Summer Time Blues

• פותח הנושא LadyG
  • פורסם בתאריך

LadyG

New member
Summer Time Blues

אני לא יודעת אם שמתם לב, אבל אנחנו בעיצומו של הקיץ. את האמת, לא סובלת את הקיץ הישראלי. תנו לי חורף, גשם, קור ותה - זה עדיף בעיני עשרת מונים. בחורף, ערכנו בפורום שירשור של שירי חורף והנה אנחנו בעיצומו של הקיץ והגיע הזמן לשרשור שירי קיץ מועדפים. יש איזה שהוא שיר, שעד שאתם לא שומעים אותו, הקיץ מבחינתכם טרם החל? יש שיר מועדף עליכם שמעביר הכי טוב את תחושת הקיץ? בקיצור, לא חייב להיות בשם השיר המילה קיץ זה לא By Popular Demand, אני מחפשת משהו שמעביר תחושות של קיץ וכל המשתמע מהמילה קיץ. כמובן שאפשר לבחור בשיר בו מופיעה המילה קיץ. אז אני אתחיל ב- Seals And Crofts - Summer Breeze איזה שיר נפלא. See the curtains hangin' in the window, in the evenin' on a Friday night A little light a-shinin' through the window, lets me know everything is alright Summer breeze, makes me feel fine, blowing through the jasmine in my mind Summer breeze, makes me feel fine, blowing through the jasmine in my mind

dylan

New member
נו.. כל הדרכים מובילות ל

time out of mind... גם לי הקיץ עושה ממש רע (החתימה קצת רומזת על זה..) אז הבחירה שלי בהתאם
בכלל אלבום מדכא ברובו עם אווירה דחוסה כזאת.. דכאון של קיץ.. תחושה מעיקה (כמו בקולנוע, שהגיבור יושב עם חולצה רטובה מזיעה ומאוורר קטן שבעיקר עושה רעש מכוון עליו..).. והנה שתי שורות די מתאימות מתוך not dark yet.. Shadows are falling and I've been here all day It's too hot to sleep time is running away

giba70

New member
פתאום נהיה קיץ...

אין אצלי שיר שעש שאני לא שמע אותו אני לא מרגיש שקיץ, אבל הקיץ מזכיר לי שירים שמתאים לי לשמוע. קיץ של ערן צור, ימי ראשית הקיץ ששרה ג'וזי כץ (אני לא זוכר אם זה של הטוב הרע והנערה או כיף התקווה הטובה???) כמה חם של אריק אינשטיין. ונעבור ללועזיים: Fat Old Sun של פינק פלויד מאוד קייצי. Indian Summer של הדלתות. כמובן גם Summertime של ג'ניס ג'ופלין. כפי ששמתם לב, השירים שבחרתי הם שירי עצלתיים כאלה, מין אווירה של חוסר מעש בגלל החום הרב. ומה צריך בכל החום הזה? לאבנים יש את התשובה: Ventilator Blues.

yoavsc

New member
קיץ בשבילי זה קליפורניה

זה ביץ' בויז ובירדז, או כל דבר מרובה בהרמוניות קוליות ואווירה שמחה. God Only Knows של נערי החוף יכול להתאים, mr tambourine man בביצוע של הבירדז, כמעט כל דבר של The Mamas And The Papas, ועוד המון שירים ברוח הזאת.

קיר קמט

New member
אני לא יודע אם זה האווירה הקיצית

(אני מאוהב בקיץ, אגב. מה יש לא לאהוב ?! אבטיחים, משמשים, ענבים, שזיפים, כל הפירות השווים. טוב, וגם בנות בבגדי ים
) בכל מקרה נמשיך את הרעיון מהכותרת אני לא יודע אם זו האווירה הקיצית, אבל בימים האחרונים אני ממש שומע בלופ כל מיני שירים, אחותי כאן מתחילה להשתגע. אז נשייך אותם לקיץ - במיוחד שהקיץ בשבילי מקפיץ, והשירים האלה מקפיצים אותי, אפילו שהם לא השירים הכי מקפיצים בעולם. The Yardbirds - For Your Love Marvin Gaye - I Heard It Through The Grapevine EMF - You're Unbelievable Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama אבל בכל מקרה אווירה קיצית של סתלבט אני מקבל מ- Grateful Dead - Tennessee Jed Jane's Addiction - Been Caught Stealing ZZ Top - Gimme All Your Lovin' ZZ Top - Tush The Doors - Light My Fire The Doors- Love Me Two Times Beck - Loser (שיר קיץ אולטימטיבי - למצוא כמה חברים ולרקוד כמו שיכורים. אבל עדיף שיכורים ולא באמת שיכורים.) וכמובן Calipso, תמצאו לבד איך אתם מעדיפים את זה

