SOP ומגבלות מילים

NoaHK

New member
SOP ומגבלות מילים

חצי תלונה חצי התייעצות.
למה חלק מהמוסדות מבקשים SOP של 2500 מילים וחלק של 1000? זה כל כך מעצבן. האם גם אתם נתקלתם בדרישות שונות לגמרי של מוסדות שונים?
השאלה היא מה לעשות - לכתוב קודם אחד ארוך ולקצר אותו או להתחיל בקצר ולהרחיב אותו.

רעיונות? עצות? ממחטות?

בכל מקרה לכתוב שתי גרסאות שונות

גם אם לכאורה שני מנחים פוטנציאליים משני מוסדות שונים עוסקים באותו נושא, לכל אחד כיווני מחקר, מחשבות והעדפות תיאורטיות משלו.
משכך פני הדברים, עדיף 'לתפור' את ההצעות לכל מוסד בנפרד.

מעבר לכך, מגבלת המילים נועדה לשרת שלוש מטרות:
ראשית, לצמצם את משך זמן הקריאה של פניות סטודנטים במוסדות עם כמויות פונים גדולות.
שנית, לבחון בדרך נוספת את יכולת הביטוי, יכולת ההפשטה ויכולת הסיכום של המועמדים הפוטנציאליים.
ולסיום, זה תרגיל שאמור לסייע לסטודנטים להבין 'מה חשוב' בהצעה שלהם ובהתאם, האם המקום אליו הם פונים הוא המקום הנכון.

Philip Jr

New member
אכן נתקלתי בזה..

למרות ש - 2500 זה הרבה..

לי יותר פשוט לצמצם מאשר להרחיב, כלומר מעדיף להתחיל עם הגרסה הארוכה ואז לערוך. השאלה היא גם האם יש הבדלים מהותיים בשאלות ששואלים אותך, ואולי בגלל זה ההפרש העצום באורך? ואז התוכן צריך להיות שונה כמובן, לא רק קצר יותר.

NoaHK

New member
2500 זה ממש הרבה!

לשם השוואה, באוקספורד דוגמאת הכתיבה שלי צריכה להיות 2000 מילים!
ותקנו אותי אם אני טועה, אבל להגיש משהו קצר משמעותית מהאורך שדורשים (נניח 1500-1700 מילים), זה לא יראה טוב, נכון?
אין הבדלים משמעותיים בשאלות ששואלים (למעשה בכולם פחות או יותר מבקשים אותו דבר). מה שאני הולכת לעשות זה פשוט להוסיף עוד כמה פסקאות
שמתארות תחומי עניין אחרים שיש לי שמתאימים למנחים הפוטנציאליים באוניברסיטאות האחרות.

Philip Jr

New member
אני לא בטוח..

לגבי השאלה על הגשת משהו קצר מהאורך המצוין, כי.. הם לא "דורשים" 2500 מילים נכון? זו מגבלה.. זה משהו שמעולם לא הצלחתי להסביר לסטודנטים שלי.. אם המגבלה היא 10 עמודים, זה לא אומר שמוכרחים להגיש 10 עמודים.. כותב מוכשר יכול להעביר בהרבה פחות מילים ובדיוק רב יותר את מה שכותב פחות מוכשר לא יצליח להעביר גם בספר שלם..

אם את מוסיפה פסקאות לא רלוונטיות לשאלות או למחלקה/חוקר הספציפי אני לא חושב שזה מוסיף לערך שלך או החיבור שלך.

באיזה תחום מדובר אם מותר לשאול?

NoaHK

New member
היסטוריה

באחת המחלקות זה היה נשמע כמו סוג של דרישה - התכתבתי עם אחד המרצים בקשר לחיבור והוא ענה משהו כמו
work backwards from the word-count כששאלתי איזה רמת פירוט נדרשת. לי זה היה נשמע שהוא אומר שכדאי לנצל את כל הכמות האפשרית.
אני בהחלט יכולה לכתוב (ואפילו לכתוב לעניין), על נושאי מגוונים שאני מעוניינת לחקור, למה הם חשובים. העניין הוא שהם לא כולם רלוונטים למחלקה הזאת, ואני לא רוצה לעשות
רושם שאני מפוזרת מדי.
בכל מקרה, אני לא הולכת לשים לעצמי יעד של 2500 מילים.

Philip Jr

New member
שיטה מעניינת

ללכת אחורה מהספירה.. אולי אכתוב מאמר ככה! אשים 10000 מילים רנדומליות במסמך, ואתחיל להחליף מילים כדי ליצור משפטים בעלי משמעות עד שיצא לי מאמר.

את חושבת ועושה נכון בעיניי.. הוא לעומת זאת..

d a p h n a

New member
דוגמאת כתיבה של 2000 מילים?

