SQL

סתם1234

New member
SQL

עיינתי בפורום הנ"ל ורציתי לשאול : אני מכיר את אקסס ואת האפשרות לשלב SQL אני רואה אותכם כותבים על בנית מסדים ב- SQL בלבד.. איך אני מתכנת/כותב ב SQL ? בעזרת איזו תוכנה ? תודה

duducohn

New member
קודם כל

1 . קודם כל ישנן שאלות רבות בנושא Access. 2 . אני מניח שאתה מתכוון ל- SQL-Server ואם כך אז להלן תשובה: אתה צריך תוכנה שנקראת SQL-Server (ישנן תוכנות נוספות כמו אורקל, אינפורמיקס וכדומה שנעזוב אותן בשלב זה). תפקידה של תוכנה זו היא לאחסן ולנהל את בסיס הנתונים, מקביל ל- DBEngine של Access. בנוסף אתה צריך תוכנה לכתיבת היישום וזה יכול להיות מחולל יישומים כמו Access, Magic, Delphi וכו. או לחילופין שפת תכנות כמו C,VB,++C וכו.

kernel32

New member
לא כל כך קשור אבל..

תוכל לפרט מה בדיוק ההבדלים בין שפות תכנות למחוללי יישומים?

duducohn

New member
ההבדל

מספר הבדלים א. שפות תכנות שאתה מכיר C, פסקל קובול, (VB) וכדומה הן שפות דור III, בעוד מחוללי יישומים מוגדרים כשפות דור IV. ב . התכנות בשפת תכנות הוא תכנות פרוצדורלי - אם תנאי אז בצע פעולות, אחרת בצע פעולות אחרות וכו. במחולל יישומים ה"תכנות" מתבצע על ידי הגדרות ואופרטורים. ג . הפיתוח במחולל יישומים הוא הרבה יותר מהיר מאשר בשפת תכנות, אבל שפת תכנות היא הרבה יותר גמישה באפשרויות התכנות שלה. קיימים הבדלים נוספים אבל לדעתי אילו ההבדלים המרכזיים.

kernel32

New member
תגיד

יכול להיות שסתם שירבבת את VB כשפת דור 3? כי אני יודע שהיא 4. וזה גם מתאים לתיאור שלך, היא אינה שפת תכנות פרודצורלית היא מונחת EVENT-ים ותואמת להגדרת ה RAPID. קרנל.

duducohn

New member
שפה פרוצדורלית

לא שרבבתי סתם את VB כשפה מדור שלישי. היא כן !!! שפה פרוצדורלית. שפה פרוצדורלית היא שפה של שורות קוד שמתבצעות בצורה של פרוצדורה. למשל משפטי התניה של אם אז, למשל לולאות מסוגים שונים, למשל סדרה רציפה של הוראות ו- VB בהחלט עונה על התנאים האילו. אני יודע שישנם כאלה שטוענים ש- VB היא שפה מדור IV, לדעתי הם טועים. אגב למה כונתך ב- RAPID?

kernel32

New member
אז ככה

אז תדע שגם דלפי היא כזו - יש אירועים ויש לולאות ותנאים, אז למה היא מחולל ישומיים? שפות דור 4 הן שפות RAD - RAPID APLLICATION DEVELOPMENT פיתוח אפליקציות מהיר (הכוונה לאינטואיטיבי, ידידותי למתכנת, לדוגמא בתכונת גרירת פקדים אל הטופס במקום לכתוב אותם). קרנל.

duducohn

New member
טשטוש גבולות

א . אז האם VB הוא מחולל יישומים או שפת תכנות? יש בו מחולל מסכים, מחולל דוחות, בסיס נתונים כחלק אינטגרלי ממנו או אפשרות להתקשר מול בסיס נתונים אחר למשל אקסס. כמובן שהוא גם אינטואיטיבי, ידידותי למתכנת כולל גרירת פקדים וכו. ב . עם ההתקדמות של הטכנולוגיה ישנו טשטוש גבולות וחפיפה בין תכונות שהיו בלעדיות לכל סוג. אתן דוגמא של מעבד תמלילים לעומת גליון אלקטרוני. היום באמצעות אקסל אתה יכול לכתוב מכתב שיראה כאילו כתבת אותו בוורד, אפשרות שבעבר (למשל לוטוס) לא יכולת לבצעה. או לחילופין בוורד אתה יכול לייצר טבלה כמו באקסל ולבצע חישובים על עמודות בטבלה תכונה שבעבר לא יכולת לעשות במעבד תמלילים. ג . לגבי דלפי - אינני מכיר אותו מספיק לחוות דעה למרות שאני יודע שהוא מוגדר כמחולל יישומים.

eli_leiba

New member
תתקין sql server 2000

ואז תשתמש ב query analyzer לתכנות וב enterprise manager לניהול

eli_leiba

New member
יש דמיון ל access אך הרבה יותר

אפשרויות לתכנות בדטאבייס צריך ללמוד הרבה כדי להכיר את כל האפשרויות של sql server

למעלה