stop

stop ../images/Emo18.gif ../images/Emo53.gif

(מבקשת מירון לא להעביר הודעה זאת לשרשור) שרשור כזה ארוך עוד לא היה לנו בפורום. והוא נלעס מספיק, ומעייייייף. אז אני קוראת לכל חברי הפורום. הרפו מזה , דיי הפסיקו עם זה חזרו לרקודי עם. וכך כתב חנניה ריכמן בספרו : דבש ועקץ (פתגמים ומכתמים) : וִכּוּחַ-סְרָק כְּנַדְנֵדָה: הַרְבֵּה תְּנוּעָה סוֹערת, אֲשֶר אֵינֶנָה מַצְעִידָה קָדִימָה אַף כְּזֶרֶת.

לשוגי מצא חן בעיני הפתגם

על ויכוח סרק - שדומה לנדנדה. אבל - באין ציפור שיר כל תחת - זמיר

../images/Emo92.gif חפש את החברים שלך!

חבר של כולם - חבר של אף אחד! איני מבינה מדוע עלי להיות חשופה להתבטאויות האומללות שלך. אולי תיחד את ההומור המיוחד שלך לחבריך?
הדס

סליחה הדס ערבה אבל.....

את תמיד יכולה לבחור שלא לפתוח את ההודעות של מי שאינך מעוניינת. ה"דיון" הזה כבר נלעס מכל כיוון אפשרי ושוגי צודקת בבקשתה.

אין מקום לסליחה

דינדונית איני מוכנה בשום פנים ואופן לפתוח הודעה בפורום ולמצוא בה גסות רוח. כדי שתביני על מה מדובר, עייני בדברי המשורר " חבר של כולם" העוסקים בציפור שיר. הדס

את יודעת מה?

אין מקום לסליחה, בלתי נסלח לחלוטין, בושה וחרפה, בואי נעצור את הכל ונתעסק כולנו באיזו התחכמות מטופשת, נדוש בה, נחרוש בה ונלעס אותה עד זרא, עד שקצת הטעם הטוב שעוד היה יגמר...., נגנה כולנו בפומבי, נשלח חרפות ונאצות הדדיות, נרמוז רמיזות לא נעימות. באמת, איך העזתי לחשוב שאפשר למחול על עבירה נוראית שכזו? אני פשוט מזועזעת מהמחשבה. (ולמי שלא הבין, הנ"ל נכתב בציניות מוחלטת)

הסבר

כמו בפרסומת בטלויזיה "למה לעשות דרמה מכל דבר?" אז מישהו התחכם. מישהו אחר לא אהב את ההתחכמות. ולא משנה אם ההתחכמות הזו הייתה לעניין או לא, אבל היא באה בשרשור שביקש להפסיק את מלחמות היהודים. אז פשוט להפסיק. התגובות של אדם מסויים לא נראות לך? אל תקרא אותן. למה להמשיך ולחפש סיבות למריבות?

עכשיו יש שמץ של הגיון בדברייך

דינדונית אין לי ענין במלחמות היהודים. אני מאוד מבקשת שמי שמשתתף בפורום ציבורי יקפיד על שיח תרבותי המכבד את הקורא הנעלם. חובת הזהירות היא על הכותב ולא על הקורא כפי שאת מציעה. יש עוד כמוני הרגישים או הנפגעים מהומור נמוך. אני רוצה להדגיש שהפגיעה גדולה יותר כשההערות או ההתבדחויות הן סקסיסטיות על חשבון הנשים.( ראי את מוחו הקודח של מי שמתעסק לאחרונה בפסוק מסוים מספר משלי). אני בטוחה שיש בין הקוראות רבות שחושבות כמוני ואני מצפה שגם הן יגלו אסרטיביות וירימו קולן במחאה. יותר מזה אני מצפה לתמיכה מן הגברים שבחבורה בענין זה. בכל מקרה את לא תצליחי להשתיק אותי בענין הזה. לפני שתעני לי קחי נשימה עמוקה וחשבי על דברי. שלך בהוקרה הדס

על חשבון הנשים

חבל שכל הנושא הפך לנושא רגיש כל כך. אין כוונה של אף אחד כאן לפגוע בזכותן של הנשים שחלקן בעולם יותר חשובה ברוב המקרים מהגברים. אם את נפגעת נורא בקלות, אז אני מתנצל מראש על כל פגיעה עתידית שלי כי אני לא מתכוון לחזור לימי הביניים בהם פעולות קירבה מסויימים היו טאבו. צריך למצוא את הדרך לדבר גלוי ומצד שני להסיר את הפגם של ביזוי נשים (ויש הרבה כאלה, צריך רק להסתכל בפרסומות בטלויזיה). כמו כן צריך למצוא את הדרך לא להיפגע בכל מקרה שבו מזכירים את הנושאים שבל יזכירו. שתי הערות: (א) הפסוק הוא בשיר השירים, לא במשלי (אם הבנתי על איזה פסוק את מדברת) (ב) את התלוננת על פתגם שאין לו שום קשר לנשים או לאותו נושא שלא אזכיר אז נפגעת במקום הלא נכון. אולי הבעייה לא באנשים המדברים דוגרי אלא באנשים שנפגעים מכך. לדעתי האנשים בפורום הזה מאוד תרבותיים יחסית לעולם בחוץ (אינני מדבר על המסטיקים, אלא על הדיבורים הרגילים).

