Stadio G. Meazza - San Siro...

Stadio G. Meazza - San Siro...../images/Emo86.gif

...הראיתי או חלמתי חלום?...רשימות מאיטליה... הייתי בפירנצה...ראיתי קטדרלות, מוזיאונים, יעני "תרבות"...אבל ידעתי, התרבות האמיתית שלי תהיה ב 20:30 שעון מקומי...לא יעזור בית דין...אני אהיה במילאנו!!!...המרחק שהפריד בין התרבות שלי לזו של אישתי היה 300 ק"מ... אז על הבוקר, בון ג´ורנו וצ´או פירנצה, בואנה סיירה מילאן, אבל הדרך עברה לפיזה(המגדל הנטוי), לה ספציה(נמל צבאי ידוע שבו היה חיל הים האיטלקי במילחמת העולם השניה, כדרך אגב, האיטלקים עזרו להקים את חיל הים שלנו), פורטופינו עיירות ציוריות על שפת ים ומצוקים עם ספינות תרנים כמו "אז"...גנואה...ולמילאן, היגענו אחר הצוהריים וישר לסאן סירו... קפצו עלינו ספסרים בהמוניהם בהציעם כרטיס ב 25 יורו אבל על הכרטיס כתוב רק 9 יורו, הטענה שלהם שאין כרטיסים בנימצא, אבל אנו ישראלי לא פריירים, ברור קצר אצל השוטרים ואוהדים מיזדמנים, כאשר כבר הגעתי עם מידע לגבי כרטיסים(בכל עיר שהייתי נהלתי שיחות על כדורגל עם האנשים, הם עם של כדורגל, בכל כניסה לעיר יש שלט היכן האצטדיון המקומי)...בכל אופן כנינו כרטיסים בערב בקופות האצטדיון ב 9 יורו ביציאים בזווית מאחורי השער, כי שם רוכזו כל הישראלים, המקומיים ישבו במרכז, כי יש להם כניראה מנויים... המבנה של האצטדיון הוא מדהים בגודלו, איזה 12 קומות, הכל מואר, מקורה מלמעלה, אבל יש "חור" בגג, הכל מסודר, נקי, מאות טלויזיות לצפיה בערוץ של מילאן, הגענו שעתיים לפני הפתיחה, כבר היו אלפי ישראלים במקום, העיברית שלטה בחניונים, מאות אוטובסים, היגיעו משפחות על תפם נשותיהם, הרוב באדום, הם באו מפריז, מסקוטלנד, מהונגריה, גרמניה, כל רחבי איטליה ואירופה ואני חשבתי ש300 ק"מ שלי הם הישג...ישראלים שילמו 600 דולר להגיעה רק למשחק ולחזור בערב, כולם הרגישו שרגע הוא הסטורי...פעם ראשונה באחד ממעוזות של הכדורגל הראשון במעלה בעולם(השנה מילאן לא במיטבה)... השירה נמשכה שעות לפני המשחק, השחקנים עלו לבדוק את כר הדשא והאווירה בנעלי גומי ואימוניות, לקהל האיטלקי אין בכלל זכר, הם יגיעו לקאת שריקת הפתיחה(עבורם גביעה UEFA זה כמו גביעה הטוטו אצלנו, הם גאים מדי, בליגה וגביעה האלופות יש את הקהל הרב)... התרגשות אדירה אחזה בנו הישראלים כאשר הקבוצות עלו למגרש, את השאר ראיתם בעצמכם בטלוויזיה, מה שלא ראיתם זה שאחרי המשחק, נישארנו שעה ויותר לשיר שירי עידוד לקבוצה, כל השחקנים עלו בתורם לקבל מחיאות כפיים ושירים, כאשר דרור קשטן זוכה למירב התשואות, עודד תאומים הסתובב כמו טווס, מר´ סגול מבעלי כתר פלסטיק הסתובב כמו דב מדושן, האיטלקים לא האמינו והיו מופתעים מהאהבה שהורעפה על אנשי הפועל...רגע הסטורי, סאן סירו!!!... לא יודע מתי שוב אחזה ברגעים כאלה מרגשים בספורט הישראלי... היה מדהים!!!...
נ.ב. זה היה משחק הכדורגל הראשון שאישתי צפתה בו במציאות!!!... אתם מבינים???...זה לא הפועל פ"ת, לא מכבי ת"א ולא חיפה ובטח לא בית"ר... ישר ל TOP ...ככה זה אישתי, רוצה ישר את הכי טוב... נ.נ.ב. עדיין לא ספרתי את ההתרגשות שאחזה בה במילאנו ולא במישחק אלא ברח´ Via Napoleone...אתם יודעים מהו הרחוב הזה?... אחותו של W???...מישהו???... . . . . . . . . . . . . . . . . כן, זה רחוב האופנה עם כל המותגים הבין לאומים, בגדים, נעליים, תכשיטים...כולם שם!!!...

