sound blaster

זויברג

New member
sound blaster

קראתי פה על מישהו שרצה להכין פסנתר וירטואלי. נגיד והייתם עושים תוכנה שכזאת, איך הייתם משמיעים את הסאונד? הייתם מקליטים קבצים מראש עם הצלילים המתאימים ומשמיעים אותם או שהייתם שולחים תדרים מתאימים לכרטיס קול? חוץ מזה, ניסיתי בשפת C ובQBASIC לשלוח פקודות למעבד של הכרטיס קול בפורט 220H, אבל אני לא מקבל שום תגובה ואני חושב שעקב XP אולי הפורט חסום או משהו, מישהו יודע איך לפתור את הבעיה?

codec

New member
soundblaster

תראה, אתה מדבר כאן על כמה צורות עבודה שונות, אז אני אנסה להפריד אותן אחת אחת: - "שליחת תדרים" עובדת על ערוץ ה-MIDI, שהוא נפרד ושונה מערוץ הקול הדיגיטלי (WAV וכו'). אתה בעצם נותן פקודות לבקר שנמצא על הכרטיס איך לייצר את הקול, לעומת ערוץ ה-WAV, שבו הכרטיס יינגן מה שתשלח לו. - אם אתה עובד ב-WINDOWS, יותר פשוט לעבוד מול ממשק קיים (DirectX למשל). רוב הסיכוי ש-WINDOWS לא ייתן לך לעבוד ישירות מול החומרה (בעיקר NT ו-2000). - אם אתה רוצה לעבוד מול החומרה (ב-DOS, למשל), אז יש לי מדריך שמסביר איך וכמה. עבדתי איתו, הוא ממש טוב.

codec

New member
המדריך הוא קובץ טקסט

הוא גם קצת ישן (נכתב עבור SBPRO), אבל, כמו שציינתי, הוא מספיק טוב בשביל ניגון WAV-ים ו-MOD-ים (מי שיודע מה זה) וגם MIDI. בכל מקרה, שלחתי לך. אם עוד מישהו מעוניין, שייפנה אלי.

codec

New member
יותר עדיף...

הנה קישור באינטרנט לאותו מדריך

למעלה