צעד קדימה

דני יש רק אחד....... אני רואה שאיתך "יש עם מי לדבר". ראשית, ודאי שהכוונה לשיר השירים. העיסוק הרב שהיה לאחרונה בציטוטים ממשלי גררו גם אותי לכתוב "משלי". דבר שני, ההתיחסות לא היתה אליך. אלא אל דמות אחרת שהפכה להיות שנויה במחלוקת. דבר שלישי, אני תומכת בדיבור ישיר ( דוגרי ), אך מתנגדת לגסות רוח או להומור נמוך. מי שרוצה יכול לעשות זאת בחברה המצומצמת שלו! נדמה שאתה הוא שמצטט באופן קבוע ובהקשר המתאים ממקורותינו. אולי נאמץ כולנו את העצה: יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך..." ( אבות, פרק ב´, משנה י´). הדס

את צודקת

שיש דברים שהם כבר הומור נמוך וראויים שלא להיכתב, ואני מודה לך שהבהרת לי את כוונתך. במקרה זה אני חייב להסכים עם דינדונית וירון שצריך פשוט להתעלם במקרים של הומור נמוך שלדעתך מוגזמות. למרות שאני לא הייתי משתתף פעיל הרבה זמן, אינני חושב שזה "סטנדרטי" בפורום (ונא תקני אותי אם אני טועה) ולכן מסר אישי קצר במקרים הנדירים של הומור נמוך נראה לי יותר מתאים. הערה ספציפית לעניין: במקרה דנן לא נראה לי כלל הצורך להתרגז. למרות שאני אישית לא משתמש בפתגמים כאלו, יש שמשתמשים בפתגמים כאלו בכדי להדגיש את המסר. זה סגנון דיבור להביע מורת רוח, וכל אחד עם סגנונותיו הוא. בכלל, הייתי מעדיף שכולם יורידו קצת את לחץ הדם. גם ככה יש לנו מספיק דברים בישראל שמקפיצים (מרקידים?
) את הפיוזים. אפילו המשנה שבחרת בה "יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך" מיד אחריו יש את "ואל תהי נוח לכעוס". ובהמשך להרגלי
: "ושבחתי אני את השמחה אשר אין טוב לאדם תחת השמש כי אם לאכל ולשתות ולשמוח והוא ילונו בעמלו ימי חייו אשר נתן לו האלקים תחת השמש" (קהלת ח, 15)

חביבתי

לא ציפיתי שתביני. ובטח שלא ניסיתי להשתיק את קול המחאה הפמינסטית. אבל להעלב זו בחירה. והמענה הטוב ביותר לאויל - היא התעלמות ממנו. אז בזו אני מסיימת את "חילופי הדעות". יום טוב גם לך.

מקובל עלי!!

דינדונית, יכולתי לפטור את עצמי ממך ולכתוב: "אני מקבלת את הצעתך ואני מוכנה להתעלם ממך!!". אבל כוונתי היא שתתייחסי, כמו שכתב מישהו כאן, אל הטענות ולא אל הטוען. נו, ואם רמזת שאני אוילה - התמודדת עם הנושא?? ( תוכלי להוסיף גם שאני מכוערת, שעירה וכל ביטוי אחר - האם זה יגביר את טיעונייך?). ראי את הערתו השקולה של ירון והפנימי אותה. הדס

הדס לא הבנת אותה

היא לא רמזה לאווילותך אלא אמרה שאל לך להתייחס למי שכותב באווילות. היא אתך. אני חושב שהדיון בעניין זה סגור ואפשר לעבור הלאה. הלא כן?

ירון - בתהילים כתוב

אדם ביקר ולא יבין - נמשל כבהמות נדמו. תהילים מט פסוק 21 מאחל לכולנו הומור טוב ובריאות נפשית . יענקלה לוי

תודה ירון על ההסבר

והדס צר שלא הצלחת להבין את המסר, או שהצלחת להבין משהו שלא נאמר. וכפי שירון ביקש, מבחינתי הנושא מוצה.

../images/Emo39.gifמזל טוב!../images/Emo47.gif

דינדונית בלי קשר לויכוח בינינו. ראיתי שהיום חל יום הולדתך. מזל טוב והרבה בריאות!! הדס

למעלה