Spineless

GK_FF

New member
Spineless

רק לאחרונה התחלתי להקשיב לאלאניס מוריסט (האלבום So Called Chaos), אני עוד בונה את דעתי עליו אבל בנתיים אני דיי נהנה, רציתי לדעת מה דעתכם על השיר Spineless, המילים שלו דיי מזעזעות אותי, אני לא מאמין שאין שם משהו מעבר שאני לא מצליח לראות.. למישהו יש השערה מה הרעיון של השיר..? תודה למגיבים. ^^

o0Invisible0o

New member
זה..אממ..ציני.../images/Emo12.gif

זאת אלאניס, באמת. מה זה הזלזול הזה?

I feel this, truly proclaimed will help the curbing of this tendency I know this sharing of shame will ensure that I won't forget myself so easily​
הנה מה שפספסת.
ואממ..אתה מתחיל מהאלבום הזה?
רוב האנשים פה, אם לא כולם..ימליצו לך להתחיל מהאלבום jagged little pill. באמת. אלאניס תמיד טובה.
אבל SCC זה אלבום יחסית חלש ופופי. יש אנשים כמוני שמאוד אוהבים אותו.
אבל לא כאלבום להתחיל ממנו.^^

GK_FF

New member
תגובה

תודה על התגובה, כשקראתי את הליריקס ניחשתי ששני המשפטים האלה אומרים משהו כנגד כל השיר אבל אני לא מבין אותם! (בא למישהו לתרגם לי אותם בבקשה..? ^^") אם כבר תרגומים, מה זה doth? (מהשיר doth i protest) אני דיי אוהב את האלבום כרגע, אקח בחשבון את ההמלצה שלך לjagged ואנסה אותו מתישהו. יש לי שאלה, התעניינתי באלבום SCC אחרי ששמעתי בטאוור רקורדס אלבום שלה - הוא פשוט נוגן ברקע, ואהבתי אותו. אבל היו שם כל מני שירים מבולגנים, אז יכול להיות שזה היה אוסף..? אני זוכר שהיה את hands clean, hand in my pocket או שזה היה You Oughta Know או שזה היה שניהם eight easy steps still כן, הייתי הרבה זמן בחנות.. XDDD קיים איזה אוסף שכל השירים האלה מופיעים בו..? סתם שאדע מה היה הדיסק שנוגן שם!! תודה.

Jagged chaos

New member
תגובה ../images/Emo13.gif.

השירים ששמעת הם מהאוסף החדש שלה
, ואם אתה באמת מתחיל, אז נסה אותו, ואז קנה את האלבום עם השירים שהכי התחברת אליהם. Doth, בצורה ספרותית זה Do, זה מילה ששקספיר המציא. לא עליתי עדיין אם יש סיבה להכניס את שייקספיר. והנה תרגום לשיר הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=432&msgid=65491696 והנה תרגום\פירוש ל-Spineless: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=432&msgid=65988663 השתי שורות שלא הבנת אומרות: אני מרגישה את זה, הכרזה אמיתית תרסן את הנטיה הזאת אני יודעת ששיתוף הבושה יבטיח שלא אשכח עצמי כנס לתרגום, יש הסבר לזה... והנה קישור לפירושים לרוב השירים שלה שהצטברו עם השנים פה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/?forumId=432

GK_FF

New member
תודה רבה על הכל. ../images/Emo24.gif

מה שם אלבום האוסף ששמעתי..?

The Collection

לדעתי אם עוד לא קנית את האוסף כדאי לך לחכות למהודרה המיוחדת של האוסף היא נראת שווה ~~

