הצלת אדם?
לדעתי, אם מסתכלים על נושא הניסויים בבעלי חיים באופן מציאותי (כמו שאת אומרת שצריך...) - רואים שבתמונה הגדולה: א. ניסויים בבעלי חיים אינם אמינים. ב. יש יותר ויותר מחלות ולא פחות ופחות. ניסויים בבעלי חיים אינם אמינים, כי אם מסתכלים על יצור אנושי כעל יצור שהוא מכלול של עולם רגשי, מחשבתי, אשיותי כמו גם גופני, ולא כאל מכונה ביולוגית, המנותקת ממה שקורה במחשבתה - או במילים אחרות יש קשר בלתי נפרד בין גוף ונפש - אם יש מחלה בגוף - יש מחלה בנפש, וכנראה גם להיפך. טוב המשפט נהיה ארוך מדי... - אז אם מסתכלים על זה כך, יודעים, שלקחת כמות גדולה של בעלי חיים, להחזיק בהם במשך זמן בלתי מוגבל, לענות אותם עינויי תופת (על כל המשמעות הפסיכולוגית שלהם), לנסות ליצור בהם מחלה הדומה למחלת בני אדם ומשם להסיק על מחלה שמתפתחת בבני אדם מאליה - הקשר בין תוצאות הניסוי למציאות הוא מקרי בהחלט ויש המוני דוגמאות לכך. יש יותר ויותר מחלות כי האדם יותר ויותר מתרחק מהיעוד שלו, בתוך תוכו הוא יודע שהתפיסה הזו מוטעית. בתוך תוכו הוא יודע שמשהו לא בסדר. ההתרחקות של אדם מעצמו (שניסויים בבעלי חיים הם לדעתי חלק ממנה) היא היא הגורם למחלותיו. אם הוא יפסיק את גרימת הסבל, מכל מיני בחינות, יפחת גם הסבל של היצור האנושי. אולי הדברים האלה נשמעים כלא-מציאותיים, אך האמיני לי שאני לא אדם "מרחף", אינני קוראת לעצמי "רוחנית" ואני בהחלט כאן, על הקרקע... האם עניתי לך לגבי "הצלת אדם היא מעל הכל"? אני אסיים ואומר שיש תמיד אפשרויות נוספות, אין כזה דבר "אין ברירה" ו"חייבים" - יש כזה דבר "בוחרים" ועל הבחירה הזו יש לקחת אחריות מלאה