שקדי

New member
ואני......עם כל הכבוד..............

עדיין מעדיף ערב שקט בצוותא עם שלמה ארצי והגיטרה ........... כל אחד והתרבות שלו

תראה מר´ שקדי, חוץ מכדורגל...גם...

...את זה "שזפו" עיניי...והרבה מזה...
נ.ב. זה ציור של "Jacopo Zucchi The "Golden Age...מוצג במוזיאון Uffizi in Firenze

אטיוד5

Active member
אל תתנצל

שלא יגידו לך שיש משהו יותר בשלמה ארצי מאשר במשחק כדורגל.

לא מתנצל, רק מדוו"ח, גם לנהוג...

...בכבישים מהירים על 200 קמ"ש או לשייט במהירות 160 קמ"ש,זה בילוי והנאה אפשר גם לשים את שלמה ארצי בטייפ, רק אני שמתי את אריק אנשטיין, לא אוהב את ארצי...אז גם ראיתי אומנות וכדורגל, כי האיטלקים חולי כדורגל וגם נהגתי כמטורף ביחס לארץ, בהרים פתלתלים גם בשלג...גם באוטוסטרדות ומנהרות ארוכות ובכלל, כל אחד נהנה ממשהו אחר ושונה, לא כולנו שווים, גם כמות ההנאה משתנה מאחד לאחר...השובא אינדיווידואלי

אטיוד5

Active member
עדיין לא הבנת

לא ראית אומנות וכדורגל. לא אומנות לחוד וכדורגל לחוד. ראית אומנות שהיא כדורגל.

לא הבנת שהבנתי שכדורגל הוא...../images/Emo86.gif

...אומנות דתית...
סגידה לכדור העגול בשחור לבן...
למזבח בשערים...
לתפילה לפנדל...
למזמור לקרן...
לשיר לניבדל...

../images/Emo6.gif

אתם הורגים אותי אתם - הגברים עם הסגידה הזו לכדורגל אני תמיד חשבתי שאתם סוגדים לציצים וישבן ומה שביניהם ועם סיבוב קל

אטיוד5

Active member
זה התחליף שלנו

לטלנובלות לרומנים מתקתקים למגאזין לאשה להחלפת מתכונים לקישקושים על גברים, ילדים, בגדים ומה לא.

redredole

New member
הסגידה לכדורגל../images/Emo86.gif

אנו אוהבים כדורגל ואנו אוהבים גם ציצים וישבן ואת כל היתר ואחד לא בא על חשבון השני יש זמן לכל אחד מהם

טרה10

New member
ואותנו לקח המדריך למוזיאון אחר חינם

ופירנצה בכלל, לא מרשימה כמו וונציה למשל, או רומא. ומי שאוהב את האמנות הזו,,שישהה שבועיים שם. אגב בפירנצה ברחוב בעשרים שקל אתה קונה תמונה- חיקוי ´מקורית´ של מה שאתה רוצה.! חבל שלא קניתי..! ועוד על הנהר-ישנם גשרים משוחזרים,כי הגרמנים בנסיגתם הרסו את כל הגשרים פרט לגשר דל-וקיו.

כל פירנצה היא מוזיאון אחד גדול...

...לא משנה לאן תפנה... את ונציה לא אהבתי...ואפרט בהודעה ניפרדת... רומא מיוחדת במרכז העתיק, מילאנו מודרנית ודווקא בה, שהיא החילונית ביותר, ראינו את הכנסיות הענקיות בפעילות דתית ערה, וידויים מול התיירים שסובבים בה...תפילות וכד´...

טרה10

New member
נגמר המשחק הטעון..שבח לשופט..סיים

שלש דקות לפני תוספת הזמן..נמאס לו..בטח השוטרים נתנו לו הוראות..כי אולי התכוננו בסיום להתפרע קצת אז הוא הפתיע אותם.!

אורניהו

New member
אני לא אוהב כדורגל,אבל תיאור הנסיעה

תיאור הנסיעה מעניין מאד,אהבתי את הסגנון,תיאור האיצטדיון והיתר,כתוב עוד משהו...

תספר לנכדיך אחריך, נוסע

כבישים מהירים, מוזיאונים, איצטדיוני כדורגל מפוארים. ימשיכו להתקיים באיטליה. הפועל תל-אביב מול מילאן? אולי פעם בחיים.

למעלה