sql server Phonetic search

Mr Chelo

New member
sql server Phonetic search

ניסיתי להשתמש ב SOUNDEX ו DIFFERENCE אבל התוצאות לא טובות.
אני כבר כמה שעות טוחן את גוגל וזה רק מבלבל יותר, יש כמה סוגים של חיפושים כאלה Metaphon ועוד
לא ממש הבנתי איך ליישם אותם.

מכירים שיטות שעובדת יותר טוב מ SOUNDEX ו DIFFERENCE אשמח לשמוע...

תודה....

pitoach

New member
באיזה שפה אתה עובד ?!?

SOUNDEX אל ממש עובד בעברית בכלל וגם בשפות אחרות הוא לא מאוד יעיל לדעתי פרט לאנגלית ולשפות מרכזיות באירופה אולי

האם אתה בטוח שזה מה שאתה צריך? ז"א האם אתה מחפש השוואה לפי המיעה של הטקסט או שיותר מעניין אותך לעבוד עם המשמעות של הטקסט?

אם המקרה השני נכון וזה בדרך כלל המצב מנסיוני אז מומלץ לך לעבוד עם full text search
בניגוד ל SOUNDEX הוא עושה עבודה טובה מאוד לדעתי בכל השפות כמעט, כמעט מכיוון שכמובן עדיין לא בעברית, אבל אם אתה צריך עברית אז יש פרוייקט קוד פתוח שניתן לעשות בו שימוש והוא ממש מרשים ביכולות שלו.

pitoach

New member
דרך אגב SOUNDEX קיימת כבר בגרסת 2005 אבל

מייקרוסופט טוענים שהיא מאוד שופרה בגרסת 2012 (אין לי מספיק נסיון בעבודה עם הפונקציה הזו כדי לקבוע אם זה נכון).

Mr Chelo

New member
השוואה לפי שמיעה, מצאית קוד פתוח SimMetrics

החיסרון היחיד זה אני לא בטוח שיש לי גישה כזאת שאני יכול להתקין את זה במנוע של Sql server.

בנתיים אני ממשיך לחפש,
אם יש תוכנות צד שלישי או כל דבר אחר (בתשלום או לא) אשמח לשמוע על זה.

pitoach

New member
אין לך שום בעיה להתקין כל אפליקציה חיצונית

בשרתי SQL דרך CLR
מגרסה 2005 נוספה התמיכה ב CLR ודרך CLR אפשר להכניס כל קוד שרוצים.

* CLR = Common Language Runtime זו שפת הביניים של דוט-נט דרך אגב והכוונה ש SQL תומך בכל קוד של דוט נט ודרך דוט נט אפשר להפעיל כל דבר שרוצים. חפש חומר על sql+clr

Mr Chelo

New member
הצלחתי להתקין את SimMetrics

ובשילוב עם soundex התוצאות הרבה יותר טובות.

תודה.

pitoach

New member
אתה יודע שזה זמן אם יש לך כוח ומעט זמן

לחשוב על תרומה חזרה של בלוג קצר שמסביר ומדגים בדיוק מה עשית כדי שהבאים בתור יוכלו להעזר בכך

למעלה