SPOT

SPOT

כשחציתי במסגרת הARC היה לנו בסירה מכשיר (נדמה לי שקראו לו Yellow Brickׂ ) שפרסם מספר פעמים ביום את מקומנו באינטרנט
מבחינת המשפחה זה היה נוח מאד שיכלו להכנס לאתר ולראות מה מצבנו
במסגרת תיכנון החזרה חשבנו על אפשרות לשלוח SMS עם נתוני המיקום פעם ביום אבל הבנתי שלSPOT יש אפשרות דיווח על מיקומך
האם למישהו יש נסיון עם המכשיר ועם אופציה זו
האם ידוע איפה אפשר לקנות או לשכור מכשיר כזה בארץ
רוני

gb228

Active member
ספוט

לפי האתר אין סוכן בארץ, אבל ניתן לרכוש אונליין מכל מיני מקורות (למשל - אמזון)
את השירות אתה רוכש גם אונליין ישירות מהחברה
יש שירות שמאפשר מעקב אחריך ומשדר מיקום כל כ 10 דקות. לחילופין אתה יכול לשדר הודעת OK יזומה ככל העולה על רוחך (פעם בשעה, פעם ביום) שמגיעה לרשימת התפוצה שלך או כ SMS או כדוא"ל.
גם אני בוחן אפשרות רכישה וערכתי טבלה של המכשירים והשירותים - אשתדל להעלות אותה היום או מחר

קצת על SPOT

למכשיר זה יש כמה דגמים, באתר של המכשיר יש הסבר מפורט לכל רמת מכשיר,

למכשיר הבסיסי יש אופצית "עקוב אחרי" (מיקום מ-GPS, שליחת OK ליעד מסוים ובמקרה חרום SOS.

אני רכשתי מכשיר שיש לו אופציה של מסר קצר שמועבר ב"בלוטוס" מנייד או מחשב. המכשיר נמסר על ידי למנהל של
RCC-HAIFA לניסויים וההמלצות שלו יפורסמו. הבדל בין שני המכשירים הוא כ-50$.

יש כבר ספקים (לא מתחום הימי) שמתכננים לפתוח סוכנות בארץ.

לפי הנתונים זה אמור להיות מכשיר שנותן תמורה מקסימלית ביחס עלות תועלת - מקווה שזה כך.

gb228

Active member
להלן טבלה עם מידע מתומצת

אין לי קשר לחברה - פשוט במסגרת החיפוש שלי ריכזתי את הנתונים ומכיוון שהמכשיר הוזכר מספר פעמים בעת האחרונה חשבתי ששווה להעלות את זה כאן.

אישית, נראה לי שהמגבלה העיקרית של ה CONNECT הוא זמן הסוללה - אני לא בטוח שהיכולת לשלוח SMS חופשי מצדיקה את ההתפשרות על זמן הסוללה. זהו מכשיר שלשיטתי אמור להיות מופעל כל הזמן במוד מעקב ולא מופעל רק על מנת לשלוח הודעות. אין גם יכולת לחבר מטען או להזין ישירות ממקור חיצוני - להערכתי זה בגלל שהם רצו מכשיר עם רמת אטימות גבוהה בלי להסתבך, מה שאומר שב CONNECT זו החלפה די תכופה.
כמובן שלכל אחד השיקול שלו.
בסה"כ נראית סדרת מכשירים במחיר סביר וגם מחיר השירות השנתי סביר.

JustSailing

New member
נסיון אישי עם המכשיר

אני רכשתי בארה"ב דרך קרוב משפחה שהגיע ארצה את המכשיר הזה:
http://uplanders.wordpress.com/2011/05/15/spot-gps-messenger-product-review/

השתמשנו בו במהלך הפלגה של חודשיים ביוון ואני יכול לומר בלב מלא כי אני המכשיר עושה את העבודה וטוב. העלות שלו יחסית נמוכה מאוד, ניתן לרכוש ב-50$ מכשיר ומנוי לשנה של שליחת הודעות בלתי מוגבלת הינה 99$ - לדעתי זהו מחיר סביר לכל הדעות.

לפי כל הפירוט הוא אמור לעמוד בטבילה של עד 1 מטר לדעתי ובכלל הוא נראה מכשיר פשוט ועמיד. בעזרתו המשפחה בבית נשארה רגועה כאשר היינו 6 ימים בלב ים.

בעזרת האתר אתה ממש יכול לבנות לך עמוד טיול שמראה את ההתקדמות שלך - זה לאלה שממש מתלהבים מזה :)

אני אישית משתמש במכשיר הזה גם לגלישה (כשעושים מרחקים גדולים), ואם המנוי תקף באותה שנה אני גם זורק אותו לתיק כשעושים טיולים בארץ, לך תדע אם מישהו שבר רגל באמצע נקיק ליד ים המלח.

למעלה