Song of Scheherazade

meandmeandme

New member
Song of Scheherazade

שאלה בקשר לקטע הזה.. קראתי באיזשהו מקום טקסט קצת לא ברור שדיבר על הקטע הזה ולא הבנתי ממנו בדיוק עם חברי הלהקה כתבו את הקטע או שזה עיבוד למשהו שמלחין אחר כתב. אם אתם יכולים לעזור אני אשמח
תודה ובכללי כל דבר שיש לכם להגיד על הלהקה הזאת שלא יהסס

orbiti

New member
לפי דעתי

קטעי השירה נכתבו ע"י הלהקה, ולפחות אחד מהקטעים האינסטרומנטליים (הייתי מעריך שסולו הפסנתר, אבל אני לא בטוח בכלל). אני חושב שהקטעים שכן מצוטטים הם לא עיבוד לגמרי אלא רק 'השאלה' של חלק מהרעיונות. אם מישהו יודע יותר, אני אשמח לתיקון.

meandmeandme

New member
אם אנחנו כבר בשכונה..

אז אני רוצה לצרף קישור לאתרה של אנני האסלם... למי שידע ולמי שלא ידע היא מציירת כיום.. אז הנה לינק לגלרייה שלה באינטרנט. שווה להציץ פנימה, ואם ממש אהבתם אתם אפילו יכולים לקנות.

HelterSkelter1

New member
שחראזד

היצירה נכתבה ע"י רימסקי-קורסקוב, מלחין רוסי רומנטי (או מודרני? לא בטוח). תחילת הגירסא של רנסאנס לקוחה מהיצירה המקורית, זה אני יודע בוודאות. השאר אני מאמין שחלק זה עיבוד ליצירה וחלק קטעים מקוריים של רנסאנס עם מילים של הלהקה.

רנסאנס ורימסקי

רוב היצירה של שחרזאדה הוא מקורי של רנסנס. כמו שכבר נאמר, פה ושם יש ציטוטים מהיצירה של רימסקי קורסקוב. היצירה של רימסקי, אגב, נקראת "שחרזאדה" ומתארת ע"י תזמורת (אינסטרומנטלי בלבד) התרחשויות וסיפורים מתוך "אלף לילה ולילה". מומלץ. רנסנס ציטטו מהיצירה הזו גם לפני כן - הסיום של Running Hard לקוח משם.

HelterSkelter1

New member
אתה בטוח שזה עם "ה" בסוף?

נדמה לי שזה שחראזאד ולא שחראזאדה, אבל לא משנה, זה לא כזה חשוב.

למעלה