Star Relic - פרויקט חדש

Darakan

New member
Star Relic - פרויקט חדש

התחלתי לעבוד לפני מספר שבועות על פרויקט חדש בשם Star Relic (למי שזוכר, אני היוצר של Nautilus שהיה מעין סִפתח בשבילי). המשחק מפותח בפלאש (AS3), ומדובר במעין "סימלוציה" של ספינת-חלל מאסיבית בסגנון ארקיידי עם אלמנטים של RPG (פיתוח דמות/ספינה). השחקן שולט באמצעות החיצים על ספינת החלל שלו, ויכול להפעיל מספר מערכות אותן הוא מתקין מראש על החללית שלו - החל מנשקים, שיפורים לחללית (שריון, מגן, אנרגיה וכו'), יכולת תנועה (מהירות סיבוב, תאוצה, תאוטה, מהירות מקסימלית וכו'), וכן מערכות מיוחדות שונות. המשחק מציב את השחקן כמעין "אינדיאנה ג'ונס" מודרני, שכיר חרב שנשכר ע"י חבורה של אריכואלוגי-חלל למצוא מספר Relics/Artifacts (איך לעזאזל מתרגמים את זה לעברית וגורמים לזה להראות עדין יפה O_O), הפזורים במערכת כוכבים מסויימת. אחרי כל שלב, השחקן יכול להתקין את ה-Relics האלו על ספינת החלל שלו, כאשר כל אחד מעניק יתרונות בונוסים מצד אחד אך גם חסרונות מסויימים. בנוסף, שילובים מסויימים שלהם מקנה יכולות מיחדות (תחשבו Setים בדיאבלו 2). אני שואף ליצור חוויה לינארית יותר מאשר "עולם פתוח", עם סיפור ומספר דמויות מפתח. השחקן יכול לחקור את קבוצת הכוכבים הנתונה במשחק באופן שרירותי, אבל כדי להתקדם עליו יהיה לשחק בשלבים שהעלילה מכתיבה לו. באופן עקרוני, אני לא מתכוון להכניס יותר מידי "שלבים פתוחים", והם יהיו שם כדי לרצות אוהבי חקירה/עולמות פתוחים. אני כרגע רק בתהליך כתיבת המנוע ויצירת הגרפיקה המקורית, והכל קצת מתנהל בעצלתיים בגלל תקופת המבחנים, אבל עם הרבה רצון ומזל אני שואף לסיים את המשחק המלא בסוף ספטמבר-אוקטובר. צירפתי תמונה הממחישה את ספינת החלל של השחקן (מבט חיצוני כפי שנראה במשחק עצמו ומבט פנימי לתכנון מערכות בין השלבים). אפשר לצפות בעוד תמונות/קונספטים מעטים באתר של המשחק דרך הלינק המצורף למטה. זה לבנתיים, כשהמבחנים יסתיימו והעבודה תכנס להילוך גבוה יותר אני אשמח לעדכן באופן קבוע! אשמח לחוות דעת, הערות והארות :). שי.

somebodddy

New member
איך הולכים להיות השלבים?

בין פלנטות/כוכבים או בתוך פלנטות/ציי חלל/שדות אסטרואידים?

ahillel

New member
גרפיקה יפה

נשמע דומה לקונספט של star control אתה עובד לבד על הגרפיקה?

Darakan

New member
כן,

עיצוב + מימוש באופן עצמאי. לגבי ההשרעה - אכן סטארקונטרול, אבל עם כמה הבדלים - הקרבות עצמם יהיו פחות "ארקיידים" ופחות מהירים מזה של סטאר-קונטרול, ומבוססים יותר על חשיבה אסטרטגית.

למעלה