SQL

king iverson

New member
SQL

היי
התחלתי היום ללמוד sql בלימוד עצמי דרך coursera, ולאחר מספר סרטונים בנושא, אני מרגיש שמה שאני עושה אינו שונה מפילטרים באקסל.
אשמח להבין מה היתרונות של sql ומה השימושים הנפוצים שלו?

גרי רשף

New member
אינני מכיר את האתר שציינת אבל אני מנחש למה התכוונת

כנראה אתה לאחר שיעור מספר 1 בו למדת לשלוף נתונים מטבלה,
למיין,
לפלטר,
לערוך חישובים בסגנון של עמודה 1 כפול עמודה 2 וכו'.
עד כאן זה בערך כמו באקסל, רק פחות נוח..
&nbsp
ה"שוס" הגדול הוא היכולת לבצע Join בין טבלאות, למשל: יש לך טבלת עובדים ובה כתוב שיוסי גר בישוב 103 ויפה גרה בישוב 211 וכו'. אתה עושה Join עם טבלת ישובים ואז אתה רואה ליד יוסי ש-103 זה זה חיפה וליד יפה ש-211 זה דימונה.
תוכל לחבר אנכית שליפות משתי טבלאות לסט אחד בעזרת Union,
לבצע פילטור בו תבקש לראות את כל השורות מטבלת עובדים שהמקצוע שלהם מופיע בטבלת מקצועות דרושים,
לעדכן נתונים בטבלה אחת על פי טבלה שניה,
לקבץ נתונים (למשל לכל חודש לקבל שורה אחת עם סך כל המכירות בש"ח),
להציג ליד כל מניה מטבלת מניות את המחיר האחרון שלה בכל חודש,
ועוד ועוד.
בהמשך תראה ששפת SQL משמשת גם ליצירת טבלאות, לביצוע גיבויים, הוספת עמודות חדשות לטבלה קיימת, ועוד.
הדבר החשוב ביותר- אקסל משמש לטיפול בכמות מוגבלת של נתונים, ולא מאחסנים בו בסיסי נתונים עסקיים של המערכת עם מיליוני שורות.
לבסוף- אם כוונתך שקל לתחקר נתוני מחסן נתונים בעזרת אקסל, התפרצת לדלת פתוחה: בשביל זה בדיוק יש אקסל, הוא נועד לפעולות פשוטות כפי שאתה מכיר, ואין צורך שאיש השיווק או סמנכ"ל הכספים יתעסקו ב-SQL (ויגנבו פרנסה ל-DBA-ים..).
לאקסל כיום יש יכולות מרשימות מאוד בשליפה ובניתוח מידע, אך ניהול בסיסי הנתונים נעשה בעזרת SQL.

pitoach

New member
אני גם לא מכיר את האתר, כדאי לוודא

שהאתר מכיל מדריכים מסודרים (ז"א התקדמות של שעוטר אחרי שיעור) ולא רק סרטונים של נושאים מסוימים, בצורה בלתי קשורה. לימוד בסיסי כדאי לבצע בצורה מסודר.
&nbsp
לגבי השאלה שלך: SQL היא שפה של שאילתות. זו רק שפה. זה בדיוק כמו לשאול "מה היתרון של עברית על אנגלית". אתה יכול לעבוד עם כל שפה שאתה רוצה אם היא מתאימה לך, ולמסד הנתונים שברחת. הייתרון הגדול של SQL זה שהיא שפה מוכרת שרוב מסדי הנתונים המוכרים מאפשרים לעבוד איתה. אם תלמד SQL אז תוכל לעבוד מול אקסס, אקסל, שרתי אורקל, שרתי SQL Server, שרתי MySQL ועוד מאות מסדי נתונים אחרים.
&nbsp
לשרתים הגדולים יש בדרך כלל שפה נוספת שהיא הרחבה של שפת SQL. למשל שרתי מיקרוסופט עושים שימוש בשפה transact-sql. שרתי אורקל עושים שימוש ב PL- Procedural Language, וכן הלאה. לשם התמקצעות צריך קודם להכיר את השפה הבסיסית של SQL.
&nbsp

