Statement of Purpose

ateo

New member
Statement of Purpose

שלום,
אני במהלך כתיבת ה statements שלי. אני מבין שעד כמה שלי אישית זה נראה מטופש ומיותר, התרבות האירגונית שממנה באים אלו שקוראים את החיבורים הללו מעניקה להם חשיבות רבה.
מחיפושים באינטרנט ראיתי מגוון דוגמאות. הנושאים שבהם עסקו אותם חיבורים נראים לי די עקביים (רקע אישי, רקע אקדמי, רקע במחקר, מה אני רוצה לחקור, מה אני רוצה להיות כשאני אהיה גדול וכו'). חלק מהחיבורים גם עסקו בחברי סגל מסויימים ובעניין של המועמד במחקר שלהם. לדוגמא,
עם זאת, ההוראות (assay prompts) שראיתי באתרי ההרשמה השונים לא נראים מתאימים לחיבורים שקראתי.

שאלות:
1. להבנתי לא שאלו באף אוניברסיטה על חברי הסגל שלהם במהלך החיבור, אלא אם כן זו הכוונה כששואלים משהו כמו "Please be specific about why this university would be a good intellectual fit for you". לכתוב בכל זאת?
2. כמה בדיקנות לעקוב אחרי ההוראות?
3. ראיתי מספר דוגמאות עם סיפורים מהילדות שקשורים לתחום. נשמע לי שזו ממש קלישאה, אבל קשה לי לדעת בתור מישהו שמחוץ לתרבות. יש לי דוגמא טובה מגיל 8 לניסוי בביולוגיה שעשיתי על דעת עצמי, אבל אני לא יודע אם להוסיף או לא. אלא אם זה נכלל תחת past experiences אני לא חושב שמישהו מבקש את זה תחת SoP, אולי תחת personal history statement וכדומה.

תודה

BigMatilda

New member
דעתי

1. בהחלט, איפה ששאלו על ההתאמה שלך למחלקה זה איפה שתיתן דוגמאות ספציפיות של חברי סגל.
2. כמה שאפשר, אבל בהחלט לתת פרשנות רחבה לשאלות ככה שדברים שחשוב לך להכניס ייכנסו
3. לאאאאאא! לכתוב סיפורים על גיל 8. זה לא מעניין אף אחד. וזה אחת הדוגמאות הראשונות שאומרים בכל האתרים המייעצים שצריך להימנע מזה. אלא אם חו"ח אתה יפני שהבית שלו נחרב בגיל 5 ומאז אתה רוצה להיות סייסמולוג, אז להמנע מכל דבר שהוא לפני התיכון, וגם מהתיכון אלא אם באמת זה משהו יוצא דופן.

Sonic hedgehog

New member
להבנתי

1. כן, זה נותן לך את האופציה להזכיר שמות ספציפים, אם אתה לא רוצה להזכיר שימות ספציפים (על מנת להמנע בפוליטיקה מחלקתית וכו') הרחב מעט את תיאור תחומי העניין שלך שיתאים לזה של אנשים במחלקה.
2. בדיקנות
3. זה קלישאיתי, אני התמקדתי רק בתיאור ההסטוריה המחקרית ותחמי עניין.

chulila

New member
בנוגע למספר 3

זה תלוי תחום. אם בביולוגיה עסקינן, בהחלט תקשיב לעצות שכבר ניתנו לך.
בתחומים שבמדעי החברה, אני חושבת שהכיוון הוא מעט אחר. לגבי מדעי הרוח אני לא בטוחה, אבל לא הייתי פוסלת שאם ממנפים את הילדות בצורה המתאימה, זה יכול להיות מועיל.

Philip Jr

New member
עוד תשובות

1. בהחלט, חשוב שתבהיר מדוע המקום הזה מתאים לך בכל הרמות השונות - האוניברסיטה/המחלקה/החוקרים הספציפיים. בכל אחת מהרמות הנ"ל יש דברים שיכולים להתאים, למשל ברמה המוסדית העובדה שיש מכון מחקר מסוים, או ברמה המחלקתית העובדה שיש אוריינטציה מחקרית שמתאימה לשאיפותיך או נסיונך, או ברמה האישית פרופסור או שניים שחוקרים בתחום שמשתלב היטב עם שלך וכדומה. ככל שתבהיר את ה - FIT יותר טוב, כך יגדלו סיכוייך וזה מרכיב מאד חשוב ב - SOP. לא לכתוב דברים בנאליים וכלליים מדי כמו "אני רוצה לבוא למקום X בגלל שזו אוניברסיטה מעולה....".
2. בדייקנות מלאה, 0 חריגות. בארה"ב לפחות אין שום מקום לחריגה מההוראות.
3. לא הייתי מכניס סיפורים אישיים מגיל 8.. אני רואה את זה כלא מקצועי ומאד קלישאתי. עדיף לשלב חוויות טריות יותר אם בכלל, או כמו שאמרת אולי תחת מסמך כמו ה - PHS.

ומעבר לכל זה - חבל שזה נראה לך מטופש ומיותר, לטעמי הגישה שלך מוטעית. אם אני למשל הייתי רוצה להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית 99% מהסיכויים שלי היו קשורים בציון בודד ממבחן המתא"ם. אתה חושב זה יותר הגיוני? לפחות בתהליך שאני ורבים אחרים עברתי, הנתונים המספריים נלקחו בחשבון יחד עם נתונים איכותיים מאד משמעותיים, הניסיון שלי, השאיפות שלי, ההתאמה שלי למחלקה ולחוקרים בה. בעיניי זה חשוב מאד.

כמו שהרוב ענו לפניי...

חברי סגל אפשר ורצוי לציין בהקשר להתאמתך למחלקה, במיוחד אם פנית אליהם קודם. סיפורים מהילדות נשמע לי די מיותר אלא אם באמת יש להם רלוונטיות לנושא המחקר (אם מישהו היגר כילד ועוסק היום בהגירה, או היה פליט ועוסק בזכויות אדם וכדומה, אני מניחה שיש טעם לציין).

אני לא חושבת שהמכתב מטופש כהכללה, וצריך להיזהר מלכתוב אותו במחשבה שהוא מטופש ומיותר, כי אז יש סיכוי לא רע שהוא באמת ייצא כזה. באופן אישי, לפני שמישהו נותן לי עשרות אלפי דולרים ומבלה איתי 5-6 שנים, נשמע לי מאוד סביר שהוא ירצה לדעת עליי משהו מעבר לכמה קיבלתי בקורס מבוא של שנה א'.

למעלה