SQL

marik

New member
SQL

יש לי טבלה עם ערכים, כאשר שני העמודות הראשונות הם שנה וחודש כאשר בטופס אני בוחר חודש ושנה, אני צריך למשוך מידע מהטבלה בהתאם לעמודות הנ"ל. עכשיו - אני יודע לכתוב ב-SQL אבל אני לא יודע איך לממש את זה בתוכנה שלי. הקוד בSQL שאני כתבתי - מה שממש לא היה מסובך, הוא:
SELECT misim.* FROM misim WHERE (misim.year = form1.cmbyear.text ) and (misim.month=form1.cmbmonth.text) ORDER BY misim.year;​
כאשר MISIM זה הטבלה, YEAR ו-MONTH הם העמודות עם הערכים. ההגדרות: YEAR-INTEGER, MONTH-TEXT איך אני עכשיו מוצא את שאר הערכים שאני צריך ומציב אותם במקומות שלהם בטופס?

אביטל666

New member
איפה אתה רוצה להציג אותם בטופס ?

באיזה פקדים ? בכל אופן, ב FAQ של הפורום יש דוגמא לשימוש ב ADO אני חושבת שזה יעזור לך

marik

New member
מצאתי משהו

אני רוצה לנסות להתמודד לבד אם אני לא אצליח אני אחזור.... לשאלתך - מדובר על תיבות טקסט, תיבת סימון אחת, ופקד תאריך DTPICKER

marik

New member
מצאתי משהו

אני רוצה לנסות להתמודד לבד אם אני לא אצליח אני אחזור.... לשאלתך - מדובר על תיבות טקסט, תיבת סימון אחת, ופקד תאריך DTPICKER

marik

New member
טוב,,, רק משהו קטן

זה מה שכתבתי:
SQLquery = "SELECT * From [misim]" _ & "Where [Year] LIKE '*" & Me.cmbYear.Text & "*'" _ & "[Month] LIKE '*" & Me.cmbMonth.Text & "*'"​
וזה לא עובד לי... אם אני שם רק את התנאי הראשון (מוחק את השורה השלישית) זה עובד מצויין אבל אני צריך שני תנאי סינון. איך אני משלב בין השניים?

ארזירון

New member
תוסיף AND

SQLquery = "SELECT * From [misim]" _ & "Where [Year] LIKE '*" & Me.cmbYear.Text & "*'" _ & " AND [Month] LIKE '*" & Me.cmbMonth.Text & "*'"​
ואתה יכול להוריד את ה-LIKE וה-*, ולשים = במקום. ההשוואה היא ממילא מספרית ולא טקסטואלית.
" Where [Year]= '" & Me.cmbYear.Text & "'"​

marik

New member
איזה מלך....

וואי תודה.... ניסיתי עם הAND ולא הלך לי.... עכשיו הבנתי ששכחתי גרשיים לפני ה-AND.... תודה

למעלה