Surrealistic Pillow
אני יודע שזה יהיה קצת צולע או משהו, וזה לא משתווה למה שכותבים פה (במאמרים למשל) וזה גם יכול להיות שיש כמה אי דיוקים...מצטער מראש ותקנו אותי. ג'פרסון אירפליין מביא אלבום רוק נ רול משובח, ונותן לנום על הכרית הסוריאליסטית ולהיות מלא הזיות מתוקות ,שלווה, וכמויות מסחריות של אהבה חופשית. בזכות קולה המדהים של גרייס סליק,וחיה הפרועים של סליק והלהקה בכלל, הם הפכו לסמל של הסיקסטיז העליזות ולהיות דגל התרבות של ההיפים בארה"ב, גם בזכותם של שני שיריה הגדולים והמצליחים. ("משהו לאהוב" ו"ארנב לבן")
ג'פרסון איירפלין מתכוננים להמראה :
או קי אז תחזיקו חזק, וכדי שתיקחו כמה שאכטות מאיזה ג'וינט שמן (אני ? מעודד שימוש בסמים ? מה פתאום !) והכינו לטיסה נעימה, והפעם על בטוח בלי שקיות הקאה, בלי שעמום, ובלי חדרת-טיסה, זה הולך להיות נעים : she has funny cars
המראה כול כך נפלאה ! צלילים ושירה חלקה וכפית ממש, ומגעיה הודעה שהקברניט גריס סליק מאחלת לכם טיסה נעימה, ומוסרת שמומלץ לפזר הרבה אהבה באוויר ! שילוב של גיטרות ופזמון יש צליל שמזכיר לי מאוד את המקצב של שירי רגאיי למרות שאז זה לא היה ממש...אבל אולי היה את השימוש בכלי הזה . Somebody to love
אהבה חופשית אמרנו ? בטח ! שיר שהפך לסמל של הלקה, ולקלאסיקה...שיר חובה בשביל להרגיש לפחות מה היה שם אז, יש בו שימוש חי כמעט במוטו "רק אהבה תביא אהבה וטוב לעולם" שפועלה אז והיא אכן הייתה דגל המחאה של ההיפים ודור הפרחים שיר עם כול כך הרבה אהבה (בכלל כל האלבום מלא בו) שזה אפילו נראה טיפה תמים. My best friend
אח איזה שיר מלאה שלווה ומתחיל את הקטע היותר רגוע של האלבום וכך אפשר לשקוע בשינה נעימה שיר שקצת מזכיר מדבר ונסיעה בנוודה (לי לפחות) או משהו אולי בגלל "פחד ותיעוב בלאס וגאס ?" ג'פרסון איפליין ממריאה לעננים :
Today
והנה המטוס הסוריאליסטי שלנו עולה מעל העננים הלבנים והצמרירים למעלה למעלה לשמים ויותר ממולץ להוריד את חגורות הבטיחות ולרחף לכם בין העננים עם שיר כזה מלאה-שלווה ורוגע שגורמים ל"היי" אמיתי עם שירה צלולה וזכה כזאת ...שיר מקסים ושקט....אחד האהובים עליי באלבום. Coming back to me
הדיילות החינניות שלנו מגישים לכם ממיטב המשקאות הלא קלים של חברת-התעופה הזויה שלנו, כל סוגי משקאות האלכוהול מהבר הנייד של הצוות, על הרקע השיר הזה שחצי ממנו מדוקלם כזה או על הגבול שיר שמתאים למשקה טוב...כמו הקודם הוא גם רגוע ושקט מלאה שלווה נעימה רק שפה היא טיפה מדכאת יותר ועצובה (וגם ארוך קצת) זהירות כיסי אוויר
Of a mile in 10 secand
הסערה (נו טוב בערך) שלנו הגיעה שיר קצבי בהרבה מהקודם וגם השירD.C.B.A הם די דומים אחד לשני ויחדה אחת בערך, מביא טלטלה ו2 שירים מקפיצים שגורמים לך לפצוח בריקוד, למרות שגם פה את אתה מרגיש את ההשפעה של הסמים יש בקטעים כאלה משהו שאין בקטעים שמחים רגילים אין אן לי כול כך איך להסביר. How do you feel?
הרבה האהבה יש באלבום הזה ללא ספק, אהבה פעם הייתה מוטו לחיים,זה הי רעיון חברתי מאוחרי זה, השיר רגועה יותר ויש הארבה כלים חדשים בשיר,אהבה באוויר בכול המובנים,ואין לי עוד מה להגיד על הקטע הזה. ספר תשפוך הכל ,איך את מרגיש (?) Embryonic journey
קטע האינסטרומנטאלי מביא צלילים של גיטרות אקוסטיות קטע לא ארוך אבל מוסיקת רקע נעימה לטיסה-רגע לפני השיא הגדול. White rabbit
גברתי ורבותיי-גולת הכותרת של האלבום (או הטיסה איך שתרצו) יצרת המופת ואחד משירי הסמים הכי טובים שנכתבו, ויותר מזה, זה אולי השיר הכי הזוי שנכתב על ידי האדם -הקול המדהים של סליק,האווירה המיוחדת כול כך שיש בשיר והמילים המבריקות (של גרייס סליק המוכשרת בעצמה !) נותנים לך שיר שבאמת לא צריך שום דבר מרחיב תודעה בשביל זה- זה טריפ מיטבו ! על מה השיר ? על אליס בארץ הפלאות כמובן ! על ארנבים לבנים,פטריות,ומלכת הלבבות שצועקת "ערפו את ראשה"....אבל כמו שאמרו כבר : לכו תשאלו את אליס אני חושב שהיא יודעת... (היא תסביר הכי טוב) Plastic fantastic lover
באהבה זו מגיעה הנחיתה די רכה והנה מחיאות הכפים (בראבו ! בראבו !)...דווקא בשיר שהכי פחות אהבתי באלבום, הוא קצת נופל זה מקודמו, ולדעתי היה טוב עם ארנב לבן היה סוגר את האלבום אבל זה לא כול כך משנה אם בכלל, זה שיר לא רע בסך הכל אולי צריך להתרגל אליו עוד קצת...
זהו,אני מקווה שנהנתם בטיסה כי הגעה הזמן לרדת אם אתם לא מעונינים בבונוסים שצרפו (יש שם שירים לא רעים תסלחו לי שאני לא מסקר אבל זה לא ממש חלק מאלבום) אבל נהנתי מהטיסה באמת, השרות, הנחות, האוכל, והסרטים שראינו בדרך
! אז אם אתם נוסעים לחו"ל, אז רק דרך נתבי ג'פריסון איירפליין !
אני יודע שזה יהיה קצת צולע או משהו, וזה לא משתווה למה שכותבים פה (במאמרים למשל) וזה גם יכול להיות שיש כמה אי דיוקים...מצטער מראש ותקנו אותי. ג'פרסון אירפליין מביא אלבום רוק נ רול משובח, ונותן לנום על הכרית הסוריאליסטית ולהיות מלא הזיות מתוקות ,שלווה, וכמויות מסחריות של אהבה חופשית. בזכות קולה המדהים של גרייס סליק,וחיה הפרועים של סליק והלהקה בכלל, הם הפכו לסמל של הסיקסטיז העליזות ולהיות דגל התרבות של ההיפים בארה"ב, גם בזכותם של שני שיריה הגדולים והמצליחים. ("משהו לאהוב" ו"ארנב לבן")