stephane grappelli

stephane grappelli

במדריך העברי, במאמר הנפלא על הפינק פלויד, מוזכר שמו של שטפן גראפלי. למי שמעוניין להתעמק אני ממליץ להקשיב לאלבום המעניין (עד תיבול הודי) - conversations. אפשר למצא אותו באינטרנט ואולי גם אצל האירי.

Conversations

אכן אלבום מרתק, בעל ניחוחות ג´אזיים. יש לי אותו בויניל, ובדיוק בשבוע שעברתי צרבתי לעצמי את הקטע הפותח שלו. מדובר ב"שיחות" בין מזרח ומערב, בין הכנר גרפלי לבין הכנר ל. סוברמניאם (קרוב משפחה של כנר אחר - ל. שאנקאר - לא להתבלבל עם ראווי!). אגב, אם אני לא טועה, סוברמניאם שיתף פעולה גם עם ההרכב הקנדי החד-פעמי (לצערי) Indio באלבום נפלא מ-1989 בשם Big Harvest שכלל בנוסף לג´וני מיטצ´ל גם הרבה מוסיקאים מהחבר´ה של פיטר גבריאל (שמצידו מרבה לשתף פעולה עם שאנקאר...)

לצערי...

לא. אבל הכרתי בזמנו שיתוף פעולה בין גרפלי לבין יהודי מנוחין בשם Tea for two, וזה מקשר אותי לשיתופי הפעולה בין יהודי מנוחין (כינור) לבין ראווי שאנקאר (סיטאר) בשם West meets East - ושוב מעין שיחות בנוסח Conversations, אלא שיותר בכיוון ההודי הקלאסי ופחות הג´אזי. דרך אגב - בזמנו שאלת גם על Porcupine Tree והשארתי מספר המלצות. הספקת כבר להתוודע אל הלהקה המדהימה הזו?

למעלה