קיר קמט

New member
ועוד כמה שעלו לי

Manfred Mann - Do Wah Diddy Jerry Lee Lewis - Great Balls Of Fire Elvis Presley - Jail House Rock בכלל, כל ענקי הרוקנרול מתאימים לי בקיץ. כמו שאמרתי, מקפיץ!

noosh

New member
Summertimeeee time time...

And the living's easy... שרה לי ג'ניס ג'ופלין באוזניות בעוד האוטובוס חוצה את ההרים המושלגים של פולין... שיר הקיץ המועדף עליי
עד כמה שאני שונאת את הקיץ הזה (למה, למה כ"כ חם?!), ועד כמה שאני מתגעגעת לפוך ולרעש של הגשם על החלון, יש בקיץ גם רגעים טובים... ברגע שאני שומעת את Tuesday Afternoon של המודי בלוז, אני נשבעת לכם שאני יכולה לטעום את הריח של הים. The Cinema Show של ג'נסיס תמיד עושה לי תחושה של קיץ, וגם הפסקול של "שיער"... חוצמזה, "בן גוריון", "ק.ג.ב", או בכלל כל האלבום הזה של מאחורי הצלילים עושה לי תחושה של קיץ אה, ועוד שניים שלא ממש קשורים לפורום - Aguas de março ו-Garota de Ipanema. בכלל, לשמוע בוסנובה פשוט מעביר בי את התחושה של הקיץ באופן הכי חזק שאפשר.

אאאחחח קיץ, כמה שאני רוצה עכשיו

קיץ!!!, רצויי פולני עם שלג. בד"כ כל פעם במרץ/אפריל, כשזרזיפי הגשם האחרוני אומרים לי שלום ומסתלקים, כמו ציפורים נודדות והחיים שלי למדינות רחוקות מעבר לים וממש כמו החיים שלי אף אחד לא יכול להבטיח שהם יחזרו פעם (ובינינו למה להם?), השיר שעולה לי בראש הוא שיר הנושא של הסדרה MASH (תחשבו על זה קצת), ללא ספק הקייץ בחלקת הגהינום הקטנה והמקסימה שלנו מביאות לי כל פעם מחדש מחשבות מאושרות של מוות והתאבדות, שהפס קול שלהם נע בד"כ בין the end של הדורס לבין "שיר על התוכי יוסי" של אריק איינשטיין. אבל קייץ בעיקר מעלה אסוציאציות של זמנים אחרים, זמנים שבהם ים חול וכוסיות בבגדי ים זעירים והכל באווירה איטית ועצלה, היו דברים טובים בעיני (אני עדיין בעד הכוסיות בבגדים הזעירים), ואין אף שיר שאומר את כל זה בעיני יותר טוב מ Oye Como Va של קרלוס הבוריטו סנטנה, שיר איטי רגוע עצל עם צלילים לאטניים מענגים, אני אגב גם מאוד אוהב את הקאבר העברי שלו: "אצלי הכל בסדר" של אגדת הרוק בועז שערבי.

Grimble Grumble

New member
השיר שאני בדיוק שומע ברגע זה

סוף עונת התפוזים... לא שיר על הקיץ בהכרח, אבל לא יודע, לי הוא תמיד קיצי... ואם לא זה, אז גרשווין כתב, ג'ניס מבצעת יותר טוב מכל אחד אחר (אפילו יותר מלואיס ואלה) סאמרטייים

חולוני

New member
וגם Pixies - Wave of Mutilation.

cease to resist, giving my goodbye drive my car into the ocean you'll think i'm dead, but i sail away on a wave of mutilation a waaavvveee waaaaaavvvveee :)

קיץ זה טוב!

