supertramp

jonbirion

New member
supertramp

קיבלתי לאחרונה dvd של הלהקה בהופעה בהמבורג 1983. איזה יופי של דבר. זה אמנם כנראה לא חוקי בדיעבד (הופעה ששודרה בטלויזיה הגרמנית). אני לא בטוח שהרבה נותנים ללהקה את הכבוד המגיע לה. לדעתי היא להקה אדירה פופ על גבול הפרוג ובהופעה היא מתגלית במלוא הדרה. הם נותנים כמעט את כל הקטעים הטובים מן האלבומים crises crime quitest moments הקטע שנקרא fools overture מגיע לדרגות גבוהות מאד ונותן לי הרגשה פלויידית. זו ההופעה האחרונה של oger hodgson עם הלהקה שלאחריה פתח בקריירת סולו לפחות לפי דבריו בדיוידי. דרך אגב הנגנים מחליפים כלים ביניהם הבסיסט אוחז בכלי נשיפה בנוסף לנשפן הקבוע וזה מאד מעניין לצפיה. הודג'סון נע בין גיטרה מובילה לקלידים. מה דעתכם על הלהקה?

psychodoodle

New member
הם היו טובים לדעתי

בתקופת ה crises crime quitest moments שלהם .כל מה שנעשה לפני ואחרי האלבומים הללו הרבה פחות טוב ומענין לדעתי . ובענין הכבוד ללהקה, הם מכרו לא רע בכלל אז נראה לי שהם קיבלו מספיק כבוד

freak brother

New member
סופרטרמפ

היא בהחלט להקה נהדרת וכל אחד יכול למצוא אצלהם תקופה מעניינת ביצירה שמתי לאחרונה את הידיים על documentry מאד ממצה(dvd) פשוט תענוג

giloni

New member
ושלא תגידו שאין מנהל בפורום

הנה כמה הגיגים שכתב מנהל לשעבר ומנהל בהווה על הלהקה הזו, דרך סקירת שלושת האלבומים הטובים ביותר שלהם (לטעמי, כמובן). בכלל, כל המרבה לדבר ביציאת סופרטראמפ הרי זה משובח. עדיין חושב שהאלבום הטוב ביותר של הלהקה הוא אלבום הבכורה שלה, שלא הלך אז לשום מקום וגרם למשקיע ההולנדי העשיר שהשקיע בהם לחשוב שוב על איזו קרן צבי הוא שם את כספו. בכל זאת, הם הצליחו היכן שהרבה להקות מוכשרות כשלו. כמו ELO כמו 10CC וכמו Steely Dan גם סופרטראמפ ידעו לייצר להיטים ולשמור על איכות בלתי מתפשרת בטקסט (ראו Fools Overture) בלחן, בעיבודים ובעיקר, בהופעה המרשימה שלהם על הבמה. האלבום השני הטוב שלהם הוא Even in the Quitest moments עם הפסנתר השבור על השלג. המצליח ביותר שלהם היה ללא ספק Breakfest in America עם מגדלי התאומים שאינם כבר, מאוחרי המלצרית האמריקאית האופיינית. ד"א, לכל המתעניינים, הלהקה הוציאה אלבומים גם בשנות השמונים וגם בשנות התשעים וגם באלף הנוכחי, והיא ממשיכה להופיע ולהקליט. רוג'ר הודג'סון וריק דיוויס, המייסדים, המזמרים והכותבים הם המוח שמאחורי הלהקה. הם נפרדו לזמן מה וחזרו לנגן יחד שוב. מוסיקאים גדולים מוצאים כנראה את הדרך לחזור ולעבוד יחד.

למעלה