SQL SERVER רץ לאט.

עמרי1

New member
SQL SERVER רץ לאט.

שלום, היום רכשנו SQL SERVER 2000 משום מה התוכנה רצה מאוד לאט. הסבר : השרת היינו dual p.3 1ghz, 256mb ram, 2x40gb raid, win2k server כאשר אני מתחבר בעזרת ENTERPRISE MANAGER כל פעולה שאני עושה (לדוגמא, בוחר DATABASE) לוקח כחצי דקה עד שמופיע משהו על המסך. כנ"ל כל פעולה, (לחיצה על מאפיינים, כניסה לטבלה אחרת) גם עם ה QUERY MANAGER זה קורא.. כל שאילתא המון זמן. כמו כן, עשיתי השוואה בין תוצאה של שאילתא ב SQL לאקסס (דרך ASP) האקסס היה מהיר פי 2!.. מה שמעיד על תקלה חמורה
בבית על מחשב אחר מותקן לי SQL SERVER גרסת הדגמה. וזה רץ הרבה יותר מהר.. הפרוטוקולים שמותקנים לשרת הם NAME PIPE ו TCP/IP. הבעיה מוכרת ? אם לא אמצא תשובה אאלץ לפנות לתמיכה של מיקרוסופט (הכל חוקי) שיפנו אותי בטוח לאחד מספקי השרות שלהם לשרתים.. למישהו יש מושג כמה עולה שעת עבודה כזאת ? תודה, עמרי.

אילן די

New member
אתה עובד עם חשבון שאינו DBO ?

אם כן - זו הסיבה. כשעובדים עם חשבונות שאינם DBO דרך אנטרפרייז מנג´ר - הוא צריך לבדוק הרשאות וזה גורם לו להיות איטי. כמו כן - בדוק ש TCP/IP הוא ברירת המחדל. מה קורה כשאתה משתמש ב- Query analyzer ?

עמרי1

New member
החשבון הוא חשבון חדש שיצרתי דרך

ה אנטרפרייז מנג´ר.. (החשבון שאיתו אני עובד ב QUERY וב ASP) האם זה חשבון DBO ? (חשבון שיצרתי דרך security באנטרפרייז) החשבון אינו שייך לקבוצת העבודה של ה NT. TCP/IP ברירת מחדל.. בדקתי גם כאשר NAME PIPE הוא ברירת מחדל. חשוב לציין שהשרת והאנטרפרייז נמצא באותו המחשב.. QUERY MANAGER גם כן איטי.. תודה, עמרי.

eli_leiba

New member
נסה להתקין את sp2 ל sql server 2000

ובדוק שוב יש מקרים שזה עוזר אלי

עמרי1

New member
תודה. אך זה לא עוזר.

התקנתי SP2 וגם משהו עם CE שהיה רשום באתר של מיקרוסופט למי שמריץ את ה IIS ואת ה SQL על אותו המחשב. עדיין איטי, בדקתי גם עם פרוטוקולים אחרים.. לא עוזר.. אולי מעבד אחד לא תקין והוא מפריע ? מה יכולה להיות הבעיה? מלבד מערכת ההפעלה התיקונים והעדכונים שלה לא מותקן על המחשב כלום.. יש רעיונות ? תודה, עמרי.

אילן די

New member
נתתי לך כבר את הפתרון

צור חשבון שהוא system administrator (חלון roles) ונסה באמצעותו לשנות את הרג´יסטרציה לסרבר. זה יפתור את הבעיה.

עמרי1

New member
אילן שלום,

זה מה שעשיתי.. האמת זה לא עזר.. אבל אחרי התקנה של SP2 (כמו שאלי אמר) זה עבד.. (בפעם הראשונה שהתקנתי כנראה ההתקנה לא הושלמה ולכן זה לא עבד) עכשיו זה עובד, תודה לכם, עמרי.

למעלה