Star Trek - בספרות

Bones McCoy

New member
Star Trek - בספרות../images/Emo63.gif

הבנתי מהערה של חבר פורום שהספרים של ST לא נחשבים בעניני רבים כחלק מהחוויה הטרקית, או אולי חלק מהעולם הטרקי. אז רבותי הרשו לי להמליץ לכם לקרוא מידי פעם ספר אחד או שניים מכמה סיבות. אחת היא העובדה שכך תוכלו לשוב ולהנות מדמויות שהסיכוי שתפגשו אותם שוב בקולנוע/טלויזיה בהקשר הטרקי הוא אפסי. שניה, היא העובדה שזה משפר את ידיעת האנגלית לאלה מכם שרוצים וצריכים את זה. רק נזכיר שאפילו קירק עצמו קיבל במתנה מספוק ספר - A tale of two cities, וזה במאה ה- 23 שבה יכל לקבל למשל איזה פד עם הסיפור או אולי איזה צ'יפ לתקוע איפה שהוא. זה היה בסרט השני ואגב, מקוי הביא במתנה משקפי קריאה כי קירק אלרגי לאיזה whatyoumaycallit... אז תחשבו על זה......

ברשותי אוסף קטנטן

של כ50 ספרים... אוהב לקרא סטאר טראק, ומקווה לפנות זמן ולהגדיל את האוסף. (לא קונא אם לא קורא) ממליץ בחום על סדרות הספרים CAPTAINS TABLE ו-Q ששם יש לו אויב ומתחרה ראוי. הראשון שלי היה: DS: ANTI-MATTER ומאז התאהבתי בספרים.

Tolan

New member
זה דווקא מעניין...

יש ספרים שקשורים לכל הסדרות? איך בדיוק הם משתךבים בעלילה? יש סיכוי, למשל, שיהיה ספר שבו סיסקו חוזר מהנביאים?

blue4u2

New member
הכל יכול לקרות../images/Emo41.gif

מרבית הספרים מאד מקפידים על רצף עלילתי. הסופרים מציינים בדיוק מתי מתרחשת העלילה בהקשר לפרקים כאלה או אחרים של הסדרות או הארועים מסרטים שונים. כך למשל קראתי על הרפתקאותיו של קירק שקם לתחיה במאה ה- 24, והרפתקאותיו של סקוטי במאה ה- 24 באותו הקשר של חבריו. אפשר לקרוא מה קורה ב- DS9 אחרי פרק סיום הסדרה או אפילו ראיתי (אך לא קניתי) ספר שמספר על מה קורה לגיבורי Voyager אחרי שחזרו לכדה"א... בקיצור...ההרפתקאה ממשיכה..

נכון...

אגב מאחד מספרי CAPTAINS TABLE מספרים מאוד לעומק על קפטן ג'נוואי, דיי מסבירים על אופיה לאחר על טראומה נוראית בעברה. ובקשר לקירק... זוכרים את הפרק עם היקום המקביל? ישנם מספר ספרים בהם הוא נאלץ להתמודד עם עצמו הרע... אבל לא ארחיב בנושא. ממליץ בחום לקרא.

sysiphus

New member
הם חלק מהעולם של TREK, אבל לא רשמית

אפחד לא אמר שהם לא חלק מההוויה או החוויה הטרקרית, נהפוך הוא. טרקר טוב קרא ספר או עשרים של TREK, וודאי ובוודאי. מה שאמרנו הוא שהעלילה שבהם "לא רשמית", כלומר, לא קאנונית. "קאנון" זה מה שקורה על מסכי הטלוויזיה וקרה כחלק מהעלילה של אחת מסדרות TREK. יוצרי הסדרה דואגים להמשכיות וקונסיסטנטיות (וואו, מילה ממש קשה!) בין קווי העלילה בכל הסדרות (פחות או יותר...) אבל הם לא דואגים לזה בכל העלילות הנלוות - ספרים, קומיקסים וכד'. כך שאם קיימת סתירה בין ספר לפרק בסדרה, הספר לא נכון והפרק נכון, כמובן (דרך אחרת לראות זאת היא שהספר קורה ביקום חלופי...). אסייג זאת בעובדה שיש ספרים שכן שייכים לקאנון - ספרים המבוססים על פרק או סרט כמובן, ומרחיבים את העלילה שבו... אני עצמי קראתי לא מעט ספרי TREK ואת האנגלית שלי שייפתי מהטלוויזיה עצמה, אבל גם מהספרים. יחד עם זאת, הפסקתי בדיוק מהסיבה שציינת. ספוק נותן לקירק את A Take of Two Cities, ספר שנשאר קלסיקה אפילו במאה ה-23. פיקארד אוהב את שייקספיר, ועוד... אפחד מספרי TREK לא יישאר קלסיקה ולא ישתלב ברמת איכות מעל לסבירה. בעולם הקטן שלנו ישנם ספרי TREK טובים ואף מצוינים - קראתי כמה כאלה שמאוד נהניתי מהם - אבל הם קריאה טובה כי בעולם מוכר שאני מאוד אוהב ועם דמויות שאני מאוד אוהב - לא בעקבות איכות הכתיבה או העלילה שבהם. אז עברתי לספרות "אמיתית" יותר...

למעלה