Spring Awakening on Broadway!

frosti

New member
Spring Awakening on Broadway!

רוק-מיוזיקל די חדש שיצא לי לראות שלשום. מבוסס על סיפור שמתרחש ב-1890 בגרמניה על חבורת צעירים שמגלים את כל מה שאסור בחברה שמרנית. המוזיקה ממש ממש מוצלחת והקאסט מעולה. ממליץ מאד לראות/לשמוע/להוריד/וואטאבר. יש הרבה שמשווים אותו לרנט. אפשר להבין את ההשוואה, למרות שרנט מתעלה ברמות... נו טוב, יצירת מופת.

ובעברית: אביב מתעורר

שמעתי על זה - מחזמר רוק שמבוסס על המחזה "אביב מתעורר" של פרנק וודקינד - מכיוון שזה אחד המחזות האהובים עלי מאוד מסקרן אותי לשמוע מה עשו עם זה - והחיבור למוסיקת רוק נשמע לי בכלל מטורף... מישהו יודע אולי אם יצא כבר דיסק? או כל דרך אחרת להשיג את המוסיקה... חוץ מזה מאוד מעניין אותי לדעת - האם יש סצנות מדוברות, או שהכל מוסיקה (כמו רנט למשל)?

The gift

New member
דניאל, בבקשה

יצא דיסק ואפשר להשיג אותו כמובן באמאזון בקישור הבא: http://www.amazon.com/o/ASIN/B000J3FBFC/ref=s9_asin_title_3/103-2525107-2971802

Cabaret

New member
ראיתי קטעים מזה והצטמררתי

כי הם פגעו ב"אביב מתעורר" שלי. במחזה הכל כך נכון והכל כך נוקב ואחד המחזות שגרמו לי להעריך כל פרט ופרט בתיאטרון הפוך להיות מין מחזמר נלוז שאחד השירים המפורסמים בו הוא "it's a bitch of living". כבר אין רעיונות מקוריים למחזות זמר שהם צריכים להרוס כל חלקה טובה במחזאות מורכבת? מילא, שיעשו מחזמר מ"יחפים בפארק" או "יומן חוף ברייטון"- אפשר לסלוח להם, המחזות האלו לא מורכבים עד כדי כך ומאוד אמריקאים כך שלא יהיה קשה לעשות מהם ספקטקל. אבל לקחת את "אביב מתעורר" ולהפשיט אותו? זה כבר מעל ומעבר. בכלל כשהופכים את "אביב מתעורר" למחזמר ובמיוחד לכזה פופוליסטי (לא כמו העיבוד המעניין שיצא בקרוב ל"בית ברנרדה אלבה") מורידים ממנו את כל שכבות המשמעות. ואז נשארת העלילה. ככה שיכולתם לקחת סתם עלילה על נערים מתבגרים ולהפוך אותה למחזמר. כנסו לאתר של ברודווי, יש שם מקום שקוראים לו buzz, שם אפשר לראות קטעים. רנן

The gift

New member
אז ככה... כתגובה

ממה שהבנתי, דווקא הקונספט של המחזמר רתק לחלוטין. מצד אחד, הסטינג נשאר אותו דבר... הדרמה עדיין תקופתית, אבל המוזיקה היא רוק-פופ-אינדי עכשווי. Cabaret, מה שעושה רושם שמעולה בהפקה הזאת הוא שהלכו דווקא על מוזיקה כזאת שמאפיינת את הנוער כיום. המוזיקה הזאת מאפשרת לבטא את עולמן הפנימי של הדמויות באופן חדשני ומיוחד. המחזמר הזה ממש לא נחשב ספקטקל של תפאורות מסתובבות ונברשות נופלות. חבל מאוד שאתה חושב שכל מה שמחזמר יכול להיות הוא נלוז, זול וחסר תוכן.... אני מציע לך לבדוק מחזות זמר אחרים שמבוססים על קלאסיקות כאלה ואחרות כמו תשוקה, סוויני טוד, רנט, סיפור הפרברים, גבירתי הנאווה, ואפילו (תסלחו לי שאני אומר את זה) שדרות סאנסט. ותגלה עולם חדש של מחזות זמר. מה גם שזה שמשהו הוא ספקטקל, לא הופך אותו בהכרח לירוד מבחינה תוכנית.

Cabaret

New member
the gift

אל תבין אותי לא נכון בכלל. אם לא הייתי אוהב מחזות זמר לא הייתי פה. יש לי פינה גדולה בלב למחזות זמר ויש לי כמעט כל פסקול ופסקול של מחזמר, אפילו אלו הנידחים ביותר שאף אחד בקושי שמע עליהם. אני לא חושב שהם ירודים מבחינה תכנית והרשימת הקלאסיקות שנתת פה מוכרת לי היטב ונחשבת בין עוד כמה הצגות כקובץ מחזות הזמר המועדף עליי. אני דיברתי ספציפית על אדפטציה של "אביב מתעורר" למחזמר. גם את "סוויני טוד" הפכו ממחזה למחזמר וגם "גבירתי הנאווה"- אבל אלו נעשו בצורה חכמה, הם השתמשו במפתח של המחזה המקורי להלבשת השירים. ב"אביב מתעורר" לצערי לא עשו זאת. לא לקחו את המפתח של המחזה והפכו אותו למחזמר, אלא לקחו מפתח אחר לגמרי ודרכו עשו את העיבוד המשונה הזה. כמו שכבר הזכרתי- בקרוב עולה גירסה מעניינת ל"בית ברנרדה אלבה" של לורקה. למה מעניינת? כי הם כן באו ממקום נכון של המחזה ולא הלבישו עליו משהו בכפייה כמו ב"אביב.." אני ממש לא חושב שכל מה שמחזמר זה נלוז. ממש ממש לא- אולי אני נותרתי בין האחרונים שמגינים על האמנות הזאת מפני השמצות. אבל באמת, נברשות נופלות לא מתקן טיפול לא נכון במחזה.

tommy walker

New member
chill out

נגיד וזה באמת משהו גרוע ונגיד אתה לא אוהב את המחזמר הזה... עדיין אין לזה סיבה להיסטריה של "איך הם העזו לקחת את יצירת המופת הזאת ולעשות ממנה מה שעשו". אם המחזה המקורי "אביב מתעורר" הוא בעיניך יצירת מופת אז זה עדיין יצירת מופת בלי שום קשר לכל דבר אחר שמישהו יעשה בהשראתו ! כל בנאדם זכאי לקחת כל יצירה שקיימת בעולם ולעשות ממנה (באישור כמובן) יצירה אחרת. ואף אחד לא אומר שזה חייב להיות משהו זהה או משהו טוב באותה מידה או משהו רע באותה מידה. כל דבר קיים באופן נפרד והקשר היחיד הוא שדבר אחד נעשה עפ"י דברים שקיימים בקודמו. אפילו אין שום מחוייבות להיצמד לכל הפרטים שקיימים ביצירה הקודמת. אז אף אחד לא הרס פה שום דבר ולא חיללו כבוד של אף אחד. זכותך לא לאהוב את המחזמר אבל לא צריך להיות לזה שום קשר לזה שאתה כן אוהב את המחזה. באותה מידה מישהו יכול לשנוא את המחזה המקורי אבל לאהוב את העיבוד הזה למחזמר. אז בבקשה להרגיע את ההיסטריות ואת הפאניקות. לא קרה שום דבר...

Cabaret

New member
היסטרי אני לא

דעתן אני מטבעי. וגם דרמטי ככה שזה רק מעצים את זה.

למעלה