האלבום מדל של הפלוידים תמיד מזכיר לי קיץ (חוץ מהשיר הראשון והאחרון). החל מ pillow of wind שמזכיר לי את ההרגשה של להתעורר ב2 בצהריים עם מזגן. feerless שמזכיר לי את הים san tropez ש.. נו וseamus אפילו השם רומז על ים--->חום--->קיץ.

foxy d

New member
זה מה שעלה לי איך שקראתי את השרשור

אני מאוד אוהב את הקיץ למרות החום (או שכוניה פיל מות ) כמו שהמרוקאית אומרים וזה באמת יותר מתאים לחום שיש לנו פה אבל תחשבו על זה זה אם הייוגרים באירופה או מקומות אחרים שבקושי יש שם אור והכל קר כזה וזה זה היה מגעיל ...... בתכלס אם תחשבו על זה טוב אנחנו נהנים הרבה יותר ממה שיש לחיים להציע בקיץ..... אוכל,יציאות,חברים,בנים בנות והכי חשוב חופשששששששששששששש אז השירים שבלעדיהם אין לי חופש והם מזכירים לי חב'רה וסתלבט של חופש זה green day- the time of your life והשני זה השיר פתיחה של "דוסון קריק" ששמו ברח לי מהראש

ThePiper

New member
שיר שגורם לי להתייבשות בכל פעם...

indian summer ממש, אבל ממש! לא מומלץ לשמוע בקיץ עצמו, יכול לגרום להתייבשות חמורה מאוד!

Rubycon

New member
לא חוכמה לשנוא את הקיץ הישראלי

אחרי נפילה לתהום ושהייה שם כחצי שעה עם יד שבורה מחכה להליקופטר ההצלה כשהגוף שלי מגיע לגבול ה 33 מעלות... קיץ זה דבר נפלא אבל לא בארץ, כמו שחורף זה דבר נפלא אבל לא באתר סקי בצרפת :) אני משער שגם אני מעדיף את סאמרטיים של הרוזנת לבית ג'ופלין, אך שכוח לא אשכח לעולם את קיץ 68' של הורודימים.

Chocoholic

New member
פעם... שנאתי את הקיץ

ואהבתי את החורף אהבה עיוורת. החורף האחרון, בעיקר בגלל אירועים אישיים לא ממש נחמדים, הביא למהפך מוחלט. אני רוצה להזיע! אני רוצה להסתנוור מהשמש! אני רוצה להירדם אחה"צ עם מזגן! ואם אפשר,תוך כדי, גם לשמוע כל שיר של ה Beach Boys (שלפני pet sounds) ובכלל שירים שמקורם בשטח שבין סאן-דיאגו לסאן-פראנסיסקו.

nute kram

New member
רוקנ'רול!!!!!../images/Emo79.gif../images/Emo168.gif../images/Emo42.gif../images/Emo13.gif

אין דבר שמאפיין בשבילי את הקיץ יותר טוב. רוק'נרול זה הדבר!!! מה יותר טוב מדיפ פרפל ביום קיץ חם? מה יותר טוב מקרים בבוקר קריר-חמים של יולי? מה יותר טוב מלינירד סקינירד שמעבירים לך את השעות החמות של הצהריים בכיף? מה יותר טוב מלהעביר לילות חמים עם הדלתות? לכו תשמעו רוק'נרול, נראה אותכם לא מעלים חיוך על הפנים...

../images/Emo42.gif

השירים שעושים לי את זה בקיץ....
Janis Joplin- Summertime The Doors- L.A Woman שירי רוקנ'רול קלילים של תחילת הסיקסטיז
כמעט כל שיר של משינה.... תמוז- סוף עונת התפוזים The Beatles- Here Comes the sun Lucy..... Jefferson Airplain- somebody to love השעה דיי מאוחרת, לא עולים בראשי במעורפל שירים נוספים כרגע....נו מילא....

למעלה