suprefact ומחזור - שאלה

ziziub

New member
suprefact ומחזור - שאלה

בוקר טוב בנות, כבר שבוע שאני נוטלת מדכא suprefact בהסנפה, בבי"ח אמרו שיתכן וסת קל או רגיל בהתאם לשינו ברמת ההורמונים, בעוד כ- 3 ימים אני אמורה לקבל וסת, שאלתי היא האם בד"כ מגיע הווסת ואם כן עד כמה זה משפיע על המשך הטיפול? מזל טוב לההריוניות, המשך הריון קל תודה סיגלי

חן (*_*)

New member
Suprefact ומחזור- תשובה

מתאורך את אופן נטילת הסוקרפקט, אני מבינה שהותאם לך פרוטוקול ארוך- דיכוי מאמצע המחזור הנוכחי, ועד להשגת ביוץ ע"י שילוב הטיפול במתן תכשירים להשראת ביוץ, לאחר שההורמונים ירדו. בטיפול כזה, תיתכן ווסת רגילה או קלה, אך יתכן גם שלא יופיע כלל דימום. הופעת דימום הווסת לא משפיעה כלל על המשך הטיפול. בהמשך תופני לבדיקות דם לבדוק רמות הורמונים והטיפול ינווט על פי תוצאות הבדיקות. בהצלחה

ziziub

New member
חן חן המשך לשאלה../images/Emo140.gif

חן תודה על תשובתך. שאלה מהו תהליך ארוך ותהליך קצר? אני יכולה לומר שהתחלתי ביום ה-21 של הווסת, למשך שבועיים וחצי ב- 17.6 יש לי בדיקת דם לרמת ההורמונים ואם הם ירדו, אז ממשיכים למטרודין והלאה למנוגון וכו.. עד לכוריגון, שאיבה והפרייה בע"ה. תודה ויום טוב

חן (*_*)

New member
הפרוטוקול הארוך הוא מתן דיכוי......

החל מהיום ה-21 למחזור, לאחר כ-10-14 יום, ניטור E2+PROGESTERON +US , ואם ההורמונים נמוכים, רירית הרחם דקה, ובשחלות זקיקים קטנים ולא מפותחים, ניתן להתחיל בטיפול בתרופות להשראת ביוץ, (כפי שהבנתי, נרשם לך מטרודין+מנוגון), תוך כדי מעקב בדיקות דם ו-US , ולהתאים את מינון התרופות לפי תוצאות הבדיקות, כך עד להשגת זקיקים בגודל אופטימלי, עם רמות הורמונים תואמות, כשתגיעי לשלב זה, תקבלי הוראה לקבלת זריקת כוריגון והפסקת השימוש בסופרפקט ובמנוגון, ואח"כ.....שאיבה, הפריה........... ובע"ה אחרי 9 חודשים לידה. שיהיה בהצלחה

תיקון קטנטן...

פרוטוקול ארוך אפשר להתחיל גם מהיום ה-2 למחזור עושים US לראות שאין ציסטות אימתניות ואז מתחילים דיכוי לשבועיים, אח"כ בודקים רמות הורמונים ו-US למצב רירית וזקיקים ואז מתחילים בזריקות להשראת הביוץ.
מרב

נכון, אבל כשנותנים דיכוי ביום ה-2

(אחרי שבדקו שאין ציסטות) יכולות להתפתח ציסטות במהלך הטיפול. לפי מה שאמרו לי תמיד-כשדיכוי ניתן ביום ה-21 אין ציסטות, לעומ"ז כשהדיכוי ניתן ביום ה-2 יש סיכוי גבוה יותר לציסטות. אז אפשר ככה ואפשר ככה, השאלה אם לקחת את הסיכון לציסטות...

חן (*_*)

New member
נכון מאוד שמש, ולכן מקובל פרוטוקול

ארוך מהיום ה-21 למחזור, אלא אם אין ברירה, והייתה כוונה להתחיל פרוטוקול קצר מהיום השני למחזור, אך ב- US נראו ציסטות, והפרוג´סטרון היה גבוה- במקרה כזה, נותנים את הדיכוי לזמן ממושך-(פרוטוקול ארוך), עד לקבלת תוצאות בדיקות תקינות ללא קשר למשך זמן הדיכוי.

לדיכוי ארוך יש גם השלכות שליליות

אצלי הוא פשוט דיכא את כל המערכת וגם "התקפה" מאסיבית של 5 אמפולות ליום, הניבה שתי ביציות לא בשלות בלבד. אני מניחה שלכל רופא יש את השיקולים שלו ואת התאמת הפרוטקול הספציפי לכל מטופלת. בדיכוי שמתחיל ביום ה 21, שווה לבדוק הריון אחרי כמה ימים, כבר היו לא מעט מקרים שבביוץ הטבעי שחל כמה ימים קודם, "נעשתה העבודה" בידי האהבה... ועוד משהו, פרוטוקול שמתחיל ביום ה 21 לא מתאים לכל אחת, יש כאלה עם מחזור קצרו יש כאלה שלא מבייצות , ואז אין מה לחכות לאחרי הביוץ כדי להתחיל. בכל מקרה בהצלחה

למעלה