star trek:nemesis

wolf359

New member
star trek:nemesis

ראיתי את הסרט החדש. אף שמדובר בסרט בעל מספר זוגי, הוא גרוע כמו הסרטים בעלי המספר האיזוגי בסדרת הסרטים. צואה של סרט, חתימה עלובה לסדרה מפוארת.

itstzar

New member
קודם כל , יש הרבה שחושבים שדווקא

הסרט מאוד טוב, ואפילו בין הטובים ודבר שני, כשאתה מוסיף שתי הודעות מנותקות אתה בעצם דוחף לדף הבא שרשורים קודמים, ומה שרחוק מהעיין רחוק מהלב, ויותר קשה להתיחס אליהם, אז אם אפשר תשתדל לשרשר

n i v1

New member
אופוזיציה- זה טוב- ספויילר

עוד מישהו חושב שנמסיס זה סרט רע?

Chakotay

New member
נמסיס גרוע?

לפי דעתי נמסיס זה אחד הסרטים הטובים ביותר של הטרק מאחורי המגע הארץ הלא נודעת והשיבה הביתה, ואני ממש לא מבין למה אנשים חושבים שהוא גרוע אז נכון שיש פרדוקסים אבל יש לפי דעתי עלילה ממש טובה והפרדוקסים בכלל לא פוגעים בהנאה של הסרט!!!!

Lu Tze

New member
הוא סרט לא רע.

לא בין הטובים ולא בין הגרועים (יחסית לסרטי טרק. כמובן שכולם טובים). (ספויילר נמסיס) המוות של דאתא אומנם היה קצת סתמי. אהבתי הרבה יותר את המוות של ספוק. אבל העלילה הייתה יפה, התגעגעתי לרומולאנים ויש לסרט את המימד האפי שיש לרוב הסרטים של TOS.

sysiphus

New member
מוזר שאתה אומר את זה... ספוילר...

מוזר שאתה אומר שהמוות של דייטה היה "סתמי" ושיותר אהבת את המוות של ספוק. זאת היות וההמוות של שניהם כמעט זהה לחלוטין... מסע בין כוכבים 2: ספוק מת בעודו מציל את האנטרפרייז מהשמדה, בפעולה התאבדותית בכדי להציל את חבריו - The good of the many outway the good of the few or the one... ברגע האחרון בחייו הוא עומד מול הקפטן שלו והחבר הקרוב לו ביותר, קירק. מסע בין כוכבים 10: דייטה מת בעודו מציל את האנטרפרייז (D) מהשמדה, בפעולה התאבדותית בכדי להציל את חבריו. ברגעים האחרונים בחייו הוא נפרד מחברו הטוב ביותר ג'ורדי ולאחר מכן, שניות לפני מותו, עומד מול קפטן וחבר, פיקארד. כן, עשיתי copy-paste לחלק מהפסקה - גם הם עשו... אבל זה היה טוב במקור וזה גם טוב אחרי שעשו copy-paste... אני לא מתלונן.

Lu Tze

New member
נכון, אבל יותר אהבתי את

הדיאלוג בין ספוק לקירק, הייתה שם הרגשה שהתסריטאי ממש מנסה לכתוב משהו, במקום לצאת ידי חובה כמו שעשו בנמסיס (וברו הסרטים החדשים).

sysiphus

New member
זה דווקא נכון ../images/Emo58.gif

הדיאלוג האחרון בין ספוק לקירק הוא מהחזקים של TREK אי פעם, כמו גם סצינת ההלוויה של ספוק. קיויתי לאחת כזו, קורעת לבבות, גם עם דייטה, אבל לצערי הם הפסיקו לשחזר את TREK 2 שם, אבל עשו סצינה קורעת אחרת - כשפיקארד פותח בקבוק יין מהיקב שלו ושותה עם המשפחה של דייטה - עם הצוות שלנו. אני הרגשתי כמו חלק מהמשפחה אז, כשרייקר מעלה בזכרונו את הפעם הראשונה שהוא פגש את דייטה ומצא אותו מנסה לשרוק מנגינה ולא מצליח. הוא לא זכר מה הייתה המנגינה, אני כן זכרתי...

hirshfe

New member
אני אהבתי

רחוק מאוד להיות בשלישה הטובה ביותר אבל יש כמה יותר גרועים ממנו (המרד, השיבה הביתה)

Chakotay

New member
השיבה הביתה גרוע למה?

השיבה הביתה היה סרט ממש טוב מהשלישייה הטובה לפי דעתי הוא היה מרעננן וממש מצחיק הוא הפיל אותי מצחוק במיוחד ספוק והקטע שהוא ניסה לערבב קללות בדיבור שלו זה הרג אותי מצחוק

Lu Tze

New member
בנוגע לסקרט הזה,

הוא מיוחד לא רק בגלל שהוא הסרט ה-1 שמערב נסיעה בזמן, הוא מיוחד כי הוא לא לוקח את עצמו ברצינות כמו שאר הסרטים. הוא יותר סרט שאפשר לראות עם החבר'ה (ואני מתכוון לזה בצורה טובה, כי הוא שובר שיגרה) תחשבו על כל הבדיחות שיש בו, על העלילה וגם על העובדה שהוא לא ממש משתלב בעלילת העל של שאר הסרטים.

