Starless and Bible Black

FunkyMonk

New member
Starless and Bible Black

זה *אלבום* של קינג קרימסון נכון? (זה אלבום, נכון?) זה סתם צירוף מקרים שהשורה הזו מופיעה בשיר Starless מ-Red? שמתי לב לזה כבר ממזמן, אבל שכחתי לשאול כאן.. יש סיבה מיוחדת?

epitaph

New member
אלבום, כן.

למרות שהוא לא ממש אולפני, זה לא בדיוק צירוף מקרים אבל לא נראה לי שיש משמעות לזה שהוא מופיע בשני מקומות שונים, באלבום יש גם קטע אינסטרומנטלי בשם הזה. יש סיבה מיוחדת למה החליטו על השם הזה, אבל לא נראה לי בקשר לזה שהם השתמשו בו פעמיים במקומות שונים. אגב, אחלה אלבום, לדעתי גם יותר טוב מרד אבל כנראה שאני במיעוט כאן.

epitaph

New member
אלים? לא עד כדי כך...

אבל אולי אתה פשוט לא ממש אוהב מטאל, מה גם שזה לא ממש מטאל לפי הגדרה. אולי את סטארלס תאהב, אומנם גם בו יש לא מעט דיסטורשן אבל לך תדע.

epitaph

New member
לא ממש...

זה אלבום שרוב החומרים בו נלקחו מהופעה חיה ועברו שיפוץ באולפן (מחיקת קולות הקהל וכאלה), חוץ מאיזה 12 דקות, בעיקרון השני שירים הראשון ועוד איזה שיר, לא זוכר כרגע,הם באולפן, כל השאר מתוך הופעה חיה. (שיצאה יותר מאוחר בתור The Night Watch).

FunkyMonk

New member
לגבי השאלה הזו?

ד"א, תודה על התשובות. אבל האם יש משמעות מאחורי השיר כולו, ולא מאחורי הציטוט בלבד? (כלומר, מה המשמעות של דילן בשיר?)

epitaph

New member
סטארלס?

לדעתי הוא פשוט מדבר על בדידות, אם זה באמת ככה אין לי מושג, מעולם לא שאלתי או קראתי את דעתו של פאלמר ג'יימס...

epitaph

New member
אגב...משהו די מעניין בקשר לשיר...

כמו עוד כמה שירים של קרימזון גם לסטארלס שינו מדי פעם את המילים או סדר הבתים בהופעות החיות.

בהחלט - מדובר במשורר דילן תומס

מכיר את בוב דילן? הוא שינה את שם משפחתו. למה? כי הוא מעריץ את המשורר הוולשי המפורסם דילן תומס. משורר זה כתב את הפואמה המפורסמת "אנדר מילק ווד". וכך נראית פסקת הפתיחה, שאותה למדו הרבה סטודנטים באנגליה, אירלנד וארצות הברית: It is spring, moonless night in the small town, starless and bible-black, the cobblestreets silent and the hunched, courters''-and-rabbits' wood limping invisible down to the sloeblack, slow, black, crowblack, fishingboat-bobbing sea. The houses are blind as moles (though moles see fine tonight in the snouting, velvet dingles) or blind as Captain Cat there in the muffled middle by the pump and the town clock, the shops in mourning, the Welfare Hall in widows' weeds. And all the people of the lulled and dumbfound town are sleeping now.

בקצרה

מישל פייפר משחקת מורה שמגיעה לבית ספר בשכונת עוני וצריכה ללמד תלמידים בעייתים מאוד. יש שם קטע שהיא מדברת עם מורה אחר על המשורר האהוב עליה, דילן תומס, והוא חושב שהיא מדברת על בוב דילן. ואחר כך בעקבות זה, היא נותנת לתלמידים משימה: למצוא הקבלה בין שיר של דילן תומס ושיר של בוב דילן. לא זוכר אילו שירים אלה היו, חוץ מ"מר תוף מרים" של בוב דילן, שאני זוכר שהיה שם. זהו. לא ציינו שם, אולם, שבוב דילן שינה את שמו בגלל דילן תומס. נשמע כמו אחלה סרט, מה?

האמת היא

שעד היום מתנהל ויכוח מדוע בוב דילן שינה את שמו - האם בגלל דילן תומאס או בגלל כוכבים אחרים כמו מאט דילון (לא השחקן של היום, אלא מישהו אחר מפעם). מה שבטוח - שם נעוריו (לפני 1962) היה רוברט אלן צימרמן.

dpascal2

New member
נראה לי שהוא פשוט רצה שם יותר קוּלי

אולי צימרמן נשמע לו יותר מידי...יהודי. רק להסיר ספק, אני רואה מאוד בחיוב אנשים שמתעקשים לשַמר שמות שוברי שיניים שירשו מאבותיהם.

מה שבטוח

דילן תומס הוא לא בחור שצריך להתבייש בו. כיום, בוב דילן הוא אישיות הרבה יותר מפורסמת מדילן תומס, אבל האחרון הפך לחלק מתוכנית הלימודים - משהו שבוב עדיין לא הגיע אליו.

למעלה