכם. הגישה שלי לא שלילית, ומצאתי אצלכם כמה דברים חביבים יותר מפעם אחת. רק לפני חודש קניתי אצלכם הופעה של ה-BYRDS...

VeraLynn

New member
דווקא אחלה מוכרים יש בטאוור ברחובות

הייתי שם היום כדי לקנות דיסקים ולשחרר את הלחץ שנצבר מהמתכונת בהיסטוריה והם היו ממש אחלה. וזאת לא פעם ראשונה שאני קונה שם כולם שם ממש טובים. (אני גם מתכוונת לזה וגם התחנפות קלה ל-אירי ואולי עוד שנתיים תהיה גם לי עבודה חח
) לא סתם, הם ממש טובים שם, והם גם מצחיקים אבל... מה הפאקינג קטע עם החולצות?!?! קודם שרונה והכונפה השניה (הפיקיות) ועכשיו אמינם והבוסקילה הזאת?!... מסכנים המוכרים... :)

Boo9ie

New member
אממ.. הם עסוקים בלצאת בהצהרות אופנ

תיות בכל החנויות. ~סוף כותרת~ כולם לחוצים מהבגרויות, ולי יש חופש.. היפ-הופ-הוריי

meindelbium

New member
מתכונות כאלה....זוועה

י' או יא'? לפי מה שהבנתי שנה הבאה זה יוצא לי איזה 11 נושאים
אני אישית עברתי את המרתון האינסופי של הלמידה בהאזנה בשרשרת לכל הדיסקים חרשתי בעיקר פורטיס ופלויד אולי כדאי לפתוח שרשור למידה למבחנים...חח?

למעלה