זה ממש קצרצר. 8 עמודים ברווח כפול בערך.

אני חושבת שדוגמת הכתיבה הכי הכי קצרה שהתבקשתי להגיש (גם כן בהיסטוריה) היתה 20 עמודים, והיה די קשה למצוא משהו מוצלח במגבלה הזו.

NoaHK

New member
כן זה ממש הזוי בעיני

איך אפשר להראות שאני יכולה לעשות מחקר ולבנות טענה ב2000 מילים?
באחת האוניברסיטאות, המגבלה לסטייטמנט היא 2500 מילה ומבקשים דוגמאת כתיבה של לא יותר מ10 עמודים.
אני לא מצליחה להבין מה ההגיון בזה.

Philip Jr

New member
אני לא בתחום שלכן

אבל דווקא מגבלה של 8-10 עמודים לדוגמת כתיבה לא נראה לי בעייתי.. אני לא משוכנע שהם מחפשים לראות איך את עושה מחקר ובונה טענה, אלא יותר לכיוון של דוגמת כתיבה.. איך את מתנסחת, איך את מציגה שאלה מחקרית למשל.. את לא מוכרחה לסיים 360 מעלות של טיעון בדוגמת כתיבה..

Philip Jr

New member
אני אתקן את עצמי מעט..

אם ההוראות הן להגיש עבודה מחקרית מלאה - אז אלו ההוראות.. ואם עבודה מחקרית מלאה בתחום שלך הינה 25 עמודים, אז תצטרכי לעשות עריכה מאד לא פשוטה..

אבל, אולי ההוראות / כוונת המשורר שאת צריכה להגיש דוגמת כתיבה במובן של דוגמא מתוך עבודת מחקר, ולא דוגמא שהיא עבודת מחקר שלמה. ואז הבעיה קטנה יותר.

וסתם קוריוז - שיעשע אותי שבאתר המחלקה להיסטוריה של UW בהוראות לכתיבת SOP ודוגמת כתיבה יש שגיאות כתיב ודקדוק

NoaHK

New member
כן ולא

אם מחפשים בעיקר לראות איך המועמדת מתנסחת או מציגה את השאלה המחקרית, אז לערוך את ההקדמה מהתזה שלי יהיה מספיק טוב.
אבל אם הם רוצים לראות שיש לי יכולות ניתוח, שאני מסיקה מסקנות מעניינות ויודעת לעבוד עם חומרים ראשוניים, אז זה קשה לעשות את זה ב10 עמודים.
אני לא רוצה סתם ללכלך, אבל אוקספורד מבקשים שתי דוגמאות כתיבה שונות של (עד!) 2000 מילה כל אחד, שידגימו את יכולות המחקר שלך.
זה פשוט גורם לי לחשוב שבתהליך הזה של הגשת מועמדות וקבלה, לדברים כמו אם אני אלבש את תחתוני המזל שלי בעת מילוי הטפסים או אם צדק יכסה את נגה באפיק תאומים,
יש משקל זהה לתיק המועמדות.

Philip Jr

New member
אני לא מתבייש לומר

ששמתי את תחתוני המזל שלי לראיונות לדוקטורט

ולגבי אוקספורד, לא יודע מה לומר.. רק תוהה אם זה עבד להם עד היום, כלומר אם הם מרוצים מהמועמדי שהתקבלו ומרגישים שדוגמאות הכתיבה האלו תרמו להחלטה.. כנראה שכן.

Lady Ling

New member
אני כתבתי קודם בלי להגביל את עצמי

ואחר כך התאמתי את החיבור למגבלות השונות. התחלתי עם סביבות ה-1000 מילה ובעקבות הערות של מרצים וחברים צמצמתי ל-850 מילה בערך. את החיבור הזה הגשתי לכמה אוניברסיטאות. מאוחר יותר בתהליך הייתי צריכה לכתוב גרסה של 500 מילה, שהייתה ממש המינימום ההכרחי מאותו חיבור מקורי. היה ממש לא קל לכתוב את הגרסה הזאת אבל בסופה דווקא אהבתי אותה יותר מאשר את החיבור הקודם כי היא הייתה הרבה יותר לעניין מבלי להחסיר הרבה מהתוכן המקורי. לאחר מכן הוספתי חזרה כמה פרטים חשובים שלא נכנסו בגרסה המצומצמת, והגרסה הסופית המלאה של החיבור שהגשתי לכמה אוניברסיטאות שלא הייתה להן הגבלת מילים הייתה בערך 650 מילה.

בקיצור, נראה לי יותר פשוט להתחיל מלכתוב טיוטה של כל מה שאת רוצה להגיד ורק אחרי שיש לך מושג מה התוכן וכמה מקום הוא תופס, להתחיל לחשוב איך לקצר אותו כדי שיעמוד בדרישות ומגבלות מילים.

למעלה