Somewhere in Transylvania

steiff

New member
סט נפלא

ממש מסע לאחור במכונת זמן.
גם הליווי המוזיקלי מתאים.

קצת קשה להתייחס לתמונות אינדיבידואליות בפורמט כזה אבל אחת התמונות שצדה את עיני היא שני ראשי הילדים שמציצים - האחד מעבר לזגוגית החלון והשני מהאשנב הפתוח מעליו. אבל גם תמונות אחרות מעידות על טביעת עין טובה ותזמון מדוייק.

עבודה יפה. ונראה לי גם שהדוגמנים משתפים פעולה ברצון.

ברמה הטכנית נראה לי שזיהיתי לפחות שלוש תמונות עם הצבעים האופייניים ל-M9.

ravivme

New member
יפה

טיפוסים הזויים במציאות הזויה עוד יותר.
יש פה כמה תמונות מצויינות.
אני חושב שגרסה של דקה וחצי תהיה יותר עוצמתית. בעיני זה קצת ארוך מדי.
המוסיקה אולי צוענית, אבל לא מתאימה לדעתי לאווירה שעולה מהתמונות.
הכל נראה די עגמומי, אין אפילו חיוך אחד אם אני לא טועה.

בעניין הציוד - אני חייב להודות שאני לא מוצא פה משהו שהייתי אומר "זה לייקה !".
הצבעים יפים. כל השאר זה הצלם, לא הציוד.

I Gabe

New member
אהבתי

רק שכמעט שאין שם צוענים בתמונות. ראיתי בעיקר רומנים. לצוענים יש תווי פנים ייחודיים ולבוש שונה. הרוב אלה האיכרים הרומנים. טכנית הם שייכים אמנם לאיחוד האירופי אבל בפועל חיים בעידן אחר...

sagiKor

New member
אתה טועה

כל המצולמים הם צוענים
יש צוענים שונים ברחבי אירופה, יש צוענים שמקורם בהודו ויש צוענים שמקורם במצריים.
ברומניה יש גם שני סוגי צוענים, כאלו שלבושים רגיל והם עניים יותר (רוב המצולמים כאן) ויש את אלו שמתלבשים בבגדים מסורתיים (הגברים עם כובעים שחורים ווסטים והנשים בשמלות צבעוניות) והם מסודרים יותר כלכלית, לרוב הם עצמאיים ועוסקים במכירת חפצים וכלים שהם עושים לבד כמו כלי מתכת.

הצוענים ברומניה מנצלים את הזכויות של האיחוד האירופאי ויוצאים לעבוד במדינות שונות (הרבה יוצאים לגרמניה) ויש "התבוללות" לכן אפשר למצוא בין הצוענים גם ילדים בלונדיים שלא תואמים את המראה הביולוגי המוכר של הצוענים.

בטרנסילבניה, שזה המעוז הגדול של הצוענים, הם נמצאים בכל כפר רומני של רומנים, בשולי הכפר.

I Gabe

New member
לצערי כבר במשפט השני טעית עובדתית

מקור השם האנגלי gypsies זה עיוות של egypt כי הייתה סברה מוטעית שמקורם במצרים. אבל אין צוענים שמקורם במצרים, מקור כולם מצפון הודו. וזה ידוע כבר כמאה שנה, תחילה באמצעות ניתוחים בלשניים שאומתו לאחרונה בבדיקות DNA.

מה שאתה מדבר על שני סוגים, יש תת קבוצה שהרומנים מכנים בויאשי (Boiashi) שיותר נוטים להתיישב כי בגדול הצוענים נוודים. בשני המקרים אקסוגמיה כמעט שלא הייתה קיימת עד ממש-ממש לאחרונה כך שהם כן שימרו על זהות אתנית מאד מאד ייחודית. מי שמכיר אותם מזהה אותם מייד.

בכל מקרה אהבתי מאד את התמונות, הזכירו לי את התקופה כשעבדתי שם לפני כמעט 30 שנה, מייד אחרי המהפיכה ברומניה.

JacB

New member
ראיתי ונהניתי

תמונות נפלאות של מיקום ושל תיזמון.
טיפוסים ססגוניים ששיתפו פעולה.
עיבוד, רינדור וטיפול מעולה בצבעים. הצלחה משותפת שלך ושל לייקה.
מצגת מעולה!

volcman

New member
יש שם תמונות נהדרות,

ואני מצטרף לרביב - הרגיש לי שיש שם חזרתיות מסויימת, ושבד"כ אתה יותר מהודק.

למעלה