GK_FF

New member
קראתי את הניתוח של doth

ממש ממש יפה!!!!!!!! מצטער הפסקתי באמצע כי שמתי את השיר והתחלתי להשתקע בו יותר מדי וכבר לא יכולתי להתרכז (עדין מקשיב לו בלופ), הוא ממש יפה לדעתי, אבל בקיצור ממש יפה מה שכתבת!!!!!! ברצינות!! אתה בד"כ מתעמק כ"כ בשירים..?? אני חושב שזה ממש יפה, אני מתעמק ככה בסרטים לרוב (או סדרות considering שאני צופה המון באנימה ושם לרוב יש דמויות מאוד עמוקות). בקיצור הזמרת (להקה\זמר\וואטאבר) היחידה שאני זוכר שהתעמקתי כ"כ במילים שלה עד לניתוח פסיכולוגי (ממש כפי שאתה עשית) היא Nelly Furtado, אני לא המעריץ מספר 1 שלה אבל אני ממש אהבתי את האלבום Folklore (עד כדי כך שקניתי אותו אפילו אחרי שחרשתי עליו במחשב.. כן מצטער אני מאלה שמורידים *בורח* (אבל כן קונה כשיש משהו שאני המון מאיכותו.
)). אז רציתי לשאול, מה דעתך עליה..? קראתי גם את הנ.ב. שלך בסוף הניתוח ואהבתי את שניהם מאוד!
אתה נשמע מעניין. היי אגב אהבתי את הניק שלך (רק עכשיו שמתי לב אליו במודע, כשלחצתי לפרטים האישיים. XD). בכל אופן אני יודע שזה הכי לא קשור אבל אילו סרטים אתה אוהב..? מצטער קולנוע זה פשוט חלק גדול מאוד בחיים שלי.. ובן כמה אתה..?? XDDDDD (הלו אין כלום בפרטים!
) טוב דיי לחרטט, להת!

הגרה182

New member
לא שיקספיר המציא! *מוחה בתוקף*

ככה הם היו מדברים פעם, זה כמו שהיו אומרים קניף [knife] או קנואו [know].. זו אנגלית קדומה

GK_FF

New member
קראתי את spineless...

קראתי הכל, ועדיין אני לא מבין את הגשר. אהבתי מאוד את השורות האחרונות בניתוח שלך (על זה שהיא צריכה להוריד מערכה כדי שהגבר שלה ירגיש גבר, ובעצם כמה שהוא מסכן. זה קטע ממש יפה שבכלליות מעסיק אותי גם כן במחשבות מדי פעם). מה שאני לא מבין בגשר זה, על איזו בושה היא מדברת..? איזו נטיה..? איזה ריסון..? איזה שיתוף..? מה ז"א..? אני פשוט לא מבין אותו ברצינות.. XD אפשר הסבר פשוט יותר..? o.o תודה על הכל בכל אופן.

Jagged chaos

New member
........./images/Emo150.gif

"אני מרגישה את זה, הכרזה אמיתית תרסן את הנטיה הזאת אני יודעת ששיתוף הבושה יבטיח שלא אשכח עצמי..." תבין, ברוב השירים כמעט יש מבנה של "בית+פזמון+בית+פזמון+גשר+בית+פזמון" תמיד הגשר הוא בדרך הרגע השיא של השיר, מבחינה ווקאלית או מילולית.. אצל אלאניס תמיד הגשר הוא "ההתפכחות" שלה הקטע שהיא משתנה ונותנת את הוידוי. ב-Ironic נניח, הגשר הוא בעתם המסר המרכזי של השיר: "לחיים יש דרך משעשעת להערים עלייך שאתה חושב שהכל נכון ובסדר..." במקרה של Spineless אלאניס מגיעה כביכול להבנה של "אסור לי להיות רכרוכית", וזה בעצם השינוי\וידו שלה: "אני מרגישה את זה, ההכרזה הכנה תרסן את הנטיה הזאת" אוקיי, היא מרגישה שהיא השתנתנה במחשבה שלה, אבל היא מרגישה שבלי להצהיר על הוידוי (הכרזה כנה) בפועל, השינוי לא יקרה. ומהו השינוי? עצירת הנטיה של אלאניס להיות רכרוכית. אני יודעת ששיתוף הבושה יבטיח שלא אשכח עצמי...". וידוי, כל וידוי יש בו מן בושה\פחד\חשש. ואם אתה לא מוציא אותו החוצה, הוא רודף אותך ואתה נתקע איתו לנצח. במקרה של השיר, אם אלאניס לא תתוודה (וזה יביא לה את השינוי) היא תמשיך להיות רכרוכית (ובכך תאבד את עצמה..). מקווה שהבנת
. נלי פורטדו מעולה, אהבתי את ההתבגרות של האלבום השני שלה
. Try זה שיר מעולה. סרטים?
..אני לומד אומנות הקולנוע..ככה שבלי הרבה ברירות ועם הרבה שטיפות שכל האידול שלך בזרם הזה הוא היצ'קוק וצ'ארלי צ'פלין..
, גאונים-מטורפים. עזובת'ך..הסרט האהוב עליי זה "קן הקוקיה"
. סרט שכל המהות של העולם קיימת בו
.

GK_FF

New member
תגובה

תודה, אני מבין עכשיו את הגשר!! ^^ בקשר לקולנוע.. גם אני לומד קולנוע בביה"ס. ... וזהו! ^^

למעלה