SqlServer Collation

LaSa1

New member
SqlServer Collation

שלום לכולם, מי יכול לעזור לי איזה collation עלי לבחור לבסיס נתונים שצריך לתמוך בשפות הבאות: עברית, צרפתית ואנגלית ? תודה!!

גרי רשף

New member
למיטב ידיעתי יש לבחור ב-NVarChar/NChar

כלומר: לא משנה מה ה-Collation ויש להקפיד שכל עמודות הטקסט יהיו מסוג NChar או NVarChar. Collation עברי לא יאפשר שימוש באותיות המיוחדות בצרפתית, ו-Collation שיאפשר אותיות צרפתיות לא יאפשר עברית.

LaSa1

New member
כל עמודות ה string אצלי הן nvarchar, אבל

בסיס הנתונים שלי הוא ב collation של hebrew, וכשהרצתי עליו script של update שכולל תווים מיוחדים של צרפתית, כבר ב SqlServer Management Studio היתה לי בעיה של סימני שאלה במקום התווים המיוחדים של הצרפתית. כששיניתי את ה collaction של בסיס הנתונים לצרפתית זה כן עבד, אבל אז עלתה לי השאלה מה יהיה עם העברית מעתה והלאה.

גרי רשף

New member
אינני יודע באיזו דרך את עובדת..

..צריך להוסיף N מוביל לפני הטקסט כדי לציין שזה יוניקוד, כמו בדוגמה בקובץ המצורף (לא הצלחתי לצרף להודעה).

גרי רשף

New member
בקובץ המילים השתבשו..

..מקווה שהבנת שניסיתי לכתוב "עברית" ו-"Français".

pitoach

New member
תקרא את מה שרשמתי בשירשור אחד למעלה או למטה

תלוי בהקפצה http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=193&MessageId=158986555 בקצרה: אין בעיה לעבוד ולתמוך בכל השפות במקביל כשעובדים ביוניקוד כולל שימוש בכל התווים המיוחדים של שפה שנתמכת בתקן היוניקוד (אני לא מכיר שפה שלא נתמכת), אבל יש להקפיד על קידוד מתאים כשמכניסים נתונים לזה שמשתמשים כשמוציאים את הנתונים מהמסד למשל

למעלה