Stranahan's

אילן די

New member
Stranahan's

סטרנהנס הוא וויסקי אמריקאי מקולורדו. שם הם קוראים לו ללא בושה - קולורדו וויסקי. בתחום האלכוהול קולורדו ידועה בעיקר בתחום הבירה. יש שם כמות יפה של מבשלות ממיקרו מבשלות ועד מבשלות ענקיות (כמו Coor's הבינלאומית). וויסקי לא ממש היה שם - אז מה הופך וויסקי לקולורדו וויסקי? בסטרנהנס מתחילים ממאלט שעורה שממנו מפיקים בירה איכותית. את הבירה הזו מזקקים ומיישנים בחביות חדשות שרופות מבפנים בדומה לאחיו מקנטאקי. תהליך היישון נמשך כשנתיים בלבד. משרע הטמפרטורות העצום בין היום ללילה בקולורדו משפיע על תהליך היישון וגורם לחביות להתכווץ ולהתרחב ובכך לוויסקי להיספג בעץ בצורה מהירה יותר מאשר במקומות אחרים. בסטרנהנס טוענים שהשילוב בין חמרי גלם מקומיים, שיטות הכנה סקוטיות, יישון כמו בקנטאקי והאקלים של קולורדו מפיקים וויסקי שמכיל אלמנטים של וויסקי סקוטי וברבן. הם קוראים לזה קולורדו וויסקי.

בקבוקי הסטרנהנס שלי הגיעו בדואר. עדיין אי אפשר (או שקשה מאד) לרכוש אותם מחוץ לקולורדו. הבקבוק יחודי בכך שעל פקק השעם יש מין כוס שוט ארוכה ממתכת (שמאחד הבקבוקים טרם הצלחתי להוריד). מוזר, יחודי ולדעתי מיותר אם כי הבקבוק נראה טוב עם הכוסית הזו. על הבקבוק חתום המבקבק והמוסיקה לה הוא הקשיב בזמן העבודה.

אף: וניל, קרמל, תפוחים בדבש, עץ אלון.
פה: שוב קרמל, שוב וניל. מרגישים שזה עץ בתול, הוויסקי סמיך ומכסה את דפנות הפה. יש פה תפוחים, אגסים ועוד פירות טריים, קצת פלפל, עור ישן וחטיף טוויסט(!). זהו וויסקי מעולה עם טעם מתוק ויחודי שאהבתי ברגע הראשון! אמנם מרגישים שהוא צעיר אבל זה לא גורע מההנאה. זה לא דומה לברבן וזה לא סקוטש. זה משהו אחר וזה ממש ממש טעים.
כשמוסיפים מים (47% אלכוהול אגב) - טעמי הפירות מתגברים בצורה משמעותית ומתווספים להם נוטים של קינמון וקקאו. נהדר.

מחיר - עודף מ-50 דולר לבקבוק 750 מ״ל לא כולל משלוח.
אני ממליץ על סטרנהנס בחום. אחת התגליות המסעירות שחוויתי לאחרונה. אני מאד שמח לגלות שוויסקי צעיר כל כך יכול להיות מהנה כל כך.

כמו שאמרת... לא זמין. אבל מעניין!

לתחום מזקקות הבוטיק יש עתיד גדול לדעתי, במיוחד בארה"ב. הם חושבים שונה ויצירתי, משהו שבסקוטלנד לא יקרה לעולם.

הטרנד כבר חזק מספיק שברבן זאת לא מילת מפתח ואפשר להסתדר בלעדיה - ובכך מוסרות המגבלות הנלוות לה. זה מאפשר למזקקות ניסויים קיצוניים, כמו שכתבת ועוד רבים.

למשל בחירת mashbill ייחודי משעורה, חיטה, שיפון, תירס, שיבולת שועל ועוד, מולתתים או לא. מספר הקומבינציות עצום. ממשיך עם זני השמרים מעולם הבירה ומחוץ לו, סוגי החביות ואופן היישון באקלים מגוון, ועד ויסקי מעושן לאחר הזיקוק, בעץ תפוח או דובדבן למשל.

אני חושב שבעוד 5-10 שנים, כשהמזקקות יתבססו יותר עם מלאי מיושן, סיור מזקקות בארה"ב יהיה מרתק ומהנה יותר מכל מקום אחר.

אילן, תמשיך לדווח על מציאות מגניבות כאלה!

אילן די

New member
אכן...

1. הייתי מאד מעוניין לראות אם סטרנהנס יישנו את הוויסקי שלהם לתקופות יותר ארוכות. בינתיים נראה שהוויסקי נחטף (תקופה ארוכה לא יכולתי להשיג אותו בכלל). הם שילשו את יכולות הייצור שלהם ועכשיו קל יותר להשיג אותו אז אולי נזכה לראות אצוות ישנות יותר.
2. יש שתי מזקקות נוספות שטעמתי שעושות הרבה מאד ניסויים בסוגי דגנים שונים. Balcones מטקסס והאדסון מני יורק. שתיהן מייצרות וויסקי צעיר שמופק מתערובות שונות. החל בתירס וכלה בסינגל מאלט. לשתיהן טעמים יחודיים.
3. וויסקי אמריקאי נוסף וזמין מאד (שעדיין לא טעמתי) נקרא High West. גם הם עובדים עם מספר תערובות. הוא מזוקק ביוטה. מדינה שאסור למכור בה משקה שמכיל למעלה מ- 3 אחוז אלכוהול. אנסה בקרוב.

nimrodrosen

New member
טעמתי אותו בביקור האחרון שלי בארה"ב

במזקקת רום מכל המקומות בעולם... לי זכור טעמי בננה בולטים לצד מתיקות כיפית וגוף מלא. אחלה וויסקי שהפך לסוג של קאלט ואחת הדוגמאות המוצלחות ביותר לתעשיית הבוטיק הזו.

foodnwine1

New member
יש לי אחד כמעט בסוף

לפני משהו כמו 3 שנים קיבלתי מתנה מחבר בארה"ב ששלח לי בדואר.
יופי שלי ויסקי. מאוד נגיד, טעים והבקבוק יפנפה
במחיר כזה שווה קניה!

מני.ת

New member
פעם ראשונה בחיים שאני מזמין בקבוק בדואר

לא אכחיש שכאב לי לשלם מעל עשרים דולר משלוח...

foodnwine1

New member
משלוח מאוד יקר בארה"ב.

בד"כ באנגליה משלוח זה כ 5-7 לי"שט/
למה לא עצם? אם יש דיל, ומשלוח של כמה עולה גם ככה, כדאי להזמין ארגז:)
תהנה ממנו.

למעלה