STAR TREK X: Nemesis

sysiphus

New member
STAR TREK X: Nemesis

סרט מדהים. חזרתי השבוע מארה"ב, שם בכורת הסרט הייתה ביום שישי. ראיתי פעמיים. בכיתי. (למי שדואג - אין ספוילרים בטקסט הבא). לא הסרט הכי טוב של TNG (התואר עדיין שמור ל-FIRST CONTACT), אבל סרט בהחלט טוב. מורגש שאת התסריט כתב מעריץ (את התסריט כתב מעריץ), כי יש הרבה פיסות "fandom" בעלילה - דמויות שמופיעות, אירועים שקורים. ויחד עם זאת, עד עכשיו TNG בקולנוע היו פרקים ארוכים ומשמעותיים, הרפתקאות נוספות של צוות האנטרפרייז D/E. לא עוד. לא לחינם ה-Catch-line של הסרט היא A Generations Final Journey... Begins. האירועים שמתרחשים - WOW! כל האולם יצא עם עיניים דומעות ובמילים... "I can´t believe they..." ואכן כך... אשמח לספק ספולירים למי שרוצה ולחוות דעה. מישהו מעונין? מישהו יודע מה הפצצה הגדולה שנוחתת בסרט הזה? עוד מישהו כבר ראה?

ניחוש קטן (ספויילרים בהודעה)

קודם כל, איזה כיף לך שכבר ראית אותו! בא לך להרחיב על הנושא שמעריץ כתב את התסריט ואיך זה מתבטא בסרט? ו-הפצצה הגדולה שנוחתת בסרט היא ש(ספויילר) דאטה נהרג? ואם יש פצצה יותר גדולה מזה אז בבקשה לא לגלות לי! לגלות שדאטה מת היה גרוע מספיק...

sysiphus

New member
מעריץ כתב את NEMESIS...

פה יש קצת ספוילרים, אבל רק בסוף, ואני מציין זאת לפני שהם נכתבים... ג´ון לוגאן הוא תסריטאי הוליוודי מהשורה הראשונה. הוא כתב לא מכבר את "גלדיאטור", וכן כתב את התסריט והפיק את "מכונת הזמן". כמה נפלא שהוא "טרקי", והביא עניין רב לסרט החדש, היות וכוכב זוהר בהוליווד כתב את התסריט... הוא הכיר טריוויה, טקנובאבל ומינושיה ב-TREK הרבה יותר טוב משני התסריטאים הנוספים: ריק ברמן (המפיק הנודע...) וברנט ספיינר (הדייטה הנודע). אם תיכנסו ל-IMDB.COM (אתר הסרטים הטוב ביותר באינטרנט) תראו שב"פרטי טריוויה" על ג´ון לוגאן מצוין... "John says his favorite original series episode is "Balance of Terror כך שאכן טרקי, ואף מעריץ רומיולאנים... בלי להרוס את הסרט, אני יכול לומר שלוגאן כתב את "The Wrath of Khan" בסטייל TNG. פשוט כך. הוא פשוט לא לקח "נמסיס" לפיקארד מהסדרה (את זה כבר עשו ב-FIRST CONTACT בערך...) אלא יצר חדש. העלילה בקווים גדולים דומה. נשק גדול להשמדה המונית, סכנה אדירה לעולם - והאנטרפרייז וצוותה מנגד. הצוות עצמו, מזדקן, משתנה (קירק "האדמירל" והמשקפיים...) ומסתגל לעידן חדש. הסרט הוא סרט פרידה אכל גם סרט פתיח. פרידה מעידן, או מדור, כפי שמציין ה-catch-phrase של הסרט, A Generation´s Final Journey Begins... אבל גם פתיח לעידן חדש של TREK. אסביר למה בתכתובת אחרת. וכפרידה וסיום, לוגאן ידע מה טרקים ירצו לראות כשמדובר בצוות הנודע של TNG.... ולכן: (ספולירים:) רייקר ודיאנה מתחתנים, הסצינה הפותחת של הסרט היא החתונה. השוט הפותח הוא למעשה של פיקארד בקלוז-אפ, נושא נאום על "duty" ועל "שירות". זה נראה כמו נאום פרישה, עד שמתברר שזה נאום של best man בחתונה... הופעות אורח בחתונה של גאיינן ו-ווסלי כמובן (סצינת ה"דיבור" של ווסלי נחתכה בגרסא הקולנועית אבל אמורה להיות ב-DVD... - עדיין, רואים אותו בשולחן המרכזי). אחד הדברים שלוגאן רצה בסרט הוא את קומנדר רייקר בתחילתו במשימה אחרונה עם פיקארד, ואז את קפטן רייקר בסוף הסרט, נפרד לספינה משלו - כפי שאכן קורה (ה-TITAN, לא רואים אותה). מה עוד לוגאן רצה לראות כ"טרקי"? הוא רצה לראות את שובם המזהיר של הרומיולאנים, וכתסריטאי הראשי, הצליח לקמבן לעצמו משהו... רואים את רומיולוס ולומדים על רומוס, הפלנטה הנוספת במערכת הרומיולאנית. רואים את הסנאט ולומדים על מאבקי הכוחות ברומיולוס, וכמובן, "ציפורי טרף" רומיולאניות. זה לא מעמיק לפוליטיקה כמו ש-TREK 6 עושה עם הקלינגונים, אבל עדיין, נחמד. הוא רצה לראות את האנטרפרייז משתמשת במלוא יכולות הקרב שלה, כאלה שתמיד קראנו עליהם בספרים וב-MANUALS אבל לא ראינו על המסך. עכשיו כן - כל סוללות הפייזר יורות לכל הכיוונים, כמו גם הטורפדות. האנטרפרייז לא סתם נחה ויורה, אלה מתמרנת ומתפתלת בסצינות קרב מדהימות. רואים את כל ההכנות הקטנות לאורך כל הספינה כשהקפטן אומר BATTLE STATIONS. ומה עושה את הסרט הזה "הומאז´" ל-Wrath of Khan" יותר מההקרבה העצמית של הדמות האהובה ביותר בסדרה. ספוק - דייטה. ביום שאחרי הסרט הקשבתי לפסקול של TREK 2 והבנתי את התהום הנוראית אליה צלל כל מעריץ כשספוק מת. נזכרתי מיד בהספד של קירק, כ"כ רלוונטי לפיקארד ודייטה... "Of all the sould I have encountered in my travels, his was the most... Human" מדהים! אבל למי שחושש, דייטה לא "באמת מת". אף אחד הרי, לא באמת מת ב-TREK, וכבר אפשר להריח באוייר את "The Search for Data", בהנחה שהסרט הזה יצליח, ולו קצת, בקופות... אני לא אהרוס את הסרט לחלוטין, פרט לכך שאתן תקווה - הרבה יותר תקווה ממה שקיבלנו כשספוק מת ב-TREK 2.

