spondylolisthesis

bennya33

New member
spondylolisthesis

שלום לכולם יש לי הרגשה שהגעתי לפורום הנכון... אני טריאתלט ושחיין. יש לי חשש לspondylolisthesis. עקב מיפוי שעשיתי (בגלל סיבה אחרת ) - מצאו לי רגישות וחשש לspondylolises - אז לא הפריע לי כלום ולא היו כאבים . חצי שנה אח"כ התחלתי להרגיש , והשבוע הלכתי לעשות צילום ולקבוע תור לאורטופד משום שהתופעה מציקה מאוד, ואף פוגעת לי באיכות החיים (לאו דווקא ספורט).רופא המשפחה הביט בצילום והיבע חשש שזה spondylolisthesis ברמה 1 ולא spondylolises - אני מודע להבדלים בין שתי האבחות בישיבה הכל בסדר אולם בעמידה והליכה פשוטה הרגל השמאלית די מתנמנמת.... והקרנה לאגן בצד שמאל ולמפשעה (קלות) ולעכוז שמאל. שחיה עוזרת מאוד , רכיבה לא מפריעה , אולם ריצה הפסקתי בינתיים. ברור לי שלא ניתן לאבחן אותי בפורום אבל שאלתי היא - האים זה סוף לריצות? פעילות גופנית - למרבה הפלא מקילה את העיניין , יש לי תור לאורטופד ואז תהיה לי אבחנה מדוייקת - כרגע זה ספקולציות (מבוססות אמנם - אבל ספקולציות). היום לדוגמא המצב השתפר מאוד עבדתי בגינה (תוך המנעות מלהרים דברים כבדים) , זה בא והולך... יש לציין שכל הסיפור די השפיע על מצב הרוח שלי...
, יש לי עוד הרבה תכניות לפני שאני פורש מספורט... תודה רבה לעונים. בני

ספונדילוליסטזיס

בני שלום ספונדילוליזטזיס היא אבחנה רדיוגרפית. זוהי בעצם תזוזה של חוליה אחת על רעותה ועצם היות המצב קיים אצל מישהו אינו בהכרח מעיד על סימפטום כזה או אחר. יש להתייחס לסימפטום, במקרה שלך נמנום הרגל השמאלית ולשאול האם התופעה הזו יכולה להיות מוסברת על ידי הליסטזיס. התשובה היא כן, אך זוהי אמירה כללית שכן ללא בדיקה ועיון בצילומים לא ניתן להגיע לאבחנה. ייתכן שההסבר לתופעות שתיארת מקורו במשהו אחר. לשאלותייך באופן ענייני - התשובה היא לא. אין זה אומר שזה הסוף לריצות. לפעמים החיים מכתיבים לנו עיסוק שונה בספורט מזה שנהגנו לעסוק בו, מסיבות שונות (ברכיים, קרסוליים, גב). אם כרגע ריצה גורמת לך להחמרה - המנע ממנה. פנה לעיסוק בענף ספורט אחר. אולי בעתיד (לאחר זמן מנוחה) תחזור לרוץ. מקווה שעזרתי, בברכה,

למעלה