SQL Server 2014 - Columnstore Indexes

i t a i b

New member
SQL Server 2014 - Columnstore Indexes

שלום רב,

כידוע לפני מספר ימים עדכנו פה בפורום שיצאה גרסת בטא ל- SQL Server 2014 (ניתן להורדה), בגרסה החדשה ישנם מספר פיצ'רים מעניינים.
בין הפיצ'רים המעניינים והמאוד מבוקשים ניתן למצוא את היכולת לבצע עדכונים על טבלאות עם אינדקס מסוג Columnstore Indexes.

אסף פרנקל הוא ארכיטקט בכיר – מסדי נתונים, קבוצת היועצים (MCS) מיקרוסופט ישראל מפרט זאת בהרחבה בפוסט הבא:
http://blogs.microsoft.co.il/blogs/technet/archive/2013/07/02/columnstore-indexes.aspx

תהנו !

pitoach

New member
Columnstore Indexes קיים בגרסת 2012

אכן יש שינויים וחידושים אבל חלק ממה שנכתב שם לא מדוייק

Columnstore Indexes כן ניתן לעדכון גם ב 2012 והיה על זה דיון מקיף בפורום של MSDN ובהפסקה של אחת הפגישות של קבוצת ה SQL במייקרוסופט. אני חושב שכתבתי על זה גם כאן עם. אין לי זמן לכתוב על זה בלוג שלם (יש לי יותר מ 50 "רעיונות" לבלוגים שכבר בדרך ואני לא מגיע לזה) אבל הרעיון הבסיסי הוא שימוש במחיצות. אם יש צורך אני אפרט יותר.

יש דברים אחרים יותר מעניינים לדעתי ב 2014 לדעתי כמו DMV-ים חדשים מאוד מועילים לניטור ומיטוב.

i t a i b

New member
אכן... אבל... :)

היי,

רק לטובת החידוד :

אכן ה- Columnstore Indexes הגיע אלינו כבר בגרסת 2012 אבל הוא היה לקריאה בלבד.
כמובן שניתן לעשות "קומבינות" ולהנות מכל העולמות. (על ידי שימוש בפרטישן / חלוקה לטבלאות ושליפה עם Union וכו'...).

אשמח אם תמשיך לשתף בנוגע לעוד פיצ'רים בגרסה החדשה.

בהצלחה.

pitoach

New member
ממש לא נכון. ניתן לעדכן בו ואין קשר ל UNION

יותר מכך, השיטה הנוכחית ב 2014 מבוססת על השיטה של 2012. שים לב שמאחורי הקלעים מבוצע בעדכון למעשה מחיקה ויצירת ערך חדש. זה לא עדכון במובן ה"רגיל". אם תחקור מה קורה מאחורי הלקעים ברמת ה PAGE בעזרת DBCC תגלה מה קורה מעשית (מה גם שזה מופיע במסמכים הלא רשמיים של מיקירסופוט ובקרוב יגיע לכל בלוג בטח).

החידוש הוא ש (1) זה נעשה עבורינו ולא אנחנו צריכים צריכים לנהל את זה ו (2) זה אמור לעבוד גם בטבלאות בלי מחיצות שאנחנו בונים ז"א גם בגרסאות שאינן enterprise וזה הבדל גדול מאוד! מכיוון שב 2012 ניתן לבצע עדכון רק בגרסאות enterprise אבל עדיין ניתן לבצע

הטענה שלא ניתן לעדכן ב 2012 וכן ב 2014 היא פשוט לא נכונה. העובדה שיש שיפורים בעבודה עם Columnstore Indexes היא נכונה מאוד. ההגדרה לקריאה בלבד לא מונעת עדכון בצורה דומה למה שנעשה ב 2014.

pitoach

New member
אתה יודע מה הפיצ'ר הכי נחמד ?

טוב זה לא פיצ'ר של SQL או של תוכנה אחרת אלא סתם שילוב מנצח (או נכשל בהתאם לבאגים או לחידושים שמוצאים) שיש אם בונים מכונה עם התוכנות כמו במכונה הוירטואלית שהכנתי (כל התוכנות לפני גרסת הבטא אפילו):

* מערכת הפעלה: Windows Server 2012 R2 Datacenter Preview
* SQL Server 2014 CTP1
* Visual Studio Ultimate 2013 Preview

זו המערכת (דגש על ה"ה") לבדיקות של העתיד

למעלה