Lu Tze

New member
אוי, קשה לכתוב תגובה בלי לקרוא

ספויילר בטעות (הצלחתי) בכל מקרה: לא!!!!!!!!!!!!! למה מכונת הזמן?!?!? זה היה סרט המד"ב הכי גרוע שראיתי בחיים שלי (וראיתי גם סרטי מד"ב משנות ה-50, עם כזה בנאדם בתלבושת גורילה שמשמיד דגמים ממוזערים של ערים) כל דבר שיוצר ע"י התסריטן של מכונת הזמן לא יכול להיות טוב! מה שמוביל אותי לשאלה שלי, עלילה יש בסרט או הכיוון הוא יותר על אפקטים? (בטח אפקטים)

sysiphus

New member
הממ... בקשר למכונת הזמן

ובכן, הסיפור נכתב לפני הרבה מאוד זמן, בסוף המאה ה-19, ע"י אדם נחמד בשם ה. ג´. וולס שמהולל בתור אחד מסופרי המד"ב הראשונים (אם לא הראשון). מלחמת העולמות - זה שלו. הסיפור קצת פסיכי, כי זה לא מד"ב של עכשיו, זה מד"ב של לפני מאה וקצת שנים. התסריט הוא כמובן ע"ב הספר, ונעשתה עבודה טובה ביותר. לגבי הסרט - כפי שציינתי, הבחור טרקי. מן הסתם יש אפקטים, אבל יש המון עלילה, המון התפתחויות מעניינות בעולם המלא של TREK (טכנולוגיה, פוליטיקה וכד´) ואף יותר Character Development - הוא רצה לראות את הצוות של TNG עובר שינויים, גדל ומתפתח, וכך אכן בסרט. גלדיאטור, בתור אחד משוברי הקופות הגדולים של השנים האחרונות, עשה אותו לנחש ביותר. לא בהכרח עושה אותו לטוב במיוחד, אבל עושה אותו ל"שווה-סיקור" מבחינת המדיה ("נחשו על מה התסריטאי של גלדיאטור עובד עכשיו?), מה שעשה טוב ל-PR של הסרט. זה הכל. בהנחה שגלדיאטור זה סרט טוב (ואני אכן חושב כך, אם כי קצת ארוך מדי לטעמי), זה גם טוב ל-TREK. והסרט - טוב! אז אל דאגה.

Lu Tze

New member
טוב, נעלבתי

אני יודע מי זה ה. ג. וולס, דרך אגב, הספר אמור היה להיות מחאה חברתית והתסריטן המטומטם (שאם אני לא טועה הוא הנכד של וולס) פשוט הוציא את כל הקטעים הטובים והוסיף הרבה אפקטים, הוסיף מניע צפוי מראש ואידיוטי ומחק את כל המסר החברתי. ועוד דרך אגב, יצא לפני כ-40 שנה גירסה יותר ישנה והרבה יותר טוב של מכונת הזמן.

למעלה