start from the start

ronbeham

New member
start from the start

hi, im sorry that i right in english. but im in equador right now.... anyway, i have a question.... i have a girlfriend here (from equador), and we love eachother very much.... she wants to come with me to israel.... my question is..what do we have to do in order to start a new life in israel? she is not jewish, but i guess she would like to be one.... so what should we do, step by step...for us to be a couple in israel? thanks ron p.s the anwsers can be in hebrew...:)

oorly

New member
ברוכה הבאה

קודם כל ברוך הבא לפורום. דבר שני (שהוא בעצם דבר ראשון) וזה רק לדעתי כמובן, תתחתנו בנישואים אזרחיים שם, ואח"כ תבואו לארץ, וזה כדי שלא יהיו בעיות במשרד הפנים עם אשרת שהיה בארץ. אחרי זה היא בטח תקבל ויזה לשנה (עם אישור עבודה) ותוך כדי תגישו בקשה לתושב ארעי ואם היא תתגייר תעשו עלייה, במידה והיא לא תתגייר אז היא תצטרך לחדש את התעודת זהות של תושב ארעי (ת.ז. כתומה) כל שנה במשך 4 שנים ואח"כ היא תקבל ת.ז של תושב ישראל (כחולה). בקשר לגיור המשרד הראשי נמצא ברמ"ג ובמשרד הפנים תוכלו לקבל את הטלפון. ב ה צ ל ח ה

GalGula

New member
היי ronbeham! ../images/Emo24.gif

קודם כל ברוך הבא! עכשיו, אני בטוחה שיהיו כאן בעלי נסיון שישמחו לעזור לך ולענות על שאלות ספציפיות. אני הייתי רוצה שתספר לנו קצת יותר עליכם - איך הכרתם? מה אתה עושה שם באקוודור? כמה זמן אתם יחד? נשמח לשמוע את סיפורכם וכל מה שבא לך לשתף

blixgirl

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

אני בטוחה שנוכל לעזור,אורלי שלנו בעלת ידע רציני בכל הנוגע לעניני המדינה משרד הפנים גיור וכו
תודה אורלי על העזרה ובהצלחה לכם !!! בליקסי

bcnbcn

New member
welcome!!!!

אני גם נשואה עם אקוודוריאני ומנסיון הפרוצדורה היא כזאת. אם אתם רוצים לחיות כזוג נשוי (כמונו) אז תתחתנו שם, תבררו בשגרירות איזה אישורים וחותמות צריכים להיות על תעודת הנישואין, תביאו אישור מהמשטרה באקוודור שאין לה רקע פלילי (מבקשים את זה מכולם) ורק כשבידיכם כל המסמכים תבואו לארץ. עכשיו, בעקרון כאקוודוריאנית היא לא צריכה אישור כניסה לישראל אז היא יכולה לבוא לפה ואז תיגשו ביחד למשרד הפנים להסדיר את מעמדה. אבל, בכניסה יכולים להחליט שלא בא להם להכניס אותה (בגלל עניין העובדים הזרים) ואז תהיה בעייה ואת זה אפשר למנוע בכך שאתה תבוא קודם לישראל ותזמין אותה (באמצעות משרד הפנים) לבוא לפה. אבל זה כופה פרידה ארוכה ומעצבנת ולכן תחליטו מהי הדרך בה תבחרו. אם אתם יודעים לשכנע לא נראה לי שתהיה בעייה אבל אין לדעת. זהו, אשמח לתת עוד פרטים אם יהיה צורך. ומה באמת אתה עושה באקוודור? כיצד היכרתם? ד"ש לכולם, דפנה.

למעלה