Sefy

New member
Yes, I Think it's Crap

Nothing more then an attempted rip off from TOS movie elements

wolf359

New member
[ספוילר] לנמסיס

יש שתי גישות בעולם הטרק. האחת שסבורה כי הסדרה איבדה את תמימותה והדרדרה עם מותו של רודנברי, והשניה (בה אני דוגל] לפיה מותו של רודנברי איפשר להעתיק באופן בוטה את בבילון חמש ושיפר את סדרות הטרק פלאים. הסדרה אנטרפרייז מציגה לנו את הטוב לשיטתי: יקום מורכב, על פי מסורת סיפרי הפנטזיה, עם פוליטיקה פנימית, יחסי כוחות וצוותו של ארצ'ר שמפלס דרכו ביניהם. נמסיס חוזר לרעה ולחולה של רודנברי, יש לנו הזדמנות ללמוד על האימפריה הרומולנית, על היחס לאח התאום המנוצל, ייתכן שהיה מקום לבחון את ההתפתחות הפוליטיות מאז פעילותם של ספוק ופארדק ב - tng:unification חשוב לנו ללמוד כי אף שהעתיד אינו כתוב, נרמז לנו פעמיים [tng:all good things והפרק בחלל עמוק 9 בו סיסקו נלכד בליבת העל חלל (?) ובכך השתנתה ההסטוריה של הרביע], כי המגמה הינה כיבוש האימפריה הרומולנית על ידי הקלינגונים. הייתה לנו הזדמנות ללמוד על התרבות, על הדת (שכן נאמר על ידי הקומנדר שאיני זוכר את שמה, כי חטאיו של שינזון אם ישמיד את כדור הארץ ייזקפו לרעת האימפריה - חטא מרמז על דת, על ציווי מוסרי עליון ולא רק על פעילות אינטרסנטית כפי שתמיד כיוונה את הרומולנים). מבחינה זו הסרט לוקה בחסר. אומנם האפקטים מרשימים ואף הולמים לרוב את השכל הישר, אך העלילה לקוייה ומהווה רגרסיה לתקופה האפלה - 4 העונות הראשונות של הדור הבא.

אודו

New member
מה?!?

להעתיק מבבילון? לפני שהמפיק של בבילון למד לכתוב כבר נגמרה הדור הבא. ומה זאת אומרת העונות האפלות? אני דווקא די אוהב את העונות הראשונות.

Esmena

New member
מה?!?לדבר לפני שבודקים את העובדות?!

בבילון התחילה להיכתב הרבה לפני שהדור הבא בכלל תוכננה. ובבילון התחילה באותה שנה שTNG הסתיימה,אבל כמה חודשים לפני שהיא הסתיימה.

Esmena

New member
ומלבד זאת,

וולף בכלל דיבר על התקופה שאחרי מותו של רודנברי, בלי שום קשר מטחד לדור הבא.

wolf359

New member
בבילון נכתבה יחד עם חע9

בבילון וחמש וחלל עמוק 9 נכתבו והוסרטו במקביל. דיונים רבים נשפכו לפני 8-9 שנים בפורומים אמריקנים על הדומה והשונה בבבילון חמש (למשל 2 תחנות חלל בקטע שבתחילה היה זניח בחלל, נמצאות ליד צומת תחבורתי חשוב. המפקדים קודמו בדרגה במקביל וקיבלו ספינות משוכללות במקביל. אופי המלחמה וכו) אבל זה נושא לדיון נפרד שאשמח אם ייפתח בשירשור נפרד

wolf359

New member
רק להזכיר, חע9 החל באמצע העונה

השישית של הדור הבא. לאחר התפוגגות מורשת רודנברי. רוחו של רודנברי המשיכה עד סוף העונה השביעית אבל זה היה מאולץ והסידרה בסוף ירדה, שכן חע9 וב5 הרימו את הראש ושינו את פני המד"ב בשנות ה-90. הגישה הרודנברית התאימה לתקופה של מלחמה קרה כשיש עם שהוא טוב מוחלט ועם שהוא רע מוחלט. רו לארן היה הטוב המוחלט ולכן הפרק שהציג את המאקי בדור הבא הציג אותם כלוחמי חופש, בעוד הפרק המקביל בחע9 הציג אותם בתור הרעים. הגישה של חע9 ושל ב5 הציעה מאבק בין שני כוחות, הטובים והרעים, בעוד בני האדם הינם כלי משחק בעלי בחירה חופשית המושפעת מאינטרסים. פיקארד של רודנברי הוצג כטוב המוחלט. סיסקו של ריק ברמן הוצג כקצין שאפתן שבא לקדם את ענייניו, שבמקרה התאימו לאידיאולוגיה שלנו ולעמדתנו כצודק (ר' הפרק בו קומנדר אדינגטון נחשף כאיש מאקי ונשבה בידי סיסקו). הגדולה של ב5 היתה שהתגלה שמלחמת גוג ומגוג היא בעצם מלחמת ויאטנם קוסמית ובני האדם הינם הוויטנמים - ובכך ממשו את הבחירה החופשית. לכן הביקורת שלי על 4 העונות הראשונות של הדור הבא ומורשת רודנברי, אשר אינה מסוגלת לתימרון עלילתי כזה ולעולם תהיה קלילה ופשונית

למעלה