נתן.ל

New member
אתר coursera

סליחה רונן שאני מתערב,
אני מכיר את האתר וממליץ עליו ביותר.
מדובר באתר שמציע קורסים מקוונים של אוניברסיטות מובילות ברחבי העולם.
לא מדובר רק בוידאו אלא בקורסים של ממש, עם הרצאות, שאלונים מבחנים ושיעורי בית.
אני עצמי לומד של כמה וכמה קורסים בנושאי טכנולוגיה, תכנות ובסיסי נתונים.
&nbsp
רונן גרי ומי שעוד לא מכיר, אני ממליץ מאד להכיר: https://www.coursera.org
&nbsp

pitoach

New member
על מה הסליחה?!? זה מצויין

אנחנו לא יכולנו לתת דעה עובדתית מחוסר מידע. ההסבר שלך נשמע שמדובר בדיוק בסוג של הקורסים שאני כן ממליץ. מה שאני נגד זה לשמוע סירטונים שאינם קשורים אחד לשני, ז"א לקפוץ בין נושא לנושא (זה טוב לדעתי רק לשלב מתקדם של העשרה), אבל אתר שמציע קורסים מסודרים זה נהדר (יש כמה אתרים כאלה כמו pluralsight שמכילים קורסים שלמים, אבל אני לא מכיר כאלו בחינם, ואין סיבה שיהיו).
&nbsp
* אני מניח שהאתר נותן שירות בתשלום, לכן אני לא מניח שיצא לי להכיר את התכנים בו. או שאני טועה, נתן?
אני לא רוצה להתחיל תהלי רישום ארוך רק כדי לגלות שאני בכל מקרה לא אגיע לשלב בו אני יכול תכלס לראות קורס מסודר מההתחלה עד הסוף.
&nbsp
&nbsp

נתן.ל

New member
אז ככה

התכנים והקורסים שאני לוקח הם בחינם.
על פי מה שראיתי כל הקורסים שם הם בחינם.
ישנו תשלום באם אתה רוצה תעודה מטעם האתר על הישגך(Coursera Certificates), אבל לא נראה לי שזה הכרחי למישהו.
&nbsp
אני עובר על אתר pluralsight ומנסה להבין האם בתמורה לתשלום אני מקבל משהו חוץ מכמה סרטונים.
האם יש שם קורסים מסודרים עם תרגילים ומבחנים או שהתשלום הוא על תכני הוידאו בלבד?

pitoach

New member
האתר שלהם pluralsight כולל מדריכים מסןדרים וקורסים קצרים

יש שם חומר מאוד מועיל ומעניין אבל אי אפשרות בחינם לידיעתי. יש אפשרות להירשם ולעבוד מול האתר בחינם 3 חודשים אבל מעשית אתה לא יכול להוריד תכנים אלא רק לצפות. סרטון שאטומר שלך "גש לשורה 33 בקוד" כשאין לך גישה לקוד, לא ממש מוביל לתפוקה טובה.
* כל מה שאני כותב זה רק על סמך מה שאני הבנתי ומכ שהיה לי שם פעם חשבון מלא לכמה חודשים (הורדתי את כל התכנים שהיו באותו תקופה להערכתי, בכל התחומים של SQL ושל דוט-נט).
** בהנחה שאני צודק במידע אז אני לא ממליץ על שימוש באתר. הוא אתר נהדר אבל רק אם מיטשהו בחברה החליט לחפתוח חשבון לעובדים להעשרה (מומלץ במקרה זה).
&nbsp
אני אבדוק את האתר שאתה מציע, אם הוא בחינם אז שווה לבדוק. אני תמיד שמח להעשרה

למעלה