Stalking Laura

טקסין

New member
Stalking Laura

ב-20 ביולי השנה נערך בפורום דיון ארוך למדי לאחר תקרית הירי בקולנוע בארה"ב.בינתיים היו עוד מספר תקריות ירי, שהגיעו אמש לשיאן בטבח של הילדים בקונטיקט.השאלה בעינה נשארת: מדוע בארה"ב יש כל כך הרבה פסיכופתיים ומעורערים בנפשם ("אינדיבידואלים" לדברי WELIS) ומדוע הציבור ככלל כל כך אטום ודוגמטי בהתנגדותו לפיקוח כלשהו על אחזקת כלי יריה.
ובנוגע לפייסבוק: רשת פוקס פירסמה ללא רשות וללא סמכות את דיוקנו של אחיו המבוגר של הרוצח, כאילו הוא בעצמו הרוצח.

Y. Welis

New member
השאלה הראשונה אוניברסלית

תמיד יהיה אחוז מסויים מהאוכלוסיה שפגום, כל עוד האיבחון לא מצליח לתפוס בגלל מגבלות המדע (אני קורא לאחרונה מד"ב נחמד, שבו בעתיד נעשה סינון אישיותי לכל מי שנולד, כך שמי שאינו מתאים מועבר ל'איכסון' בבנק הזיכרון, כדי למנוע נזק עתידי לחברה).

כך שהעיקר הוא בשאלה השניה שהזכרת - הקלות הבלתי רגילה של השגת נשק, שהיא מאפיין ייחודי של אמריקה.
זו ארץ שבה יש תרבות של נשק (הגנה מפני אוייב ערטילאי, שכביכול תמיד יכול להופיע בכל מקום) ויותר נשק מכל מקום אחר בעולם (חוץ ממדינות עולם שלישי כמו קונגו, מקסיקו ועוד).

כל עוד התרבות הזו תתקיים, נראה מקרים כאלה.

אכן נראה שהציגו מישהו שלא קשור, כי היורה התאבד (תמיד מרגיז...).

השאלה היא לא רק שאלה בנוגע לכלי ירייה

כל התרבות האמריקאית מבוססת על זה שהפרט בקשת על הזולת. זה שכ"כ הרבה מתנגדים שם לביטוח בריאות ממלכתי, אפילו מינימאלי לעניים זה צד של הבעייה.

אי אפשר לתקוף את הבעייה רק בהיבט של כלי הנשק. יש מדינות שיש בהן הרבה יותר כלי נשק, אבל יש בהן גם תחושה של ערבות הדדית בין הפרטים בחברה. אז לא יורים אחד בשני ומבינים שלזולת יש זכות לחיות ולהיות בריא ושבע גם אם איתרע מזלו להיות מתדלק בתחנת דלק או סדרן ירקות בסופרמרקט.

ראיתי בזמנו את הסרט באולינג לקולומביין. בעיקרון מיכאל מור הוא דמגוג פופוליסט מהזן הגרוע ביותר ואני לא אוהב אותו, אבל באיזה שלב הוא מביא מספרים שדווקא סותרים את הטענה שלו. הרי גם בארה"ב אין את הכי הרבה נשק זמין לראש, ככה הוא לפחות אומר בסרט, אז למה יש שם הכי הרבה מקרים של רצח חסר אבחנה על אנשים? על זה הוא לא עונה.

התשובה היא שבאופן כללי אנשים שם מתקרנפים אחד לשני. לאיש לא אכפת אם השכן שלו ייזרק מהבית כי בחוסר מזלו הוא היה צריך גבס לשבר ביד (שלא לאמר אפילו שיקום), ובשביל לממן את זה הוא היה צריך למכור את הבית ועכשיו על טפו ונשותיו הוא גר בקרטון או משלים הכנסה באיסוף בקבוקים. זה בדיוק הצד השני של אותה מטבע שבה משלמים על ארסנל נשק פרטי במרתף הבית.

טקסין

New member
Stalking Laura

אכן ישנם מקומות בהם יש עוד יותר כלי נשק מאשר בארה"ב ואין שם מעשי טבח המוניים בכזה קנה מידה (אפילו בישראל יש המון כלי נשק כשמחשבים כלי נשק צהליים).כך שכמות כלי הנשק היא הרבה יותר התוצאה של המצב (התרבות הדפוקה), מאשר הסיבה שלו.
אני לא מקבל שיש פרקציה קבועה באוכלוסיה של אנשים דפוקים בשכל שמנצלים את זמינות כלי הנשק.קיים היזון חוזר בין התרבות הדפוקה לבין הדפיקות של האינדיבידואלים; מרבית האנשים שמבצעים את מעשי הטבח הם גברים לבנים, צעירים, מלאי זעם, שמשתמשים בסמים.
כל חייל בישראל מקבל נשק ללא בדיקה או אבחון פסיכיאטריים (גם ללא סינון אישיותי של מב"ד) והיו כאן מקרים בודדים ביותר של טרגדיות אישיות (דוגמת בסו ובוחבוט) או מעשי טבח על רקע לאומני (פופר וגולדשטיין).

Y. Welis

New member
אנא הימנע ממלים כאלה כאן

מוכרות לי מילותיך התוקפניות מפורום 'עוברים לקנדה'. שמור אותן לפורום ההוא ולמנהלו הפאסיבי. אני לא כמוהו.

להגיד "להשתין מהמקפצה" זה תוקפני??

מי שישמע כאילו לץחות אמרתי טוסיק.
אלוהים, מה נהיה מהעולם. מקווה שבני המאיה צדקו.

למעלה